banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4319 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Freak_on_a_leasH je napisao:
Command & conquer.....al onaj prvi, najstariji...izasao sada na bug-ovom dvd-u full igrica....

Hmm nisam sa ovim upoznat :D

Ja igram oblovinu, tj. oblivion :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja igram Baldur's Gate 2

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Guild Wars .. i to rijetko, rijetko ..

Vader, kakav je BG2? Ja ga jos nisam probao ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:

Ti ga nisi probao a ja ga praktično tek počinjem...a to je igra iz 2000. godine :), i po mnogima jedna od najboljih ikada napravljenih, neoprostivo je za RPG-ovce da ne pređu Baldur's Gate. Ja sam nekidan nastavio tamo gdje sam stao prije više od tri godine :), par dana sam hvatao konce i sad sam se opet uhodao, i navukao :), a nemam previše vremena ali ću gledati da igram bar po malo. Kažu da je jutro pametnije od večeri, zato sam ja sinoć stalno gubio jednu bitku pa sam je ostavio za danas kada mi je pao na pamet drugačiji pristup i sa tim sam prešao iz prve. Bitke su vrlo zabavne, ima dosta taktiziranja, koje magije i oružja kad i kako koristiti, zanimljivo je vidjeti da sa jednim pristupom (taktikom) skroz stradam a sa drugim ih razvalim, a sve ostalo je isto, samo drugi pristup. Nisam do sada znao da se može igrati u 1024x768, a izgleda da može i preko toga, super.

A da ti malo dočaram evo šta je Macedonić napisao u opisima za SK.

Baldur's Gate 1:
Baldur's Gate je obavezno štivo za ljubitelje svih tipova avantura. Sada će igrači stonih FRP-ova, koji su na kompjuterske oduvek gledali sa dozom nipodaštavanja, konačno morati da priznaju da na kompjuterima postoji proizvod koji zlata vredi.

Baldur's Gate 2:
Proputovati Amn uzduži popreko predstavlja magičnu avanturu epskih razmera kakva skoro nije viđena na računarima. Za to će vam biti potrebno preko 150 sati igranja, ali Baldur's Gate II to zavređuje - od prve do poslednje sekunde. Remek-delo, čisto kao suza. (ocjena 98)

Baldur's Gate 2 ekspanzija (Throne of Bhaal):
Ne treba žaliti što je Baldur's Gateu došao kraj jer praksa je odavno pokazala da nešto što je dostiglo vrhunac slave ne treba veštački produžavati. Ceđenje vode iz suve drenovine u svetu kompjuterskih igara po pravilu se završava neslavno. Baldur's Gate je postepeno razvijan i u parčićima prezentovan javnosti. Kada čovek poređa tih jedanaest kompakt diskova, ima šta da vidi: veličanstvenu sagu, najveću ikada ispričanu u AD&D svetu, pravog "Gospodara prstenova" među FRP avanturama. Druge igre će doći i proći, neke dobre, neke loše, a Baldur's Gate će još dugo ostati da tinja u srcima pravih igrača. Oni će ga pamtiti i diviti mu se.

Nisam puno igrao pa ne mogu previše da kažem ali za BG se ističe da su likovi odlično razrađeni, zanimljivi, zavisno od toga koje uzmeš imaćeš određene questove sa njima, a družinu možeš mijenjati tokom igre, ima humora, ja sad imam mač koji priča i koji bi da ubija i uništava :), ne znam da li se o još nekoj igri na forumima toliko priča o likovima kao iz BG.

Imam nekih dobrih materijala za BG, baš sam ih danas malo gledao i mislio da ih možda ne bi bilo loše postaviti na forum, objašnjenja raznih pojmova iz igre sa savjetima, vidi se da je mehanizam igre dosta razrađen. To bi pogotovo bilo dobro da pročita neko ko će tek početi da igra jer ima dobrih savjeta za kreiranje lika a to je bitno, ja sam jednom loše kreirao lika i igrao sa njim nekih sedam dana pa sam se vratio na početak i kreirao novog dosta boljeg lika, baš po tim savjetima.

opisi:

Baldur's Gate
http://www.sk.co.yu/1999/02/siop02.html

Baldur's Gate 2
http://www.sk.co.yu/2000/11/siop01.html

Baldur's Gate 2 ekspanzija
http://www.sk.co.yu/2001/07/siop02.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 07:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Odoh danas po novi Company of Heros! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 11:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Vader je napisao:
neoprostivo je za RPG-ovce

Kako ovo simpa izgleda!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 19:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Baldurs Gate vs Diablo? Sta je bolje?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Unreal Tournament 2004

instant 15minutno nasilje u pauzi.
Iako je stara, vrlo je lijep osjećaj kad neku igru možeš igrati na maksimalnim postavkama bez štopanja.
A igraćemo mi svi jednom i Crysis i FarCry2 samo treba biti strpljiv, kako reče Vader, i pričekati pa kupiti bolji pc.

4 jezgreni proc, 8 GB rama, 1GB graf, Blue Ray-RW u budžet klasi za 2 godine :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Baš tako. Gledam kako se mnogi brinu oko Crysisa, spremaju pare za upgrade, kalkulišu šta će im trebati za igranje, nerviraju se. Kako ja to vidim svi ti problemi potiču od premise da se ta a i druge razvikane igre moraju igrati čim izađu. Ako se taj dio eliminiše svi problemi nestaju. Ima i drugih igara koje se mogu igrati a koje su odlične.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SickyR@ je napisao:

Nisu to isti tipovi igara. Baldur's Gate je čisti RPG dok Diablo nije iako po nekim elementima liči na RPG.
BG je nelinearan, veći, sa složenijom i zanimljivijom pričom koja je bitna za RPG-ove, sa puno više raznovrsnih questova, sa razrađenijim i zanimljivijim likovima, sa složenijom (na zanimljiv način) mehanikom igre, bitke nisu samo klikanje na protivnike već zahtijevaju taktiziranje, planiranje upotrebe magija i oružja. BG ima više duha. Ali kao i svakom pravom RPG-u treba mu se posvetiti, mada će se on sam pobrinuti za to da uvuče igrača u sebe :)

Diablo je dobar, prešao sam oba, i to prije nego što sam igrao prave RPG-ove pa nisam shvatao one koji su govorili da Dijablo nije RPG i da je pravi RPG dosta bolji.

Sad sam opet u RPG fazi, volio bih preći BG2 a onda nastaviti Arcanum.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
dzabaleban je napisao:
Unreal Tournament 2004

I ja ovo cesto odigram, samo mi onaj cd-key check stalno ubije zelju za daljom igrom. :(
Da li se moze nekako, bar u LAN-u, iskljuciti ta provjera?
Prije sam uspijevao igrati i online, ali se ne sjecam kako, iako nisam imao original.
Postoji neki nacin da se to zaobidje?

Inace, pocesto znam i Warcraft 3: FT odigrati ovako, kad imam slobodnog vremena, a kako je stigla nova masina nekad i NFS: Most Wanted prodjiram. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vjeruj, nisam igrao u LAN-u, samo s botovima. Imamo par kompjutera umrezenih, bas cu probati da li zeza cd-key. Inace imam key-gen na dvd-u, Ako to mijenja išta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Vader je napisao:
Ja igram Baldur's Gate 2

WOW!!
Igrao si Fallout?

Ja igram ovih dana Neverwinter Nights, prvi....opet. :wink:

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 15:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
SickyR@ je napisao:

Nisu to isti tipovi igara. Baldur's Gate je čisti RPG dok Diablo nije iako po nekim elementima liči na RPG.
BG je nelinearan, veći, sa složenijom i zanimljivijom pričom koja je bitna za RPG-ove, sa puno više raznovrsnih questova, sa razrađenijim i zanimljivijim likovima, sa složenijom (na zanimljiv način) mehanikom igre, bitke nisu samo klikanje na protivnike već zahtijevaju taktiziranje, planiranje upotrebe magija i oružja. BG ima više duha. Ali kao i svakom pravom RPG-u treba mu se posvetiti, mada će se on sam pobrinuti za to da uvuče igrača u sebe :)

Diablo je dobar, prešao sam oba, i to prije nego što sam igrao prave RPG-ove pa nisam shvatao one koji su govorili da Dijablo nije RPG i da je pravi RPG dosta bolji.

Sad sam opet u RPG fazi, volio bih preći BG2 a onda nastaviti Arcanum.

Da,znam da je Diablo zanr sam za sebe, nego onako sam pitao sta je bolje? S obzirom da nisam igrao Baldurs Gate.
Igrao sam Ice Wind Dale (mislim da je isti razvojni tim radio igru ako se ne varam)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SickyR@ je napisao:
nego onako sam pitao sta je bolje? S obzirom da nisam igrao Baldurs Gate.
Igrao sam Ice Wind Dale (mislim da je isti razvojni tim radio igru ako se ne varam)

Meni je bolji Baldur's Gate. Kad sam vidio kakvi su pravi RPG-ovi svidjeli su mi se, do tada mi se sviđao Diablo koji nije uopšte loš ali mi se više ne igraju ti hack&slash RPG-ovi u koje spada Diablo, Titan Quest, Dungeon Siege. Icewind Dale je isto tog tipa, jeste ga više-manje radio isti tim kao Baldur's Gate, ali ni to nije pravi RPG, mislim da nije nelinearan, igrao sam ga samo malo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

bORGqUEEN je napisao:
Igrao si Fallout?

Ja igram ovih dana Neverwinter Nights, prvi....opet. :wink:

Nisam, na sve strane sam čuo da je odličan pa ne sumnjam u to, ali ga nisam igrao.

Ni Newerwinter Nights (još) nisam igrao ali sam čuo da je odličan, posebno priča u ekspanzijama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 22:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
dzabaleban je napisao:
Vjeruj, nisam igrao u LAN-u, samo s botovima. Imamo par kompjutera umrezenih, bas cu probati da li zeza cd-key. Inace imam key-gen na dvd-u, Ako to mijenja išta.

Uspio sam danas rijesiti problem, tako sto sam se diskonektovao sa neta (:)), pa nije uspio da provjeri sa serverom da li je CD-key validan i radio je bez ikakvih problema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Company of Heroes : Opposing fronts

Znaci igrica je vrh.....vrh....odavno nisam igrao bolju strategiju.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Guild Wars .. i to rijetko, rijetko ..

Imam original dvd Guild Wars (eye of the north) ali nemam cd-key :roll:
Ali posto je online igra i nije mi zao.
Instalirao da vidim sta je, pokrenuo kad ono trazi cd-key. Sve papire prevrpao i dvd foldere, nema. Graficki izgleda lijepo. :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 08:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
GTA...super sve dok ne dodje voznja helikopterom...e to mi nikako ne ide

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4319 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]