dzabaleban je napisao:
FC mi je jedna od najomiljenijih FPS igara. Volim i RPG. Titan Quest mi je bio moćan.
Meni vjerovatno najbolji FPS. Maestralan. Grafika prelijepa, ne samo tehnički dobra (jer ima takvih sa ružnom grafikom), lokacije prelijepe (pogotovo za to vrijeme), posebno eksterijer kojim igra obiluje, često sam samo stajao i gledao, i želio da sam tamo. A i atmosfera je super, AI sjajan iako nisam igrao na težim nivoima. Stvar se što se tiče atmosfere mjenja sa pojavom čudovišta, ipak je to drugačije "stanje" nego sa plaćenicima, više straha

, u stanju su da skoče i da se nađu pred tobom dok trepneš.
Što se tiče FPS-ova meni je odličan i Undying, pucačina-avantura-horor, legendarna igra o kojoj se i danas piše sve najbolje i koju i danas igraju. Atmosfera neponovljiva. I Wolfwenstein mi je dobar, i Elite Force, to su neki FPS-ovi koje bih ja izdvojio.
Što se tiče Titan Questa on nije pravi RPG, više je kao Diablo, hack&slash. Pravi RPG su Elder Scrolls serijal, Gothic serijal, Baldur's Gate serijal, Fallout serijal, Arcanum i druge. To su odlične igre, a ja sam nažalost najmanje prešao tih igara, više sam prešao avantura i FPS-ova iako mi je RPG bolji, valjda zato što je zahtjevniji, traži dosta vremena, posvećenosti, konstantnosti (ako se napravi duža pauza pogube se konci pa je teško ili i nemoguće nastaviti kao što mi se desilo sa Arcanumom, a stojim odavno i u Baldur's Gate 2, ne znam da li bih ga mogao sada nastaviti

). FPS nema tih zahtjeva, možeš ne igrati godinu dana a onda samo nastaviti pucati.