Definitivna preporuka za King's Bounty...
Igra, iako ima dosta slicnosti sa HoMM serijalom, sa druge strane nije ni nalik. Slicnosti jesu tipa odaberes heroja sa kojim ces ici, on u glavnom gradu, sporednim gradovima i raznim tavernama regrutuje jedinice i kupuje iteme... borba je skoro potpuno ista kao u HoMM-u osim razlike kad se boris protiv nekih boss-ova i vecih cudovista.
Razlika opet ima mnogo. Prva i najveca razlika: nema poteza nego je RT(borba je samo TB). Drugo je sto nemas svoj zamak u kojem pravis gradjevine i bolje jedinice(znaci nema ni konstantan izvor resursa) nego samo heroja i to jednog heroja, ne vise. Posto vec na pocetku igre ima dosta vojske za regrutaciju, a tokom igre jos mnogo vise, heroj je ogranicen leadership-om koliko jedinica moze voditi sa sobom...
Ono sto je mene najvise privuklo ovoj igri, a sto je i najvise razlikuje od HoMM i Disciples, je humor i prica... ajmo reci da bi se u nekim trenutcima mogla porediti sa Monkey Island serijalom

. Igra bukvalno prati gomilu klisea iz raznih bajki i viteskih prica, ali potpuno svjesno i to sve prikazuje na komican nacin. Sa druge strane, kao sto BSE rece, komican prikaz igre nije ni malo naivan sto se tice tezine i definitivno je mnogo teza od HoMM-a (uporedjeno otprilike po srednjoj tezini).
Igrao sam igru dosta, ali je nisam presao zbog nekog buga ili slicnog. Svaki put kad bi dosao do jednog lika sa kojim moram pricati za rijesenje questa, izbacilo bi me iz igre uz naravno pratecu error poruku

Pokusavao rijesiti, ali dzabe...