banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 08:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1596 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 80  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: najave igara
PostPoslato: 04 Nov 2011, 07:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
BSE je napisao:
Toljaga je napisao:
Dobra igra+loša priča=dobra igra
Loša igra+dobra priča=loša igra,šteta dobre priče
loša igra+loša priča= loša igra
dobra igra+dobra priča=umjetnost

i dalje besmislice
kako moze igra biti dobra ako ima losu pricu? sta po tebi spada u taj kriterij? sam sebe pobijas

Odustajem.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 08:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2011, 11:28
ma jbs grafiku i to sve,ja imam dobar komp al namjerno sve stavim da low i jos smanjim rezoluciju.Vecinom mi bitna prica,radnja,zanr pa onda grafika i ta sranja.
igra ima veliki + ako se muzika slaze sa gameplayom i ako odgovara tom tipu igre.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 09:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zašto jbs grafiku? Ja se gotivim na lijepu grafiku. I namještam detalje na što veće da ostane pristojan FPS. Ne razumijem likove. Priča u igrama je odlična stvar, ali nije prioritet. Najbitnije je da je igra zanimljiva. Neću se ja patiti sa lošim kontrolama, nesadržajnim gameplayem ili ne daj bože bagovim za priču nagrađenu nobelovom nagradom.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 21:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Toljaga je napisao:
Zašto jbs grafiku? Ja se gotivim na lijepu grafiku. I namještam detalje na što veće da ostane pristojan FPS. Ne razumijem likove. Priča u igrama je odlična stvar, ali nije prioritet. Najbitnije je da je igra zanimljiva. Neću se ja patiti sa lošim kontrolama, nesadržajnim gameplayem ili ne daj bože bagovim za priču nagrađenu nobelovom nagradom.

a kako je igra zanimljiva ako nema pricu?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 21:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Toljaga je napisao:

i ako malo malo pa steka ili frame jebe mamu xD

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 22:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

koliko se meni cini, idealan tip igara za njega je demo nekog engina - nema price, samo "hodas" kroz krajolik, grafika ubi, nema bagova, nema cilja...samo uzivanje u grafici

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 00:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

AlexandarRasta je napisao:
BSE je napisao:
Toljaga je napisao:

i ako malo malo pa steka ili frame jebe mamu xD

Ako šteka to znači da frejm jebe mamu. A ovo ne šteka:

Slika

BSE, umjesto što igraš igre učlani se u lovačko društvo. Tamo te čekaju deset puta bolje priče nego one što ih ti kopaš po igrama.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 00:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ne razlikujes osnovne pojmove, a ni smisao za humor ti nije razvijen.
samo se ti drzi demoa za engine, neces pogrijesiti.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 09:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

da da.........to sto imas prejebenu graficku neznaci da super mario nije josh uvjek gotivna igra xD
zajebavam se
ovaj mozes li mi prebaciti grafu na par dana??? :D

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ne razlikujes osnovne pojmove, a ni smisao za humor ti nije razvijen.
samo se ti drzi demoa za engine, neces pogrijesiti.

BSE, šta je bilo sa hajkom na veprove? Mislio sam da u toj tvojoj glavi ima malo mozga, nekad sam mislio da si nešto što nisi. Naprotiv, daleko od toga. Zašto brišeš postove kad i sam troluješ. Šta ti ovo znači:

BSE je napisao:
Naslovu: najave igara

Toljaga je napisao:
BSE, ka'će hajka na vepra? Da navijamo za tebe.

momak, smanji dozivljaj, nikoga nisi impresionirao. Ukoliko nisi sposoban za diskutovanje, ne znam zasto trosis svoje vrijeme na forum.

Zašto ti prvi pišeš o nekim demo verzijama endžina za igre? Misliš da si ti duhovit. Zašto prvi provociraš. Sad je ovo stereotipski forum gdje se nikome ne smiješ suprotstaviti (čak ni argumentima) a da ne budeš ismijan/trolovan. Lijepo sam te pitao zašto ti se jedna igra ne sviđa a druga sviđa. Nisi odgovorio. Tako subjekativan urednik jednog foruma je čista nula. Ne trudim se ja nikog ne impresionirati, ali ako urednik jednog foruma kaže da je igra dobra, ta igra nije dobr4a bsamo zbog toga. Ta igra nikad nije bila dobra igra, i kad se pojavila slovila je za solidnu igru ali ništa posebno. Ako te moje prisutvo vrijeđa, banuj me, čisto da pokažeš ljudima kako namećeš svoju istinu.

Ne zaboravi nas.

Poslednji put menjao Toljaga dana 05 Nov 2011, 11:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 11:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

da da.........to sto imas prejebenu graficku neznaci da super mario nije josh uvjek gotivna igra xD
zajebavam se
ovaj mozes li mi prebaciti grafu na par dana??? :D

Ja na toj prejeboj grafi znam ponekad baciti super maria. Ali samo da znaš da je super mario mnogo bolja igra od GTA i GTA2.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 12:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pokusavam ti skrenuti paznju da pises nebuloze, ali to tebi, ocigledno, nije jasno. Prijedlog za igranje demoa ze engine ti je najbolje rjesenje jer gledas samo grafiku i nista ti drugo nije vazno. Sad, sto to ti smatras provokacijom je tvoj problem u percepciji. Ako smatras da kao urednik ne zadovoljavam tvoje kriterijume, ulozi prituzbu, nije mi mandat dozivotan. Ovog puta necu brisati tvoje komentare, kako bi ostao pisani trag tvog konstantnog vrijedjanja po ovom forumu.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 15:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Problem u tome je što ja nisam vidio GTA3 samo kao grafički bolju igru. Ti si prvi navalio na to. Šta sad. Po tebi igra ima samo priču i grafiku. Ti ne vidiš ništa drugo? To što ti zamišljaš kao igru je u stvari crtani film.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 18:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hell, to ti tvrdis, ne ja

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Toljaga,
mislim da je ovo jedno 117 put kako se rasprava s tobom razvija na ovakav način.

Često mi je došlo da ti odgovorim, ali s obzirom da ne pripadam niti društvu gamer-a, niti društvu nolifer-a, smatrao sam da ja nisam baš najbolja osoba koja bi trebala da ulazi u raspravu s tobom. Ali s obzirom da si sada otišao stvarno preširoko, dozvoliću sebi lukzus da ti skrenem pažnju na par stvari.

Video igre (pogrešan naziv zbog kojeg će me BSE opomenuti, ali nema veze) danas imaju (ustvari, oduvijek su imale) isključivo komercijalnu notu. Advertajzing koji pokušava ubijediti idiote širom svijeta kako je riječ o svijetu zabave, hobiju, sportu ili nečem sedmom mogu da popasu upravo nevedene osobe - idioti. Zapravo je riječ o klasičnoj psihološkoj vrsti zaraze (ovisnosti) koja u krajnjem eksplicitu nije ništa drugačija od moje ovisnosti o cigaretama. To što se ti nećeš složiti s tim, ne treba da zatangira nikog ovdje jer protiv tvog mišljenja nisam ja već skoro sve ozbiljnije studije koje su proučavale pomenutu tematiku. Naravno nije ovisnost kad neko pogleda kako ono ide pasijans jednom u mjesec dana, ali isto tako nije ni ovisnost mala 50-gramska čokoladica koju pojedemo recimo jednom u 15 dana. Ali ako krenemo pričati o povećanim količinama...

Elem da ne razvlačim temu u tom smjeru, skrećem ti pažnju da je danas globalna ekonomija ta koja diktira život. Samim tim možemo rezimirati nekoliko stvari. Gro hardware-a proizvodi se u Kini. Kad bi sve zavisilo o hardware-u, Kinezi bi jedini bili na dobitku jer bi stalno proizvodili jedno te isto, odnosno poveće količine jednog te istog u dužem periodu vremena. Stoga oni koji diktiraju pravila razvijaju software-ska rješenja koja postaju sve gladnija i gladnija hardware-a. Čak i tada jedan core2duo sa dve gige rama i integrušom (može i PIV sa gigom rama, ali eto da ne idem tako nisko) može pod linuxom i free software-om da odradi skoro sve što velikom broju kućnih korisnika te klasičnih "kancelarijskih pacova" može zatrebati. Rekao sam "skoro sve". Dakle ostali su komercijalni software-i i video igre.

E tu dolazimo do dijela priče gdje Kinezi postaju robovi koji će praviti ono što im se zatraži, odnosno samo "najnovije tehnologije". Čak i komercijalni software-i nisu toliko kritični (sem video obrade i 3d svijeta dizajna/proračuna/dinamike) koliko su to igre. Upravo proizvođači istih imaju (kao što su oduvijek imali) deal sa proizvođačima hardware-a te M$-om (skoro sve se vrti na DirectX tehnologiji, OpenGL je rijetkost) gdje svako novo izdanje traži još, još, još....

Serverske infrastrukture se ionako mijenjaju jednom u 5-7 godina, korisnici programa pomenutih malo ranije u zagradi su u velikoj manjini, dakle potrebno je ubirati novac upravo tamo gdje ga ima najviše: u "svijetu zabave", odnosno na račun video-igara.

I naravno da su ta tržišta dobro proučena od strane proizvođača i da oni odlično znaju već više od deceniju na koji način se isisava maksimalna zarada:
- ako neka igra prođe, pravi joj expanzije, nastavke i rimejkove do besvijesti sve dok se iole prodaje
- svaka drugo novo izdanje neke igre zahtijeva i kupovinu novog računara ili barem promjenu grafike uz dodavanje RAM-a
- kad opadne prodaja igre, ukradi ideju od nekog drugog ili napravi kakav MMORPG gdje ćeš mlatiti mjesečnu kintu
- itd, itd, itd...

Da li će neko kupiti novi komad hardware-a samo zato što je stvarno zaražen igranjem ili zato što mu je (kako to dr Freud jednom reče) potrebno psihološko produženje penisa, to prodavačima nije ni bitno. Tebe bih ja toljaga recimo uvrstio u ove druge, bez namjere da vrijeđam. Jednostavno sam pratio tvoje postove i vidio sam kako u prvi plan uvijek ističeš hardware gdje vrlo često pomeneš šta ti to imaš.

Postoji toliko igara koji se mogu igrati na starim i slabim konfiguracijama, ali je u ljudskoj prirodi da uvijek želi najnovije i najbolje. Problem je što ga u ovo "da je najbolje" ubijeđuju upravo oni koji su zaduženi da prodaju igru, naravno u kombinaciji sa najnovijim, papreno skupim komadom hardware-a.

Na moju i BSE-ovu žalost, toljaga je u debeloj većini kad su "ocjenjivači igara u pitanju". Uzmimo recenzente na internetu: utrkuju se ko će više, bolje, raznolikije pohvaliti najnoviji naslov nekog novo-izašlog smeća koje zahtjeva snagu koliko tri prosječna računara zajedno nemaju samo da bi se upalila, a da pritom uopšte nije bitno o čemu se u toj igri radi.

Može se recimo raditi o super-heroju, raznosaču mlijeka koji raznosi mlijeko i pritom do besvijesti ubija neke hispanjole, čamuge, arapsku gamad ili žutaće. Ukoliko je pritom potrebno kupiti neku Radeonku ili Nvidijku koja košta koliko jedan office računar sa monitorom, to nije problem. Samo da se mlijeko u kantici prelijeva sa takvom "prirodnošću" koristeći anti-aliasing filtere naravno na maksimumu ali FPS ne smije ići ispod 99 jer si onda papak kojem tata nije htio kupiti pravu grafu. E sad, ako pri tom iz rasporenog čamuge krv lipti u mlazovima koji su savršeno realni te poštuju zakon gravitacija, a na okolnom lišću i bujadi ostavljaju pravilno raspoređene kapljice, "nedvojbeno" se radi o hitu godine na kojeg će toljaga i još 120 miliona drugih lagano zavući ruku ispod stola i navlačiti ga dok ne propljuje. U pauzama će spomenuti na forumu kako su ushićeni nepre*ebivošću najnovijeg hita u svjetskim okvirima i kako su iznenađeni kako to sve glatko ide bez štopanja na njihovoj konfiguraciji koju su eto kupili nedavno jer pobogu pa već 6 mjeseci nisu kupili računar.

Nasuprot njih stoje ljudi koji imaju sad već preko 30 godina i to u debeloj manjini, koji se sjećaju i nekih drugih, "tradicionalnih" vrijednosti, kada su se igre igrale jer su imale "dušu" (nemoj da sad nabrajam, molim vas, kad ovdje ima dovoljno ljudi koji bi mogli nabrajati, a evo svako malo neko pomene kako igra npr. Braid). Takvi su recimo i recenzenti u nekim magazinima koji se bave tematikom PC i igara na konzolama pa recimo u detalje opišu svu nebulozu neke najnovije "do u zvijezde" podignute igre, ali ko njih još čita....

Ahhh.... Sad mi je lakše kad sam sve ovo napisao. Bez obzira što toljagu i mnoge druge ladno boli qrac za sve ovo moje pisanije, ali eto. Bar sam "oćeifijo". Poenta je da ja odlično razumijem osobe poput toljage i njemu sličnih jer su jednostavno u svijetu gdje im imputiraju te vrijednosti jer su zapravo oni konzumenti proizvoda na kojim tamo neko zgrće lovu, a ovaj jadan misli kako je faca jer tjera sve na ultra-high detaljima.

Onda neko takav može napisati jednačinu "dobra grafika + loša priča = dobra igra". Takva ga jednačina svrstava u isti koš sa osobama kojima je IQ<65, ali je on savršen target za "globalizaciju" jer je kupio 6950 kad je koštala duplo više nego što košta danas i triput više nego što će koštati sutra. Dajem mu 6 mjeseci max prije nego što se javi da ih ima dvije u Crossfire režimu ili je nabavio 7xxx Ultra High Giga Mega iz savršeno opravdanih razloga. Jer ko ne zna uživati u životu i za to nije spreman izdvojiti novac, neka puši crveni York 100's, a ne crveni Marlboro...

Eh, kome ja sve ovo pišem....

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
dtb_pro je napisao:
Spoiler:
Toljaga,
mislim da je ovo jedno 117 put kako se rasprava s tobom razvija na ovakav način.

Često mi je došlo da ti odgovorim, ali s obzirom da ne pripadam niti društvu gamer-a, niti društvu nolifer-a, smatrao sam da ja nisam baš najbolja osoba koja bi trebala da ulazi u raspravu s tobom. Ali s obzirom da si sada otišao stvarno preširoko, dozvoliću sebi lukzus da ti skrenem pažnju na par stvari.

Video igre (pogrešan naziv zbog kojeg će me BSE opomenuti, ali nema veze) danas imaju (ustvari, oduvijek su imale) isključivo komercijalnu notu. Advertajzing koji pokušava ubijediti idiote širom svijeta kako je riječ o svijetu zabave, hobiju, sportu ili nečem sedmom mogu da popasu upravo nevedene osobe - idioti. Zapravo je riječ o klasičnoj psihološkoj vrsti zaraze (ovisnosti) koja u krajnjem eksplicitu nije ništa drugačija od moje ovisnosti o cigaretama. To što se ti nećeš složiti s tim, ne treba da zatangira nikog ovdje jer protiv tvog mišljenja nisam ja već skoro sve ozbiljnije studije koje su proučavale pomenutu tematiku. Naravno nije ovisnost kad neko pogleda kako ono ide pasijans jednom u mjesec dana, ali isto tako nije ni ovisnost mala 50-gramska čokoladica koju pojedemo recimo jednom u 15 dana. Ali ako krenemo pričati o povećanim količinama...

Elem da ne razvlačim temu u tom smjeru, skrećem ti pažnju da je danas globalna ekonomija ta koja diktira život. Samim tim možemo rezimirati nekoliko stvari. Gro hardware-a proizvodi se u Kini. Kad bi sve zavisilo o hardware-u, Kinezi bi jedini bili na dobitku jer bi stalno proizvodili jedno te isto, odnosno poveće količine jednog te istog u dužem periodu vremena. Stoga oni koji diktiraju pravila razvijaju software-ska rješenja koja postaju sve gladnija i gladnija hardware-a. Čak i tada jedan core2duo sa dve gige rama i integrušom (može i PIV sa gigom rama, ali eto da ne idem tako nisko) može pod linuxom i free software-om da odradi skoro sve što velikom broju kućnih korisnika te klasičnih "kancelarijskih pacova" može zatrebati. Rekao sam "skoro sve". Dakle ostali su komercijalni software-i i video igre.

E tu dolazimo do dijela priče gdje Kinezi postaju robovi koji će praviti ono što im se zatraži, odnosno samo "najnovije tehnologije". Čak i komercijalni software-i nisu toliko kritični (sem video obrade i 3d svijeta dizajna/proračuna/dinamike) koliko su to igre. Upravo proizvođači istih imaju (kao što su oduvijek imali) deal sa proizvođačima hardware-a te M$-om (skoro sve se vrti na DirectX tehnologiji, OpenGL je rijetkost) gdje svako novo izdanje traži još, još, još....

Serverske infrastrukture se ionako mijenjaju jednom u 5-7 godina, korisnici programa pomenutih malo ranije u zagradi su u velikoj manjini, dakle potrebno je ubirati novac upravo tamo gdje ga ima najviše: u "svijetu zabave", odnosno na račun video-igara.

I naravno da su ta tržišta dobro proučena od strane proizvođača i da oni odlično znaju već više od deceniju na koji način se isisava maksimalna zarada:
- ako neka igra prođe, pravi joj expanzije, nastavke i rimejkove do besvijesti sve dok se iole prodaje
- svaka drugo novo izdanje neke igre zahtijeva i kupovinu novog računara ili barem promjenu grafike uz dodavanje RAM-a
- kad opadne prodaja igre, ukradi ideju od nekog drugog ili napravi kakav MMORPG gdje ćeš mlatiti mjesečnu kintu
- itd, itd, itd...

Da li će neko kupiti novi komad hardware-a samo zato što je stvarno zaražen igranjem ili zato što mu je (kako to dr Freud jednom reče) potrebno psihološko produženje penisa, to prodavačima nije ni bitno. Tebe bih ja toljaga recimo uvrstio u ove druge, bez namjere da vrijeđam. Jednostavno sam pratio tvoje postove i vidio sam kako u prvi plan uvijek ističeš hardware gdje vrlo često pomeneš šta ti to imaš.

Postoji toliko igara koji se mogu igrati na starim i slabim konfiguracijama, ali je u ljudskoj prirodi da uvijek želi najnovije i najbolje. Problem je što ga u ovo "da je najbolje" ubijeđuju upravo oni koji su zaduženi da prodaju igru, naravno u kombinaciji sa najnovijim, papreno skupim komadom hardware-a.

Na moju i BSE-ovu žalost, toljaga je u debeloj većini kad su "ocjenjivači igara u pitanju". Uzmimo recenzente na internetu: utrkuju se ko će više, bolje, raznolikije pohvaliti najnoviji naslov nekog novo-izašlog smeća koje zahtjeva snagu koliko tri prosječna računara zajedno nemaju samo da bi se upalila, a da pritom uopšte nije bitno o čemu se u toj igri radi.

Može se recimo raditi o super-heroju, raznosaču mlijeka koji raznosi mlijeko i pritom do besvijesti ubija neke hispanjole, čamuge, arapsku gamad ili žutaće. Ukoliko je pritom potrebno kupiti neku Radeonku ili Nvidijku koja košta koliko jedan office računar sa monitorom, to nije problem. Samo da se mlijeko u kantici prelijeva sa takvom "prirodnošću" koristeći anti-aliasing filtere naravno na maksimumu ali FPS ne smije ići ispod 99 jer si onda papak kojem tata nije htio kupiti pravu grafu. E sad, ako pri tom iz rasporenog čamuge krv lipti u mlazovima koji su savršeno realni te poštuju zakon gravitacija, a na okolnom lišću i bujadi ostavljaju pravilno raspoređene kapljice, "nedvojbeno" se radi o hitu godine na kojeg će toljaga i još 120 miliona drugih lagano zavući ruku ispod stola i navlačiti ga dok ne propljuje. U pauzama će spomenuti na forumu kako su ushićeni nepre*ebivošću najnovijeg hita u svjetskim okvirima i kako su iznenađeni kako to sve glatko ide bez štopanja na njihovoj konfiguraciji koju su eto kupili nedavno jer pobogu pa već 6 mjeseci nisu kupili računar.

Nasuprot njih stoje ljudi koji imaju sad već preko 30 godina i to u debeloj manjini, koji se sjećaju i nekih drugih, "tradicionalnih" vrijednosti, kada su se igre igrale jer su imale "dušu" (nemoj da sad nabrajam, molim vas, kad ovdje ima dovoljno ljudi koji bi mogli nabrajati, a evo svako malo neko pomene kako igra npr. Braid). Takvi su recimo i recenzenti u nekim magazinima koji se bave tematikom PC i igara na konzolama pa recimo u detalje opišu svu nebulozu neke najnovije "do u zvijezde" podignute igre, ali ko njih još čita....

Ahhh.... Sad mi je lakše kad sam sve ovo napisao. Bez obzira što toljagu i mnoge druge ladno boli qrac za sve ovo moje pisanije, ali eto. Bar sam "oćeifijo". Poenta je da ja odlično razumijem osobe poput toljage i njemu sličnih jer su jednostavno u svijetu gdje im imputiraju te vrijednosti jer su zapravo oni konzumenti proizvoda na kojim tamo neko zgrće lovu, a ovaj jadan misli kako je faca jer tjera sve na ultra-high detaljima.

Onda neko takav može napisati jednačinu "dobra grafika + loša priča = dobra igra". Takva ga jednačina svrstava u isti koš sa osobama kojima je IQ<65, ali je on savršen target za "globalizaciju" jer je kupio 6950 kad je koštala duplo više nego što košta danas i triput više nego što će koštati sutra. Dajem mu 6 mjeseci max prije nego što se javi da ih ima dvije u Crossfire režimu ili je nabavio 7xxx Ultra High Giga Mega iz savršeno opravdanih razloga. Jer ko ne zna uživati u životu i za to nije spreman izdvojiti novac, neka puši crveni York 100's, a ne crveni Marlboro...

+1....

Doduse, stavio sam +1 zbog ovog sto si napisao o igrama, igrackoj populaciji, ekonomiji, kinezima i dr... Ja imam solidan racunar, tj solidan je bio kad sam ga kupio, sad je smece (AMD 2.8, 1GB ram, 512MB Radeon), ali ne planiram ga mjenjati jos bar pola godine, jer mi nista novije i ne treba... Nedavno mi drug pokaza igricu Uncharted 3... Grafika je sve super i tako to, ali opet, gameplay klip koji sam gledao mi ne pokazuje nista sto bi mene zanimalo... Dok igricu kao sto je KotOR (1 i 2), presao sam po 3-4 puta svaku, jer je prica ubitacna; Monkey Island serijal, svaki dio po 2-3 puta itd... Jednostavno, kao sto dtb rece, igrice imaju dusu...

Da ne idem previse u OffTopic, za one koje zanima (a ujedno i potvrda ovih nabrajanja koje je dtb naveo):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nyeZ8khSEC0[/youtube]

Btw, zna li neko kad dolazi SW ToR (ne planiram ga nesto igrati, jer se placa mjesecno, ali eto da znam)..

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 19:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh, slazem se po dosta stvari, ali mi se ne da pisati toliko opsirno, znas da je kod mene minimalizam skoro uvijek prisutan :)
ne smeta meni sto ljudi trce za boljim hardwareom, niti ih smatram idiotima, svako ima svoju vrstu uzivanja i ako je nekome do (nepotrebnog) trosenja para ko sam ja da se protivim
ono sto mi smeta je pisanje tipa "dobra igra + losa prica = dobra igra" i sto se tako nesto ne argumentuje (+ sto je jednacina poprilicno nerealna iz svakog ugla, kao da je napisano da je x-1=x)
sta onda cini tu igru dobrom? samo grafika? nije li to upravo demo za engine? bez ikakve price to se svodi samo na besciljno lutanje krajolikom

u nekoj kracoj varijanti bih mogao napisati da volim i ja da je grafika u igri odlicna, nasvirana do maximuma, ali mi to nije prioritet, ako igra ima svoje kvalitete da me uvuce u svoj svijet da i ne primjetim koliko je vremena proslo ili da to nije graficki savrseno.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 19:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ma jbs to sve,IGRA JE IGRA I NE SMIJE DA UTICE NA ZIVOT
od igranja da ima sta ja bi zivio od tog al nema bato
nikad nisam kupio igru,sve sto sam ikad odigrao je bilo skinuto ili posudjeno jbs ga
racunar aj sad sluzi i za igre al ima i precih stvari (sa obzirom da sam pre 4 godine imao komp sa procesorom od 700 mgherza i 128 mb rama xD pa mi dosadilo da se mucim i kupili starci nesto bolje a i treba mi za skolu) + fb +novine +valja pogledati koji film + cuti se sa familijom i to
u danasnje vreme sve vise djece mojih godina ovisni o cs,cod,wow ,100 picki materini.....djevojke sajcaju po fb,fs....sve manje druzenja uzivo osim u skoli i izlascima petkom ili subotom (kazem "djece mojih godina" zato sto se smatram starijim sto odigram igru 1 mjesecno ili upadnjem na fb 1 min u sedmici ili ako treba nekog da kontaktiram...znaci o tom nisam ovisan....al zato sam teski ovisnik o prirodi,cokoladicama,djevojkama,zajebanciji i svemu sto je nevezano za virtuelni svjet :D :D) odjebite igre bice bolje :D igrajte malo igru zvanu zivot :D

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 08:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Toljaga,

- itd, itd, itd...

dtb, kad sve ovo pročitah, dođe mi da ne komentarišem više ništa ali onda bi ispalo da si u pravu. Što se tiče igraće populacije tu si djelimično u pravu. Ima ljudi koji sebi mogu da priušte redovnu zamjenu hardvera i koje pare uložene u isti ne interesuju. Gotive se na grafiku i sve tehničke prednosti iste. No nisi u pravu u pogledu mog svatanja igre. Ako si nnekad imao 2D igre gdje ideš napred i nazad, te gore i dole, pa se kasnije pojave 3D igre gdje se možeš kretati u prostoru, pa čak i pucačine iz prvog lica. To je tehnička novotarija koja ima bitno veliku ulogu, ne samo kozmetičku, nego i po pitanju gameplaya. Znači ti protivniku u zaklonu možeš prići sa dvije strane više. Ja neću više da se zamaram opiosivanju onoga što se meni sviđa u igrama, mada to nije samo i isključivo grafika, jer igram igre stare preko 10 godina. One nisu toliko spektakularne, bar ne grafički. Ako mene smatraš da imam IQ<65 Hvala ti. Nemam 6950 nego 6970, eto ti, još se malo nerviraj. Možeš ti meni srati o zavisnosti o igrama. Kad je napolju uvijek bilo ljudi, kad su igrališta bila puna, kad si mogao otići u birtiju i u kojoj 100% uvijek neko ima igre me nisu ni zanimale. U ovo doba, da ne igram igre, ne znam kud bi sa sobom. Ja ne mijenjam hardver toliko često kao što ti misliš. Oni koji ga mijenjaju - šta te boli kurac šta rade sa svojim parama. Zašto misliš da je tvoj IQ viši no u takvih ljudi? Šta bi oni sada trebali, poslati pare, namjenjene kupovini hardvera, gladnim ljudima. Ako gledaš sa strane morala to je priča za drugu temu, no mogu ti reći da bi se imačlo pisati o tome kako cijela civilzacija nema morala, kako ja tako ni ti ni BSE ni rasta ni nikmo drugi. Ali ako već imam pare koje sam zaradio (ne interesuje me na kakav način, pitao bi tebe šta bi ti radio sa miliončićem zarađenim od droge) onda ću za te pare namirivati svoje potrebe bez želje znanjem šta drugi misle o tome. Ako ti vidiš neku igru dobrfe grafike koju ne možeš da pokreneš zbog slabog računara, ne možeš za istu reći da je loša. Jer u principu i nisu to loše igre. Npr. skoro se pojavio Deus Ex, igra koja ima grafiku, prevaziđenu igrama iz 2007. godine (Stalker, Bioshock, Oblivion i naravno Crysis) ali ta igra ima vrlo intrigantnu priču, i naravno - GAMEPLAY. Prikradanje iza protivnika u Hitman fazonu i prelazak nivoa da ne budeš primjećen, iako je cijelo vrijeme samo to forsirano, cijelo vrijeme mi je to zanimljivo. Ali ta igra ima i drugu mogućnost - izvadi svoje prangije i sjebi sve što se mrda. Ova igra, čak i da nema dobru priču (a nema grafiku za koju bi rekao da se masa na igru pali zbog grafike) bila bi predobra igra. Nabrajanje primjera mi više ide na živce. Pošto je meni BSE slao privatne poruke u kojima mi prijeteći poručuje da mi je pametnije da mu se ne suprotstavljam, zaključujem da ovo nije loženje, već ste stvarno navalili da ja u igrama vidim samo grafiku i jebeno ne odustajete. Ja pokušavam objasniti da mi je prioritet, ne priča, ne grafika, nego igranje igre. Samo mi objasnite šta u tome ne razumijete. Znači još jednom: igranje igre. Tetris nema nikakvu priču (ispravite me ako griješim) ali to je dobra igra zbog igre. Čak nema ni grafiku. Ako ovo ne možete da razumijete onda me živo zaboli kurac - neću više ni minutu svog vremena trošiti da vam objašnjavam. Koliko ljudi igra kantera, smijem se kladiti da ga i vi igrate, ili ste ga igrali. Jel zbog priče?
Što se tiče kupovanja grafičkih kartica - niste u pravu. Statistika kaže da su gejmerske konfiguracije opremljene najčešće grafičkim karticama starim 5-6 godina: 8800GT, 9800GT, 8600GT i 9600GT. Od novijih kartica to su 5770 i 6770. Za gejmerski apetit, mogu ti reći da je ovo vrlo mnogo skromno u odnosu na nekadašnje zahtjeve igrača.
Moraš još jednu stvar imati u vidu: ljudi koji prave igre žele da im se plati to pravljenje igara. Pošto pirateriji očigledno ne mogu stati na kraj, oni će napraviti megazahtjevnu igru a kintu će dobiti od proizvođača hardvera koji će nama zacijeniti svoj proizvod jer može tako. Da to tako ne fercera, igre se više ne bi ni pravile. U suštini, niko ne želi mnogo da eksperimentiše sa tržištem pa se drže hiljadama puta isprobanih recepata. Tako danas kao najbolje igre imamo neke Battlefielde, Crysise i Modern Warfare-e koje su toliko plitke igre nabimbane grafikom. Da li cijenim te igre? Po vama sudeći, ja sam lud za tim igrama iako sam odustao od istih čim sam vidio demo na youtubeu. Da li jedva čekam Skyrim? DA!!!! Ali, kunem se s čim želite, ne zbog grafike.

Eh, kome ja ovo jebeno pišem!!!

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 09:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ma jbs to sve,IGRA JE IGRA I NE SMIJE DA UTICE NA ZIVOT
od igranja da ima sta ja bi zivio od tog al nema bato
nikad nisam kupio igru,sve sto sam ikad odigrao je bilo skinuto ili posudjeno jbs ga
racunar aj sad sluzi i za igre al ima i precih stvari (sa obzirom da sam pre 4 godine imao komp sa procesorom od 700 mgherza i 128 mb rama xD pa mi dosadilo da se mucim i kupili starci nesto bolje a i treba mi za skolu) + fb +novine +valja pogledati koji film + cuti se sa familijom i to
u danasnje vreme sve vise djece mojih godina ovisni o cs,cod,wow ,100 picki materini.....djevojke sajcaju po fb,fs....sve manje druzenja uzivo osim u skoli i izlascima petkom ili subotom (kazem "djece mojih godina" zato sto se smatram starijim sto odigram igru 1 mjesecno ili upadnjem na fb 1 min u sedmici ili ako treba nekog da kontaktiram...znaci o tom nisam ovisan....al zato sam teski ovisnik o prirodi,cokoladicama,djevojkama,zajebanciji i svemu sto je nevezano za virtuelni svjet :D :D) odjebite igre bice bolje :D igrajte malo igru zvanu zivot :D

Pošalji link da vidim kakava ti je to igra.

Ne zaboravi nas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1596 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 80  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]