banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jun 2025, 15:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2025, 22:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jan 2020, 20:32
Ovako, aktivirao sam paket net evropa 1GB 3 dana i paket je trajao dan duze od izlaska iz Hrvatske a dobio sam na racunu 7MB naplaceno 41KM? Sad gledao sam poruke od mtel i dosla mi je poruka da mi je ostalo 91 MB i da necu mocu koristiti internet kada potrošim taj saobracaj. Gledao sam i mrezu na koju sam bio povezan u Hr i ona spada u taj internet paket.
Sad napisao sam prigovor i cekam vec 15 dana, navodno je rok 30 dana. Zanima me da li je neko imao slicno iskustvo i da li umanje racun ili se izvlace? Posto svakako moram platiti pa ako uvaze prigovor onda mogu smanjiti neki naredni racun po pravilima

Sent from my RMX3890 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2025, 22:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
Ti plati onaj dio računa koji nije sporan. Dakle, uplati iznos računa manji za tih 41KM a tih 41KM ćeš platiti ili ipak nećeš, u zavisnosti od rješenja koje dobiješ na žalbu koji si podnio.

E sada, odmah da ti kažem ta poruka od m:tel-a koju si dobio i gdje piše da ti je ostalo 91MB nije real-time obavijest jer obračun iz rominga uvijek malo kasni.
Druga stvar, zar na Pretplata tarifama kod m:tel-a internet nije blokiran u romingu tj. korisnik ne može ostvariti internet konekciju ako unutar pretplate nema uključene GB za roming ili dokupljenu Roming TO?
Zakleo bih se da je to tako bilo i da je negdje čak i na sajtu pisalo...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2025, 22:52 
Početnik
Početnik

Nmp, ja imam 200GB BiH i Zapadni Balkan po pretplati. Ovo sam kupio preko moj mtel aplikacije na 3 dana samo. Uglavnom vezano za tu poruku ja ne bih trebao da trosim dodatne MB i da mi se naplati ako sam ih potrosio a paket idalje traje recim.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2025, 23:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
Direktno sa m:tel sajta...

Korisniku koji iskoristi dodjeljenu količinu mobilnog interneta u okviru Roming tarifnih opcija, a prije isteka perioda važenja predmetne tarifne opcije, korišćenje usluge mobilnog interneta u mrežama operatora u romingu biće onemogućeno do isteka perioda važenja korišćene tarifne opcije. Nakon isteka perioda važenja predmetne roming tarifne opcije, korišćenje usluge mobilnog interneta obračunavaće se u skladu sa važećim Cjenovnikom Mtela definisanim za korišćenje međunarodnog roming saobraćaja za postpaid korisnike Mtela.

Dakle, ti MB koji su ti naplaćeni su naplaćeni jer ti je isteklo vrijeme trajanje Roaming TO Evropa 3 dana koju si dokupio.
Da si potrošio MB/GB iz kupljenje Roaming TO Evropa 3 dana ali da ti nije isteklo trajanje te kupljene TO, internet bi ti bio blokiran sve dok ti ne istekne vrijeme trajanja kupljene TO.
Po ovome, tebi su naplaćeni MB jer ti je isteklo vrijeme trajanja Roaming Evropa 3 dana TO a internet ti je ostao uključen.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2025, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kada si kupio Roming opciju? Možda si napravio potrošnju prije kupovine, ali pošto je manja od 50KM nije ti stigla poruka.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2025, 06:26 
Početnik
Početnik

bogata_sirotinja je napisao:
Direktno sa m:tel sajta...

Korisniku koji iskoristi dodjeljenu količinu mobilnog interneta u okviru Roming tarifnih opcija, a prije isteka perioda važenja predmetne tarifne opcije, korišćenje usluge mobilnog interneta u mrežama operatora u romingu biće onemogućeno do isteka perioda važenja korišćene tarifne opcije. Nakon isteka perioda važenja predmetne roming tarifne opcije, korišćenje usluge mobilnog interneta obračunavaće se u skladu sa važećim Cjenovnikom Mtela definisanim za korišćenje međunarodnog roming saobraćaja za postpaid korisnike Mtela.

Dakle, ti MB koji su ti naplaćeni su naplaćeni jer ti je isteklo vrijeme trajanje Roaming TO Evropa 3 dana koju si dokupio.
Da si potrošio MB/GB iz kupljenje Roaming TO Evropa 3 dana ali da ti nije isteklo trajanje te kupljene TO, internet bi ti bio blokiran sve dok ti ne istekne vrijeme trajanja kupljene TO.
Po ovome, tebi su naplaćeni MB jer ti je isteklo vrijeme trajanja Roaming Evropa 3 dana TO a internet ti je ostao uključen.
Da tako ispada, stvar je u tome sto sam ja vec 27-og bio duboko u Srbiji a do 28-og trajal opcija.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2025, 06:28 
Početnik
Početnik

danijell je napisao:
Kada si kupio Roming opciju? Možda si napravio potrošnju prije kupovine, ali pošto je manja od 50KM nije ti stigla poruka.
Kupio isto prije ulaska u Hrvatsku

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]