<Enter_name> je napisao:
To što ti spominješ je upravo ono što sam pisao za osobine vode i prostiranje 2 GHz signala... 5 GHz signal je daleko manje podložan ovom uticaju. A što se tiče 5 GHz talasa, oni se prostiru isključivo pravolinijski, tj. ne odbijaju od jonosfere, kao HF i VHF talasi. I čemu C/P sa hrvatskog sajta (mikrovalovi, valovod...), mogao si to sam prepričati na našem jeziku...
Ja sam u osnovnoj skoli ucio srpskohrvatski

i nikada u zivotu nisam rekao talas, naprosto mi nije prirodno, a takodjer i 90% ljudi koje poznajem, niko mi jos nije rekao "Jao vidi talasa jest' visok", vec kaze "Jao vidi vala jest' visok" ( u pitanju je "morska situacija" )

.
A o tvojim argumentima ne zelim polemisati, ja znam sta sam vidio, cuo, procitao, saznao i naucio iz raznih izvora, izmedju ostaloga i seminara, a opet, ti se slobodno drzi svojih nacela

.
JetForce je napisao:
Nisam expert ali sam imao nazalost dugogodisnje iskustvo sa Wifi 2.4GHz i na internet mi je uticao i komsijin prdez ,a nedaj boze naoblacenje ,a tek kisa ,o magli da ne pricam. Koje sam ja muke mucio ,cak sam uzeo i 24db antenu i kacio je na ubiquiti bullet ali nije ni to pomagalo . AP je bio negdje oko 2km max od mene. Kad bi bio primoran na wireless (nedaj boze nikad i nikome) onda samo dolazi u obzir 5GHz (kao sto je npr blicova Motorola canopy oprema)
Naravno da smeta, svi su u BL imali problema sa tim starim wirelessom, wireless na 2.4ghz ni nije namjenjen za velike razdaljine, on je namijenjen, najvise, za kucnu upotrebu, tako da mu i slabasni vijetric moze zasmetati u signalu, ali 'aj ti to objasni pojedincima

.