banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 19:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Apr 2011, 20:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Pozz, narucio sam malo vecu kolicinu vitamina za licnu upotrebu, znaci multivitamini za opstu snagu, neke tablete za mrsavljenje i neke tablete za bolje raspolozenje, sve naravno na biljnoj bazi...sve ukupno 18 kutija, vrijednosti 500 USD.Dostava je isla preko UPS, i dobro sve ok kad zovu me danas iz Sarajevskog upsa da kazu da je paket zapeo na carini i da ga ne zele pustiti, problem je sto je neka pametnica sa sarajevske carine rekla da ne zeli da na dusi nosi nekoga ko moze umrijeti od tih vitamina i da ako ih zelim uvesti moram platiti registrovati firmu pa uvesti preko firme ( ko da dilam 1000 kutija ne 18).Momak iz UPSa je kolegijalan i rekao je da ce sutra opet vidjeti sta moze da uradi.
Da li neko mozda ima primjerak nekog zakona u vezi uvoza MANJE( jer 18 kutija nije puno, iako su oni rekli da je to VECA kolicina) kolicine vitamine i dijetskih suplemenata( napominjem to nisu LIJEKOVI hemijskog porijekla).I da li neko uopsteno ima neki savjet sta da uradim?Bojim se da mi prodavnica od koje sa kupio nece vratiti novac pa ne znam sta cu onda, 500 USD je velika suma.Oni su znaci okategorizirali paket kao da ga fizicka osoba ne moze uvesti, vec samo pravna koja ima firmu koja se bavim tim stvarima.
Eto ako neko zna neki zakon na koji se mogu opozvati, neki svajet ili nesto 3. bio bi mu mnogo zahvalan :).

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 20:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
U sluzbenom glasniku pise da za uvoz velike kolicine robe iz inostrantsvo.. bili to vasi vitamini ili kropmir nebitno .. moras imati licencu i platiti porez.. to stoji u zakonu 185. clana 8... sad cu pokusati da ti nadjem taj clanak..

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 20:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
eVO ti link pa si skini
Kod:
http://www.uino.gov.ba/download/Dokumenti/Dokumenti/hr/Carina/Zakon_o_carinskoj_politici.pdf

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Не можеш се натезат са њима. Имао сам проблем приликом увоза неких ствари које по закону могу имати само фирме је л` и исто ми се десило.. Морао сам гањати лика који има фирму да то увезем преко њега, платити царину и пдв и још почастит да ми се то заврши.

Препоручујем да урадиш исто и да од сад за такве ствари бираш обичну пошту јер ће ти онда стићи у БЛ а са нашим се лакше договорити све.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 20:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@cobraunited89
Iskreno nemogu nigdje naci taj dio :S
A i nije mi jasno sta im znaci velika kolicina, pa jbmu mater nisam narucio 1000 komada vec 18...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 20:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pa sto u Internet servise, ako Boga znas??

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 20:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

1)Tu stoji i ebay
2)Kupovina je sa interneta
3)Ovo je jedan od najcitanijih djelova foruma.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 20:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bogami, meni se cini da cu ja to morati negdje maknuti, na odgovarajuci pdf. Carinjenje i UPS nemaju previse veze sa internet servisima.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 21:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

UPS je internetski servis, a carinjenje ima veze upravo sa online kupovinama.
Molim te da ako mi ne mozes pomoci da ni ne trollas ovdje...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 21:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

UPS nema ama bas nikakve veze ni sa cim internetskim nicega na kugli zemaljskoj. Nema sta da trollam, rekoh ti da moram ovo prebaciti na odgovarajuci mjesto, i pokusavam ti izaci u susret, da se ne pitas kasnije gdje ti je nestala tema.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 21:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hvala.
Da li neko zna da li DHL carini u Banjaluci ili u Sarajevu?Mnogo je lakse dogovarati se i poslovati sa ovim nasima nego onima tamo dole...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мислим да све брзе поште царине у Сарајеву. Тамо је аеродром који је у функцији. :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 21:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kontao sam ako ovi debili vrate, da trazim od prodavnice da posalje ponovo ali DHLom.
Da bar ima USPS, oni idu preko nase carine, nikada nisam imao problema...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

USPS ти у принципу и јесте обична пошта.. United States Postal Service..

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
skyzeR je napisao:
Kontao sam ako ovi debili vrate, da trazim od prodavnice da posalje ponovo ali DHLom.
Da bar ima USPS, oni idu preko nase carine, nikada nisam imao problema...

Imas jako jednostavno rjesenje ako zelis da carinis u BL.
Nadji speditera koji ce ti to cariniti, zatim spediter trazi prenaupucenje i razduzi posiljku sa carine na aerodromu.
UPS ce dostaviti posiljku spediteru, a onda ce spediter to ocariniti ovdje u BL.
Platices nekih 150 maraka vise, ali sta te briga, kad je za raspolozenje ne treba zaliti. :)
Jos ako od tih prirodnih suplemenata kita raste mozda se utalis sa spediterom pa ma prodas jednu kutiju.
:D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ne bih da ti stajem na muku kad ne mogu pomoci, ali ne mogu da ne primjetim. Kakve veze ima sto je na biljnoj bazi, pa i marihuana je biljka, opijum je na cisto biljnoj bazi, ali to ne znaci da nisu stetni.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 23:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zato sto na svakom od preparata stoje sastojci, malo googlanja moze se doci do podataka...a to sto ti likovi koji rade u carini nisu otisli dalje od supare nije moj problem...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 23:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
blaf77 je napisao:
Ne bih da ti stajem na muku kad ne mogu pomoci, ali ne mogu da ne primjetim. Kakve veze ima sto je na biljnoj bazi, pa i marihuana je biljka, opijum je na cisto biljnoj bazi, ali to ne znaci da nisu stetni.

Ali ne znači da ne popravljaju raspoloženje :)

Malo je guravo to sa hemijom. Ja sam i više i veće vrijednosti nabavljao novih dijelova za PC, i to preko DHL. Sve mi odradili. Čak mi i uplatnicu popunili za porez, takse i sl. I nije bilo problema, iako je sve bilo za fizičko lice...
Jedino što je više vremena trebalo vremena da paket stigne od San Jose do Sarajeva, nego od Sarajeva do BL :)

Trebao si se prvo raspitati. Da li su imali slična iskustva i sl. Ali naknadna pamet... I javi kakve su bombonice, da i mi živnemo malo :)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 23:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
skyzeR je napisao:
Pozz, narucio sam malo vecu kolicinu vitamina za licnu upotrebu, znaci multivitamini za opstu snagu, neke tablete za mrsavljenje i neke tablete za bolje raspolozenje, sve naravno na biljnoj bazi...sve ukupno 18 kutija, vrijednosti 500 USD.Dostava je isla preko UPS, i dobro sve ok kad zovu me danas iz Sarajevskog upsa da kazu da je paket zapeo na carini i da ga ne zele pustiti, problem je sto je neka pametnica sa sarajevske carine rekla da ne zeli da na dusi nosi nekoga ko moze umrijeti od tih vitamina i da ako ih zelim uvesti moram platiti registrovati firmu pa uvesti preko firme ( ko da dilam 1000 kutija ne 18).Momak iz UPSa je kolegijalan i rekao je da ce sutra opet vidjeti sta moze da uradi.
Da li neko mozda ima primjerak nekog zakona u vezi uvoza MANJE( jer 18 kutija nije puno, iako su oni rekli da je to VECA kolicina) kolicine vitamine i dijetskih suplemenata( napominjem to nisu LIJEKOVI hemijskog porijekla).I da li neko uopsteno ima neki savjet sta da uradim?Bojim se da mi prodavnica od koje sa kupio nece vratiti novac pa ne znam sta cu onda, 500 USD je velika suma.Oni su znaci okategorizirali paket kao da ga fizicka osoba ne moze uvesti, vec samo pravna koja ima firmu koja se bavim tim stvarima.
Eto ako neko zna neki zakon na koji se mogu opozvati, neki svajet ili nesto 3. bio bi mu mnogo zahvalan :).

da ti, ili neko koga zamolis sa firmom uveze te ljekove - mora se ustanoviti da li su ti ljekovi registrovani u BiH. ako da, manji problem, ako ne - tesko i skuplje ce te izaci da ih uvezes, tj carnis. mi smo dobili donaciju homeopatskih preparata (sve na biljnoj bazi) i morali od ministarstva do ministarstva, na kraju sam preko svoje firme htjela uvesti sto je takodjer problematicno bilo.

http://www.al.rs.ba/regulativa/fbih/Pra ... -03%29.pdf

gore je vec navedeno, nadji neku spediciju u BL da oni preuzmu paket sa carine u SA. tj od UPSa i da oni urade svu papirologiju.

i ps: nabavi si lexaurin, jer ce ti trebati xD

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2011, 16:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hvala na pomoci ljudi, elem rijeseno je sve...jeste da ce me carina doci poprilicno puno, ali nije bitno i dalje se isplati :).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]