skyzeR je napisao:
Pozz, narucio sam malo vecu kolicinu vitamina za licnu upotrebu, znaci multivitamini za opstu snagu, neke tablete za mrsavljenje i neke tablete za bolje raspolozenje, sve naravno na biljnoj bazi...sve ukupno 18 kutija, vrijednosti 500 USD.Dostava je isla preko UPS, i dobro sve ok kad zovu me danas iz Sarajevskog upsa da kazu da je paket zapeo na carini i da ga ne zele pustiti, problem je sto je neka pametnica sa sarajevske carine rekla da ne zeli da na dusi nosi nekoga ko moze umrijeti od tih vitamina i da ako ih zelim uvesti moram platiti registrovati firmu pa uvesti preko firme ( ko da dilam 1000 kutija ne 18).Momak iz UPSa je kolegijalan i rekao je da ce sutra opet vidjeti sta moze da uradi.
Da li neko mozda ima primjerak nekog zakona u vezi uvoza MANJE( jer 18 kutija nije puno, iako su oni rekli da je to VECA kolicina) kolicine vitamine i dijetskih suplemenata( napominjem to nisu LIJEKOVI hemijskog porijekla).I da li neko uopsteno ima neki savjet sta da uradim?Bojim se da mi prodavnica od koje sa kupio nece vratiti novac pa ne znam sta cu onda, 500 USD je velika suma.Oni su znaci okategorizirali paket kao da ga fizicka osoba ne moze uvesti, vec samo pravna koja ima firmu koja se bavim tim stvarima.
Eto ako neko zna neki zakon na koji se mogu opozvati, neki svajet ili nesto 3. bio bi mu mnogo zahvalan

.
da ti, ili neko koga zamolis sa firmom uveze te ljekove - mora se ustanoviti da li su ti ljekovi registrovani u BiH. ako da, manji problem, ako ne - tesko i skuplje ce te izaci da ih uvezes, tj carnis. mi smo dobili donaciju homeopatskih preparata (sve na biljnoj bazi) i morali od ministarstva do ministarstva, na kraju sam preko svoje firme htjela uvesti sto je takodjer problematicno bilo.
http://www.al.rs.ba/regulativa/fbih/Pra ... -03%29.pdfgore je vec navedeno, nadji neku spediciju u BL da oni preuzmu paket sa carine u SA. tj od UPSa i da oni urade svu papirologiju.
i ps: nabavi si lexaurin, jer ce ti trebati xD