Провалио сам да ову мрежу могу ухватит по цијелом граду..
Онда сам мало гуглао и нађох на нету
http://www.bdb.rs.ba/ гдје пише:
Citiraj:
Удружење повезивања рачунара на подручју РС бежичним путем.
BDB@wireless чини једну од многобројних wireless удружења у РС. Јако мали број заљубљеника у бежичне комуникације, wireless мреже, радио аматеризам, линкове, ртв и радио броадцастинг, а на крају и група софтвераша које не смијемо заборавити, а којима је на услузи наша мрежа за њихова тестирања.
Кад кажемо заљубљеника мислимо на ентузијасте који доста свог слободног времена проводе на раду и истраживању могућности wirelessa-а како би другима и себи доказали да новац није све и да нешто треба радити са срцем.
Удружење постоји од 2001. кад су постављени први АП'ови на Булевару, насељу Лауш и Кочићевом Вијенцу.
Главна активност удружења је одржавање, ширење мреже и знања на пољу информатике. BDB@wireless мрежа је базирана на ИЕЕЕ 802.11 технологији која тренутно покрива већи дио града Бања Луке, као и дијелове Врбање, Дебељака, Залужана. Повезани смо са 4Н4ЗП@њирелесс мрежом на Лаушу, а у плану је скоро повезивање и са сусједном мрежама из Градишке, Поткозарја, Челинца и Котор Вароши. Мрежа је заснована на широко доступном хардверу те бесплатном, углавном опен-сорс софтверу.
Унутар мреже су доступни многобројни сервиси (форуми, фтп и гаме сервери., ДЦ++...), као и моноги сервиси који су у тестној фази, а честа су и међусобна окупљања чланова са сврхом размјене искустава и забаве. Удружење је отвореног типа. Сви који желе да нам се придуже могу да нас контактирају на страници контакт.
Ми не продајемо интернет, али вам можемо помоћи у одабиру најбоље услуге и интернет провајдера у граду с обзиром на вашу локацију.
Циљ мреже је квалитетно покривање њирелесс сигналом подручја у којима ђелујемо. Очекујемо да ћемо једног дана само са лаптопом у покрету имати сталну везу са свијетом.
И ја сам њих лијепо контактирао да ме пусте у своју мрежу је л`.. највише због дц++ но нико ми ништа не одговара.

Занима ме има ли неко од форумаша можда да је члан ове мреже, је л` то још увијек шљака како треба?
Идеја је занимљива.. радо бих шеровао својих 200 гб филмова.