banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Aneks WADSL
PostPoslato: 21 Maj 2009, 21:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
''Lopovi'' izgleda povecali brzinu starog solo1 paketa na 1024 kbps - 192 kbps :)
Nadam se da nece stati tu i da ce se i cijene dalje korigovati i da ce se nece morati potpisivati ugovor na 24 mjeseca...

Ugl, napokon nesto pozitivno i od njih
=D>

Vrh

Tema posta: Re: Aneks WADSL
PostPoslato: 22 Maj 2009, 05:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ja bas gledam ovih dana povecala se brzina. Plus vratili su dinamicke adrese koje ja smatram dinamickim. lol Cudno da nisu nigdje stavili neko obavjestenje?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Vjerovatno testiraju, pa ako sve bude ok onda ce objaviti.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 11:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Blic net nudi sad po Prijedoru svakom novom korisniku 3 mjeseca besplatan internet.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 12:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
korisnik je napisao:
Blic net nudi sad po Prijedoru svakom novom korisniku 3 mjeseca besplatan internet.

Gledajući ovako površno to je,reklo bi se solidan marketinški potez, međutim to je "zločin" prema korisnicima koji su sve plaćali i nisu imali benefite nikakve, ja bi prvi raskinuo saradnju da sam "stari" korisnik i čuo za tru vijest, mada je nigdje zvanično nema, sve se nešto krije.Zar to nije malo čudno?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 12:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
southgate je napisao:
korisnik je napisao:

Gledajući ovako površno to je,reklo bi se solidan marketinški potez, međutim to je "zločin" prema korisnicima koji su sve plaćali i nisu imali benefite nikakve, ja bi prvi raskinuo saradnju da sam "stari" korisnik i čuo za tru vijest, mada je nigdje zvanično nema, sve se nešto krije.Zar to nije malo čudno?

I da, zaboravih reći da i Elta ima akciju www.elta-kabel.com samo što to ljudi rade transparentno.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 12:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 18:01
southgate je napisao:
korisnik je napisao:

Ja mislim da ne treba trčati pred rudu... sačekajmo 1.6.2009 pa će se sve čuti... da li ima akcije ili nema šta kako... 8) ovo je sve nešto "ja čuo"... i da takođe sačekajmo 1.6.2009 pa da vidimo jesu li "stari" korisnici zaboravljeni ili ima nešto zanimljivo i za njih...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Evo danas ste zatrpali moj ulaz flajerima...

Od 1.6.-31.7.09.

NET (2M/512k) + Telefon + CATV = 50KM + PDV (3 mjeseca besplatno, ugovor na 3 + 12 mjeseci)
NET (1M/384k) + Telefon = 42KM + PDV (2 mjeseca besplatno, ugovor na 2 + 12 mjeseci)
NET (1M/384k) + CATV = 39KM + PDV (2 mjeseca besplatno, ugovor na 2 + 12 mjeseci)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
lijepo.
fakat.
ja imam adsl ima vec mozda 3 godine, tako nekako, nisam jos dobio nista dzabe izuzev po 2GB dodatnog downloada.
2M/256
5GB besplatnog prometa.
i 35KM mjesecno
zadovoljan.
bitno mi je da fercera.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 18:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
mangia je napisao:

Od 1.6.-31.7.09.

NET (2M/512k) + Telefon + CATV = 50KM + PDV (3 mjeseca besplatno, ugovor na 3 + 12 mjeseci)
NET (1M/384k) + Telefon = 42KM + PDV (2 mjeseca besplatno, ugovor na 2 + 12 mjeseci)
NET (1M/384k) + CATV = 39KM + PDV (2 mjeseca besplatno, ugovor na 2 + 12 mjeseci)

Blic WADSL ili???

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 19:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Vlada je napisao:
mangia je napisao:

Od 1.6.-31.7.09.

Blic WADSL ili???

Pa nebih bas rekao da je WADSL.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
По мени, ништа спектакуларно:

Блиц: интернет (1024/384) + кабловска телевизија, временско условљавање уговором, 46КМ
Елта: интернет (1024/128) + кабловска телевизија, нема временског условљавања уговором, 50КМ

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 19:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
milic_alex je napisao:
Vlada je napisao:
mangia je napisao:

Od 1.6.-31.7.09.

Blic WADSL ili???

Pa nebih bas rekao da je WADSL.

pa sta je to onda??
ja sam na mtel adslu, ali koliko vidim nisu to ti paketi :)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka

To je skup usluga dostupan u dijelu BL koji je pokriven njihovom kablovskom televizijom.

Inače taj dio je oko 20% Banja Luke... Max 30%...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 21:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
medi je napisao:
По мени, ништа спектакуларно:

Блиц: интернет (1024/384) + кабловска телевизија, временско условљавање уговором, 46КМ
Елта: интернет (1024/128) + кабловска телевизија, нема временског условљавања уговором, 50КМ

Men' se cini da je:
Citiraj:

50*(12/15)*1.17=46.8 KM mnogo povoljnije od toga sto Elta nudi. E sad, to neuslovljavanje ugovorom... dobro dodje ako korisnik misli da bjezi, od lose (tu se lako ugovor raskine), ili losije usluge u odnosu na konkurenciju, npr.
Ah, da, monopol... onaj zbog koga telekom pljuju, a petlja lokalna davno raspetljana... :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka

Prvo...

Petlja nije raspetljana iako neki tvrdili suprotno. Pošalji dopis i zatraži kolokaciju i pristup infrastrukturi ili dijelu infrastrukture pa ćeš vidjeti.

Drugo i mnogo bitnije ...
80-85% korisnika ide na najjeftinije FLAT pakete i ne raspituje se za brzinu. Jednostavno 46-50KM/mjesečno je luksuz za većinu ljudi... Taman da je 100Mbita konekcija...

Takođe, već sam prije rekao da ovih 10-15 korisnika koji ovde diskutuju ne predstavljaju prosječnog Internet korisnika u RS. Barem sudeći po ciframa koje izdvajaju za Internet i po utrošenom saobraćaju koje su prikazivali u screenshot-ovima.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 09:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Doslo je vrijeme i da Elta podize brzine. Najslabiji paket ne bi trebao biti ispod 512 kbps.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik

Petlja jeste raspetljana, a telekom ce reci:
1) nema tehnickih uslova
pa kad se na licu mjesta uvjeri da ima, bice:
2) nema mjesta za tudju opremu
pa kad se i to nadje, jer se zakon mora postovati:
3) pokusace da naplati ogroman iznos za kolokaciju
pa kad se digne galama i kad i od tog odustane, naci ce se neka razumna cijena, po kojoj ce se i ostalim isplatiti da pruzaju usluge..

Ali s obzirom da nema nikoga dovoljno ozbiljnog da ih pritisne i sredi to za par mjeseci, vjerovatno nece maketi od obicnog dopisa. Bio, vidio... Nego, eto ja bih rado koristio ovaj trio paket, moze li kako da posaljem dopis elti, da vidimo moze li ikako? Moja zgrada, moji kablovi u zgradi, a eto, nekako ne moze. E, to je monopol...

Citiraj:
Future plus *2048/256 Kbits/s 70,10 11,90 82,00

Ovo je duplo skuplje, bez kablovske i fiksne telefonije, a sa onim 2M/512k citav komsiluk moze imati jeftini flat...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka

ziggy je napisao:
Petlja jeste raspetljana, a telekom ce reci:
1) nema tehnickih uslova
pa kad se na licu mjesta uvjeri da ima, bice:
2) nema mjesta za tudju opremu
pa kad se i to nadje, jer se zakon mora postovati:
3) pokusace da naplati ogroman iznos za kolokaciju
pa kad se digne galama i kad i od tog odustane, naci ce se neka razumna cijena, po kojoj ce se i ostalim isplatiti da pruzaju usluge..
Ali s obzirom da nema nikoga dovoljno ozbiljnog da ih pritisne i sredi to za par mjeseci, vjerovatno nece maketi od obicnog dopisa. Bio, vidio...

Kao Blic nije ozbiljan i zagrijan za to? Misliš da im je lakše gurati internet kroz trulu Netkom-ovu mrežu ili slati ljude na krovove da skaču po golubljoj kakici?

Citiraj:
Nego, eto ja bih rado koristio ovaj trio paket, moze li kako da posaljem dopis elti, da vidimo moze li ikako? Moja zgrada, moji kablovi u zgradi, a eto, nekako ne moze. E, to je monopol...

Znači monopol je ako se kod frizera ne možeš najesti ćevapa? Ili kod automehaničara popraviti bojler, pelcovati psa, izvaditi zub..?

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 16:57 
Pripravnik
Pripravnik

Bi, rado bi Aneks, da nemaju oraha u dzepu, zbog dosadasnjeg poslovanja... mnogo gadna stvar, kad te neko moze ucijenjenog drzati... eto, neka dignu galamu u medijima, kako se zakoni ne postuju, ako smiju. :iconbiggrin:

Citiraj:
Znači monopol je ako se kod frizera ne možeš najesti ćevapa? Ili kod automehaničara popraviti bojler, pelcovati psa, izvaditi zub..?

Ma jok, samo kablovski internet preko kabla, od operatera po zelji... Sta fali, znam da u mom naselju ima kablovska kanalizacija, moze provuci kablove ko god hoce, bez ikakvog kopanja, ali eto, mnogo gadna stvar ti presutni dogovori i nametnuti monopol. To ti dodje kao da imas frizerski salon u kome radi super zgodna frizerka, slobodna, nasmijana a sa druge strane neko te tjera da ides kod lokalnog brice, koji svako malo britvom ti zamalo uvo ne odreze...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]