banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: PayPal account
PostPoslato: 28 Avg 2009, 20:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2009, 14:31
e ovako . zanima me ako je ko, a jeste sigurno neko, ispunjavao onaj online nalog za paypal . . . znaci, sve kako treba odradio, unio karticu, onaj trocifreni kod i to, i sad ima onaj dio gdje pise link and confirm my card ja mislim, koji kad se odradi naplacuje se dolar i jos nesto, i onda treba ukucati neki kod koji se navodno mailom dobije ili ako imamo mogucnost online pristupu stanju kartice odmah mozemo da vidimo. Al meni vec 5 dana taj kod nikako ne dolazi :S. . Znate li kako to ide i koliko treba cekati ?

Vrh

Tema posta: Re: PayPal account
PostPoslato: 28 Avg 2009, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Imas na ovoj temi dosta o tome. viewtopic.php?f=25&t=34069&hilit=ebay&start=180

Ja sam to radio ali sam se takodje prijavio i na MoneyBookers, pa se ne sjecam sad gdje sam sta radio i da li traze kod ili tacan iznos koji su skinuli. Ako je kod, ne moras cekati da ti stigne mjesecni izvjestaj ni traziti ga u banci, vec nazovi 033 75 50 10 i kazi da ti treba taj kod za registraciju na PayPal. Pitace te sve podatke koje si unio kad si ispunjavao onaj obrazac za karticu - adresu, djavojacko prezime majke, ma svasta, ali kad to provjere dobices kod koji ti treba a da ne mrdnes iz kuce.
E, da, neces taj kod dobiti mailom sigurno, a koliko znam Raiffeisen nema online provjeru stanja pa da ga sam pogledas.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 21:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2009, 14:31
u balkan investment banci sam uradio karticu. Onda bih sigurno od njih trebao traziti ovaj kod. . Hvala

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Aha, a kad sam ja to radio samo su Raiffeisenove debiLne imale onaj trocifreni kod na poledjini, pa sam zato sad pomislio da je njihova. Probaj telefonom, ili idi traziti izvod da ga ne cekas postom.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 16:20 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Nov 2009, 15:05
Sryte ako je kriva tema ja ne znam gdje da ju stavim :D.
Znaci ovako stvari stoje, maloljetan sam (16+god :)) i treba mi kartica da mogu placati preko neta, e sada posto kreditnu nemogu dobiti, cuo sam da debitnu mogu.Sta sve trebam uraditi da bi ju izvadio?Koliko znam treba mi ta maloljetnicka licna karta i potpis roditelja, kako to sve funkcionira i eto ako mi neko moze objasniti malo tu debitnu karticu :D.
Hvala puno unaprijed i pozz

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Otiđi u banku (preporuka Raiffeisen) sa ličnom kartom, popuniš obrazac, kopiraju ti ličnu i to ti je to. Dobiješ kodove za nekih sedmicu dana, i odeš u banku da podigneš kartice.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Sto se tice koda za potvrdu kartice na paypal-u, ja sam je dobio u mjesecnom izvodu od kartice... Sad ne znam kako je kod tebe, jer si u drugoj banci (ja sam u Reiffeissen)...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 18:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Archangel je napisao:
Sto se tice koda za potvrdu kartice na paypal-u, ja sam je dobio u mjesecnom izvodu od kartice... Sad ne znam kako je kod tebe, jer si u drugoj banci (ja sam u Reiffeissen)...

U Raiffeisen banci (ne znam da li ima u svim ekspoziturama) imaju i onaj terminal za štampanje izvoda. Kome treba kod za verifikaciju Paypal-a, može sam odštampati izvod. Štampanje izvoda se ne naplaćuje.
Princip je skoro isti kao i kod bankomata, a ako se neko ne može snaći neka pita službenika.
Tako da se ne mora čekati mjesečni izvod, niti zvati Sarajevo zbog koda za verifikaciju.

Pa, neka Bayrich vidi u svojoj banci da li imaju tako nešto...
Mada, koliko sam vidio na ovom forumu Raiffeisen i Unicredit debitne kartice mogu biti registrovane na Paypal-u. Možda ima i još nečija?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Da li se mogu slati pare sa PayPal-a na tekuci racun?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ne mogu, za sada, a kada ce moci ni paypal ne zna.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 20:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2009, 11:32
Ja za PayPal koristim American Express karticu. Jako sam zadovoljan, imaju i online praćenje troškova (izvodi) tako da sam faktički odmah mogao da unesem taj code i odmah su mi vratili na PayPal račun nešto oko 1.57 USD. Jedina mana je što nažalost još uvijek nije moguće povlačiti novac sa PayPala na tekući račun, ali ako ništa moguće je plaćati robu i usluge, bar je to jednostavnije 100 puta nego praviti nalog u banci za ino plaćanje. Koliko sam se ja raspitivao, čak je i sama provizija za takvo plaćanje minimalno 20 KM, a ako se radi o nekom većem iznosu onda ide 0.5% od tog iznosa.

Super alternativa PayPalu je Moneybookers. Preko njega je moguće sve, i plaćati vani, a i povlačiti novac na svoj tekući račun u BiH (isprobano, radi 100%).

Transfer između PayPala i Moneybookersa nije moguć.

Eto i moj doprinos ovoj temi :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]