banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 03:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Dec 2008, 15:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2008, 11:21
Jel neko zna tacnu cjenu po semestru za prvi stepen cisco akademije u Banja Luci?
Na zvanicnom sajtu pise da je cjena 750 KM + PDV.To mi djeluje malo pretjerano za samo 70 casova po semestru!

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 16:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Mar 2007, 16:40
zar nije vishe?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 16:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
700km po semestru iliti 2800km za sva 4 semestra

doduse na ETF-u imas cak i pogodnosti za studente i djake, pa ti vidi uklapas li se u tu grupu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ја сам завршио CCNA курс. Мој савјет ти је да не уписујеш академију ако од курса не будеш имао директне користи, тј. ако не будеш радио или већ радиш са тим стварима. Ако се бавиш послом који је везан за рачунарске мреже (подешавање мрежних уређаја, пројектовање, администрација мрежа,...) онда обавезно упиши!

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
medi je napisao:
Ја сам завршио CCNA курс. Мој савјет ти је да не уписујеш академију ако од курса не будеш имао директне користи, тј. ако не будеш радио или већ радиш са тим стварима. Ако се бавиш послом који је везан за рачунарске мреже (подешавање мрежних уређаја, пројектовање, администрација мрежа,...) онда обавезно упиши!

isto. Zavrsio prosle godine, sve ok, ali stvarno ne koristim doticno pa sam pljusnuo 2000km za nista, ali pomoglo je ponekad a i mozda u buducnosti bude od neke koristi.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 23:03 
Početnik
Početnik

Znam da prvi stepen nije od neke koristi,zato evo pitam da li postoji mogucnost nastavka 2 i 3 stepena u BL?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Уређаји, интерфејси, софтвер за подршку Cisco уређаја ће се у наредних 5 година изврнути наглавачке, као и у наредних 5 година након тога. Тако да неко ко се тиме не бави свакодневно, и од тога не зарађује, тешко да би имао било какве користи, јер знање стечено на Cisco курсу релативно брзо застарјева. Као што застарјева и сам сертификат који важи свега 2 године.

Што се тиче виших курсева, причао сам са професором везано за то, он је рекао да ће покушати у наредном периоду да обезбиједи средства за опремање лабораторије за неки од виших курсева. Топла препорука инструктора била је да се на више курсеве не иде, ако се тим послом не бави професионално.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 10:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 11:43
sevic33 je napisao:
Znam da prvi stepen nije od neke koristi,zato evo pitam da li postoji mogucnost nastavka 2 i 3 stepena u BL?

Prvi stepen JESTE od koristi, pogotovo ako se nisi prije bavio/la mrežama. Koliko je isplativ ostaje upitno. Kao što medi reče certifikat se mora obnavljati svake 2 godine, a viši stepen ti ne treba osim ako se misliš bazirati samo na CISCO based mreže.
Recimo ja radim u Inspektoratu RS kao IT saradnik i uopšte nemam neku potrebu za nečim većim od CCNA. On mi je sasvim dovoljan za sada. CCNA ne pokriva VPN i QoS ali sam to naučio iz materijala za CCNP. U doglednoj budućnosti razmišljam o CCNP ili MCSE ili RHCE. Ali to je već budućnost.

P.S. Odgovor na pitanje ti je dao medi. Nema trenutno 2. stepena ili CCNP u Banjaluci. Treći stepen ili CCIE je priča za sebe i slobodno ti mogu reći da, ako si neodlučan da li da ideš na CCNA ili ne, o CCIE i ne razmišljaš. Trenutno se CCIE za ovaj dio svijeta polaže samo u Briselu.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 16:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

svako se znanje isplati, a pogotovo ako se time bavis
mada ti je za nase prostore bolja taktika da prvo zavrsis fax, a tek onda se okrenes Cisco akademiji ili nekim drugim oblicima IT sertifikata

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Po meni, ko god ne radi posao koji ima veze sa tim, bolje da ne baca pare...

I da jos nesto jako bitno - CCNA ili bilo koji drugi kurs (geografije, muzickog, seksologije,..) nema nikakve veze sa fakultetom, strucnom spremom, itd.

Jednom soferu njegova vozacka vrijedi 10x vise nego CCNA... Ako kontate na sta mislim...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 21:09 
Početnik
Početnik

Hvala vam svima za odgovore.
BSF je spomenuo da je bolje da zavrsim fax.Ja licno mislim da ETF u banaj luci je jako los fakultet zbog zastarjelog programa i mnogo nepotrebnih predmeta koji se moraju poloziti a nemaju nikakvu prakticnu korist u buducnosti.Banja Luci je prjeko potreban jedan fakultet tipa Beogradskog FIT-a

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ETF je sada poprilicno dobar fakultet i vise nema glupih predmeta kao prije. Jedina mana ETF-a je manjak prakticne nastave. Asistenti nemaju dovoljan fond casova za ozbiljnije prakticne projekte na kojima studenti mogu sticati iskustvo.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2008, 14:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ne bih znao reci kakvo je tacno stanje sad na ETF-u posto kad sam ga ja pohadjao bio je ocaj i radilo se u Fortranu i Asembleru i to sturo
koliko cujem danas je dosta bolje, mislim da se cak i c++ radi

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2008, 18:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
E da vi znate samo likovi prdaju na ETF nebi vi krocili tamo ni do m:tel-a :evil3:

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2008, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
BSE je napisao:
ne bih znao reci kakvo je tacno stanje sad na ETF-u posto kad sam ga ja pohadjao bio je ocaj i radilo se u Fortranu i Asembleru i to sturo
koliko cujem danas je dosta bolje, mislim da se cak i c++ radi

Da, radi se, u okviru predmeta Programski jezici 1 (III semestar). A u IV semestru, u sklopu Programskih jezika 2, radi se Java.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2008, 01:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Francuz je napisao:
mangia je napisao:
ETF je sada poprilicno dobar fakultet i vise nema glupih predmeta kao prije. Jedina mana ETF-a je manjak prakticne nastave. Asistenti nemaju dovoljan fond casova za ozbiljnije prakticne projekte na kojima studenti mogu sticati iskustvo.

Pravi mangupi iz ETF misle da sve znaju a ne znaju ni upaliti tv a kamo kompjuter!!!!!A da spomenem za praktic.nastave...uopste nisu prakticni vise su teoretski koliko im je glava kao kupus slicnom albertu astajnu!!!!
Pa kamo i ovo
- mangiaphoto -
- Sta pise na monitoru ?

Malo ste smijesni....vise idite u foto japan nego na forum....

Decko ovo sta si napisao nema veze s vezom... Ako ne znas razlikovati potpis od sadrzaja diskusije, onda nemoj ni da diskutujes na forumu.

Kako si krenuo, neces daleko dogurati...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2008, 02:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Digresija je napisao:
Francuz je napisao:
mangia je napisao:

Pravi mangupi iz ETF misle da sve znaju a ne znaju ni upaliti tv a kamo kompjuter!!!!!A da spomenem za praktic.nastave...uopste nisu prakticni vise su teoretski koliko im je glava kao kupus slicnom albertu astajnu!!!!
Pa kamo i ovo
- mangiaphoto -
- Sta pise na monitoru ?

Malo ste smijesni....vise idite u foto japan nego na forum....

Decko ovo sta si napisao nema veze s vezom... Ako ne znas razlikovati potpis od sadrzaja diskusije, onda nemoj ni da diskutujes na forumu.

Kako si krenuo, neces daleko dogurati...

Didgresija, nisi upoznat sa 'slucajem'. Laus net? Pronadji, bilo je prije.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2009, 17:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
ZAR OVA TEMA NE TREBA DA IDE NA OBRAZOVANJE,STVARNO JOJ NIJE MJESTO OVDJE

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 09:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
sevic33 je napisao:
Jel neko zna tacnu cjenu po semestru za prvi stepen cisco akademije u Banja Luci?
Na zvanicnom sajtu pise da je cjena 750 KM + PDV.To mi djeluje malo pretjerano za samo 70 casova po semestru!

Znanje je besplatno!

Najbolje je krenuti od oficijalne knjige za spremanje ispita, bataliti akademiju, učiti samostalno i izaći na ispit (konkretno, izlazak na CCNA ispit je 125$).

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 11:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 18:01
750+pdv je za zaposlene i "ostale polaznike". a studenti imaju posebnu tarifu :)

http://etfbl.net/?c=prikazi&objekat=sad ... ss_jezik=1

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]