filozof sa vrbasa je napisao:
Ovako ljudi, prošlo je 45 dana i ja sam se žalio. Trgovac mi kaže da čekam do 14. januara i oni mi predlaže ako i tada ne stigne da mi pošalje ponovo.
Kada bih izabrao ovu opciju, kakve garancije imam ako i ta stvar ne stigne? Šta da radim?
Pa koliko se ja razumijem u pravila (a sve sto znam, znam sa ovog foruma), kada prodje 45 dana, ne mozes se vise nikom zaliti. Prije isteka 45 dana mozes pokrenuti zahtjev na paypal-u, to sam ja skoro pitao ovdje, a odgovorio je Sajin par postova unazad kako se to pokrece.
U svakom slucaju, ako postoji nacin da vratis pare, vrati ih. Uvijek mu mozes poslati novac ako ti stigne roba. Ako ne mozes vratiti pare, budi fini, i igraj po njegovim pravilima.
Meni zadnja posiljka jos nije stigla, oko 100$ je u pitanju, kontaktirao sam Kineza i predlozio mu da mi vrati pare, on je isto rekao da pricekam jos, da ne brinem. I ja nisam pokrenuo zahtjev za vracanje para na PayPal-u, jer necu da se zamjeram covjeku, trebace mi jos, a i najjeftiniji je za ovo sto ja ganjam. U medjuvremenu, broj za pracenje posiljke koji mi je poslao je pokazao da je posiljka stigla u BiH, sto znaci da sam bio u pravu sto se nisam zalio na PayPal-u, medjutim vjerovatno ce to sad trajati jos mjesec dana sa ovim nasim praznicima, aerodromima, carinicima...
Inace, ovo vrijeme je najgore za kupovinu na ebay-u, i zbog vremenskih prilika i zbog praznicnih guzvi.