banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 01 Dec 2010, 22:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Meni baš danas stigao šubler iz Hong Konga... Za 12 dana od shipmenta... Pa da pošaljem razglednicu iz Gradiške u Banja Luku pitanje je da li bi stigla za manje od deset dana... He he he...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 00:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008, 22:00
@ Šajin

Hvala za odgovor,iskreno to cenim.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 00:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kako da podesim da mi prikazuje artikle koje šalju ovde kod nas?
Prije mi je to bolje radilo, sa lijeve strane ima ono "worldwide" pod Location ali i dalje mi prikazuje gomilu artikala koje se šalju samo u USA.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 08:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Vader je napisao:
Kako da podesim da mi prikazuje artikle koje šalju ovde kod nas?
Prije mi je to bolje radilo, sa lijeve strane ima ono "worldwide" pod Location ali i dalje mi prikazuje gomilu artikala koje se šalju samo u USA.

nikako.
mozes jedino podesiti da ti artikle poreda po cijeni, price: lowest/highest + shipping, pa ce ti tako izlistati prvo one za koje pise cijena postarine za BIH.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 09:07 
Ima na advanced search, cekira se "availabla to" i izaberes iz padajuceg menija Bosnia i Herzegovina i to je to.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Ranije sam procitao citavu temu, medjutim dosta toga se zaboravi...

Interesuje me refund. Naime, blizi se lagano 45 dana kako mi roba ne stize iz Kine. Kinez spominje da je bila nekakva nezgoda, i da mu je roba vracena, ali me uvjerava da se ne sikiram, da ce je poslati ponovo. Eh sad, ja mu vjerujem, jer ima preko 4000 prodaja i ocjenjen je preko 99% pozitivno. A i ranije sam kupovao od njega, samo sa njegovog drugog naloga, ali skontao sam da je od njega jer je bilo isto ime na paypal-u a koristi i isti e-mail.

ja hocu da mu predlozim da napravimo refund, pa da on nepravi istu ponudu na ebay-u i ja cu je odmah kupiti. Time dobijam 45 novih dana. Medjutim nisam nikad radio refund na pay-pal-u pa me interesuje kako to funkcionise, ako neko moze da mi objasni? Kome se treba javiti, poslati mail??

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
djesburaz je napisao:

Interesuje me refund. Naime, blizi se lagano 45 dana kako mi roba ne stize iz Kine. Kinez spominje da je bila nekakva nezgoda, i da mu je roba vracena, ali me uvjerava da se ne sikiram, da ce je poslati ponovo. Eh sad, ja mu vjerujem, jer ima preko 4000 prodaja i ocjenjen je preko 99% pozitivno. A i ranije sam kupovao od njega, samo sa njegovog drugog naloga, ali skontao sam da je od njega jer je bilo isto ime na paypal-u a koristi i isti e-mail.

ja hocu da mu predlozim da napravimo refund, pa da on nepravi istu ponudu na ebay-u i ja cu je odmah kupiti. Time dobijam 45 novih dana. Medjutim nisam nikad radio refund na pay-pal-u pa me interesuje kako to funkcionise, ako neko moze da mi objasni? Kome se treba javiti, poslati mail??

odeš na paypal i pokreneš dispute:
https://cms.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd= ... resolution

pratiš korake i izabereš razloge zašto pokrećeš dispute, tj. zašto želiš povrat novca. i onda postoji konverzacija između tebe i trgovca, i ukoliko se dogvorite zatvoriš taj dispute, a ukoliko se ne dogvorite, onda izabereš opciju escalate to a paypal claim, tj. da paypal odluči ko je u pravu.

evo ja upravo sad primio mejl da sam dobio refund za sat sa dealextreme-a. pripazi se da te ne pokušaju zeznuti kao što su mene. kada sam otvorio dispute, dobio sam od trgovca mejl da mi je kao isplaćen refund, a na paypalu nije bilo nikakvog dokaza o tome. vjerovatno su htjeli da me navuku da zatvorim dispute jer se ne može opet otvoriti kad ga jednom zatvoriš.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 14:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Šajin je napisao:
djesburaz je napisao:

pratiš korake i izabereš razloge zašto pokrećeš dispute, tj. zašto želiš povrat novca. i onda postoji konverzacija između tebe i trgovca, i ukoliko se dogvorite zatvoriš taj dispute, a ukoliko se ne dogvorite, onda izabereš opciju escalate to a paypal claim, tj. da paypal odluči ko je u pravu.

evo ja upravo sad primio mejl da sam dobio refund za sat sa dealextreme-a. pripazi se da te ne pokušaju zeznuti kao što su mene. kada sam otvorio dispute, dobio sam od trgovca mejl da mi je kao isplaćen refund, a na paypalu nije bilo nikakvog dokaza o tome. vjerovatno su htjeli da me navuku da zatvorim dispute jer se ne može opet otvoriti kad ga jednom zatvoriš.

E hvala za odgovor. A sta mislis o ovoj varijanti.
Ja predlozim Kinezu da mi on vrati pare. Kad mi pare legnu na PayPal, on napravi istu takvu ponudu, i ja to kupim sa parama koje mi je vratio. Na taj nacin ja dobijam novih 45 dana, a on prodaje svoj proizvod i obojica zadovoljni. Da li bi to funkcionisalo. I u vezi refundiranja, jel moram ja to pokrenuti iz svog naloga, ili moze i on da pokrene bez mog zahtjeva? Mi vec komuniciramo preko e-maila.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
djesburaz je napisao:
Šajin je napisao:
djesburaz je napisao:

E hvala za odgovor. A sta mislis o ovoj varijanti.
Ja predlozim Kinezu da mi on vrati pare. Kad mi pare legnu na PayPal, on napravi istu takvu ponudu, i ja to kupim sa parama koje mi je vratio. Na taj nacin ja dobijam novih 45 dana, a on prodaje svoj proizvod i obojica zadovoljni. Da li bi to funkcionisalo. I u vezi refundiranja, jel moram ja to pokrenuti iz svog naloga, ili moze i on da pokrene bez mog zahtjeva? Mi vec komuniciramo preko e-maila.

pa ako se već kontaktirate preko mejla, onda neka ti on refundira pare i to je to. čim ti legnu pare, ti fino ponovo kupi taj proizvod.
ali ako on neće da refundira onda ti pokreni dispute na paypalu.
međutim ukoliko je on odlučio da ti vrati pare pa da ponovo kupiš mislim da onda nema potrebe da se pokreće dispute nego ti on samo treba vratiti pare

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 22:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2010, 08:39
e pa ne znam ljudi je sam li ja lud ili su ovi sa ebaya sto kupuju ludi,bice da sam ja lud,jebeni xbox 360 sa rrodom(to je naziv na nasem jeziku da je xbox riknuo)dobije cijenu na aukciji blizu 100 eura za nesto pokvareno ,onda moz misliti koliko kosta polovni dobije cijenu kao da kupujes novi i jos skuplje,strasno ovo nema nigdje(znam da ce te reci pa ne goni te niko da kupujes preko ebaya)ali samo pisem dokle ljudska glupost ide i jos nesto posto ovo malo pratim,jedan je čova kupovao nesto,znaci to je na aukciji bilo 10 eura pocetna cijena on je isti poslje dopisivao 5 puta sebe (20,30,40,50,60 eura) i na kraju to osvojio a to ne vredi ni 20 eura(mozda je sa nekim u dogovoru,ali bas glup dogovor)strasno dokle ljudska glupost ide,strasno

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 22:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Šajin je napisao:
pa ako se već kontaktirate preko mejla, onda neka ti on refundira pare i to je to. čim ti legnu pare, ti fino ponovo kupi taj proizvod.
ali ako on neće da refundira onda ti pokreni dispute na paypalu.
međutim ukoliko je on odlučio da ti vrati pare pa da ponovo kupiš mislim da onda nema potrebe da se pokreće dispute nego ti on samo treba vratiti pare

Ok onda. Mislio sam da on meni ne moze poslati pare, jer sam negdje cuo da ako si iz Bosne ne moze ti niko poslati na PayPal, vec moze samo refundirati nesto sto si ti vec kupio. Mozda se to sto sam cuo odnosilo na to da se pare sa mog PayPal-a ne mogu prebaciti na racun moje debitne kartice... Zna da ima likova koji rade nesto i zaradjuju preko neta, pare im lijezu na PayPal, a posto ih ne mogu podici, koriste to za kupovinu preko interneta i uplacivanje kojekakvih usluga...

Hvala u svakom slucaju

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 22:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Bigmaster, da se malo bolje razumijes, ne bi to pisao.
Prva stvar, na eBay-u postoji maximum bidding, iliti, automatsko povecavanje, da te neko ne pretekne. Stavis limit i onda ide.

@djesburaz, pocetkom godine knjigu koju sam narucio iz USA za BiH mi nisu isporucili, zalio se prodavcu i odmah mi vratio novac.

Meni je dosad sve uredno stizalo sa eBay-a. Doduse, trenutno mi treba stici 5 stvari, a putujem za BiH 20og, pa se nadam da ce stici.
Inace, dosta cesce narucujem sa Amazona i oni su stvarno super brzi sto se tice dostave. Samo, lako se navuci... :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 00:07 
Početnik
Početnik

ok buraz to nisam znao,ziv covjek sve nauci ,thanks drugar,probam i to,samo da se domognem necega a da to ne izlazi iz okvirne cijene,pa dodje skuplje pita nego tepsija ili obratno,pozzzzz

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 11:38 
Početnik
Početnik

http://cgi.ebay.co.uk/BRAND-NEW-2010-XB ... 2c598c1f8c
drustvo moze pitanje,ovoga sam nasao na ebayu da se ova stvar prodaje pa me interesuje ovaj shiping,sta ovo znaci free P&P,hvala unaprijed

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 12:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Znaci da se shipping ne placa, tj. verovatno su oni uracunali vec u cenu ali ne placas nista osim ove cene koja je navedena iznad.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 15:00 
Početnik
Početnik

jos samo jedno pitanje za majstore sa ovoga dobrog foruma,kako na ebayu stupiti u kontakt preko email,gdje ima ta opcija kad zelim nesto da kupim da stupim u kontakt sa njim,hvala unaprijed

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
FLASH je napisao:
Bigmaster, da se malo bolje razumijes, ne bi to pisao.
Prva stvar, na eBay-u postoji maximum bidding, iliti, automatsko povecavanje, da te neko ne pretekne. Stavis limit i onda ide.

@djesburaz, pocetkom godine knjigu koju sam narucio iz USA za BiH mi nisu isporucili, zalio se prodavcu i odmah mi vratio novac.

Meni je dosad sve uredno stizalo sa eBay-a. Doduse, trenutno mi treba stici 5 stvari, a putujem za BiH 20og, pa se nadam da ce stici.
Inace, dosta cesce narucujem sa Amazona i oni su stvarno super brzi sto se tice dostave. Samo, lako se navuci... :)

Ako nisi znao, Amazon Prime 1 year free imas za studente, 2 day delivery, 1 day za 4$ :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
bigmaster je napisao:
jos samo jedno pitanje za majstore sa ovoga dobrog foruma,kako na ebayu stupiti u kontakt preko email,gdje ima ta opcija kad zelim nesto da kupim da stupim u kontakt sa njim,hvala unaprijed

Klikni sa strane na ime prodavca, i kad se otvori njegov profil, idi contact member... Medjutim, ovaj prodavac nije toliko pouzdan, pa se cuvaj...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Covek ima 100% feedback a i ako nesto nebude stimalo uvek trazis refund od paypala. Jedino sta moze da bude da je ovo neka kinesko aziska verzija xboxa posto je extrem jeftino ali opet tad mozes da se pozalis paypalu da ti vrate novac ako roba nije to sto treba da jest. U svakom slucaju malo sumnjivo posto je extrem extrem jeftin

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 00:25 
Početnik
Početnik

ok hvala puno na odgovorima,pozzz drustvo

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]