banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 22 Nov 2010, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
HugoLina je napisao:
@Sajin, obavezno im ostavi los komentar ili ih isprozivaj na netu. :D
Ne mozes se tako ponasati, uzeti necije pare i staviti ga na cekanje, bez da mu se obratis i pitas sta bi bilo najbolje da uradis.

Pogledaj ovaj sajt ubuduce, svi ih hvale na net-u:

http://www.lightinthebox.com

Ja nisam nista kupovala od njih, tako da nemam licno iskustvo, ali planiram.

то ћу и урадити :) а пробаћу и овај сајт што си ми ти предложила, али тек кад будем имао пара за шопинговање :D

али нећу скроз ни одустати од DX-а. имају још пуно ставрчица за 2 долара које желим купити :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 19:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2010, 08:39
hvala vam veliko na brzome odgovoru,znaci koliko sam shvatio stavim na moju karticu odredjeni iznos kad hocu nesto da kupim na ebayu ,pay pal i taj prodavac tada povuce te pare i to je to,i jos samo ovo da pitam i necu vise,ja sad kupim neki predmet od 200 maraka i plus postarina 30 maraka ,znaci na kartici moram imati 230 maraka ,a ako imam vise to mi nece skinuti mislim tu nema prevare ,ustvari da pojednostavim kako sam vidio na stranici pay pala gdje sam se registovao sa karticom ima opcija(SEND PAYMENT) da posaljem pare preko emaila i koja valuta i koji vid placanja(robni ,usluge, ebay )mogu tako,to je to ,i jos jednom puno hvala na ovim dobrim odgovorima i dobrim ljudima,pozdrav svima

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 19:23 
Nece ti skinuti vise, eventualno ti moze uzeti recimo par maraka jer pretvaraju dolare u KM i slicno...

Ovo sa dealextreme, da li oni ovamo salju one djindjuve od par dolara (sto su free shiping)???

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
To nije istina! :lol:
Ovaj nas zaye8ava.

@tnssa, salju, zbog toga i jeste popularan taj sajt, bas zbog tih "par-dolara" stvarcica za sve i svasta.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 19:42 
Hvala, odo sutra naruciti neke dzidze-bidze, koliko treba vremenski da dodje do nas odokativno?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Pogledaj i ovaj drugi sajt, slican je DX, isto imaju dosta "free shipping" stvari.

Njihove posiljke stizu za 10-tak dana, mada su meni stvari sa ebay-a, poslane iz HK, znale doci jako brzo, recimo, 5-7 radnih dana.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 19:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Buraz mi narucio original cd od Brajana Adamsa.Kostalo ga smjesno malo ,stigao brzo ,savrseno ocuvan,cak je dobio pismo zahvale od posiljaoca.Neka cura iz Amerike.Sve ok.To je bilo prije 15 dana.A i ranije je stizalo sve i svasta ,da ne nabrajam.Od vibratora do kalasnjikova.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 20:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Ја купујем картицом Комерцијалне банке. Колико уплатим, толико имам на рачуну. 5 КМ сам је платио и добио одмах.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 20:13 
Evo gledam ove kablove na dealextreme, nema takvih naci nigdje u Banjoj Luci.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

као што сам већ написао, већ сам 7-8 пута куповао преко dx-а. до овог сад проблема никад нисам имао никаквих неугодности. ствари долазе релативно брзо, и као што је неко рекао треба их наручивати одвојено јер онда брже стигну. углавном сам наручивао ситнице. наруквице, читач картица, привјеске за кључеве и слично

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 21:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Једно питање, да ли је неко скоро куповао неки сат преко Ebay... Контам узимати неки солидан сат до 400км, па реко` да видим да ли је неко имао искуства с тим, и да ли су цијене приступачније него по нашим радњама (Малбашић, Сити тајм и сл.)...
Један лик ми рече да је купио сат за 200км који код нас кошта 400... е сад да ли је оригинал, то је највеће питање и оно што ме мучи...
Мсм, највише ме брине да ми неко не подвали неку копију па да се упуцам одмах...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 21:40 
Gledao sam ja lorusove satove, ali nisam nasao ovaj kao moj da uporedim cijenu. :(

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 22:09 
Veteran
Veteran

http://cgi.ebay.com/Guess-Collection-Ch ... 627wt_1007

Нпр. овај љепотан ме занима... Мораћу провјерити сутра по радњама у граду, али видио сам да су овакви сатови минимум 4 стоје, тако да ми се ово чини као поштена цијена... Е сад како са царињењм, да ли има царина на сатове, осим оних 3 марке наравно...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
http://cgi.ebay.com/Guess-Collection-Chrono-Gold-men-Watch-47002G1-I47002G1-/260694955424?pt=Wristwatches&hash=item3cb2a155a0#ht_4627wt_1007

Нпр. овај љепотан ме занима... Мораћу провјерити сутра по радњама у граду, али видио сам да су овакви сатови минимум 4 стоје, тако да ми се ово чини као поштена цијена... Е сад како са царињењм, да ли има царина на сатове, осим оних 3 марке наравно...

Овај сат са доставом кошта 207 долара. то ти је око 300 марака. царина и остале глупости те изађу још додатних 20-30%, нисам сигуран тачно колико, али то је већ срећа, некад ти наплате царину, а некад не наплате. такође можеш се договорити са продавачом да стави на пакет мању вриједност сата него што стварно јесте. углавном што се тога тиче, имаш велику шансу да добро прођеш, али никад се не зна

иначе овај продавач, има 100% позитивне коментаре. дакле никога није зајебао.
једино што не знам шта је толико скупо на том сату(не разумијем се у те скупе марке)
да ли оне мале казаљке стварно раде или су украс као и на јефтинијим кинеским копијама?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 22:26 
Moraju raditi, nisu tu radi ukrasa. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Moraju raditi, nisu tu radi ukrasa. :D

шта ћеш, ја сељачко дијете, навикао на пијачаре којима су те мале казаљке само за украс :D

Мада право да кажем и да имам паре не бих никад купио неки екстра сат, јер ја то увијек изгребем, разбијем или поломим :D
Дјевојка ми једном приликом купила неки Casio за рођендан. Убило ме то у појам што сам морао пазити стално да га не сјебем :)

сад га ријетко и носим баш због тога

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
bigmaster je napisao:
sad na mojoj kartici revolving kartici sto sam registovao na pay pal,na pay palu racunu stoji 0,00 usd iako na kartici imam 50 maraka ,znaci da mi to nije prebacilo ili ja to moram naglasiti u banci da mi prebace na pay pal racun( pay pal mi je skinuoi 2 dolara neke provjere)sad je na mojoj revolving kartici ostalo 47 maraka,ja se izvinjavam malo sam opet zbrkao ali zelim da malo pojednostavim moje pitanje

ta 2 dolara, tj.1.95$ ce ti paypal refundirati nakon sto verifikujes karticu, a mozes verifikovati tako sto ces napraviti izvod u raiffeisen banci, i ukucati kod koji se pojavi na izvod pod nazivo PAYPAL**** (ove 4 zvjezdice su kod) ili jednostavno mozes nazvati raiffeisen banku centralu u sarajevu i traziti da ti ocitaju paypal kod ;) ali za to sacekaj 2-3 dana od registrovanja na paypal :)
blaf77 je napisao:
A ako hoces prebacivati na PayPal to sam radis, nema banka nista s tim.

bas me zanima kako?
koliko znam, mi ne mozemo imati nikakav balance paypal-u :s
bigmaster je napisao:
hvala vam veliko na brzome odgovoru,znaci koliko sam shvatio stavim na moju karticu odredjeni iznos kad hocu nesto da kupim na ebayu ,pay pal i taj prodavac tada povuce te pare i to je to,i jos samo ovo da pitam i necu vise,ja sad kupim neki predmet od 200 maraka i plus postarina 30 maraka ,znaci na kartici moram imati 230 maraka ,a ako imam vise to mi nece skinuti mislim tu nema prevare ,ustvari da pojednostavim kako sam vidio na stranici pay pala gdje sam se registovao sa karticom ima opcija(SEND PAYMENT) da posaljem pare preko emaila i koja valuta i koji vid placanja(robni ,usluge, ebay )mogu tako,to je to ,i jos jednom puno hvala na ovim dobrim odgovorima i dobrim ljudima,pozdrav svima

ti sam potvrdjujes iznos koji ces da odobris da se povuce sa tvoje kartice. znaci, kupis nesto, dobijes invoice za to, i odobris placanje ;) znaci, niko, ali ama bas niko nema pristup tvom paypal racunu :) osim ako mu ti ne das mail i password :D
ako imas revolving karticu, za koji ti je racun ona vezana? ti moras imati neka primanja da bi imao revolving :s
jer ako je tako, onda ce ti povlaciti sa tog drugog racuna za koji je vezana revolving...
i da, jos nesto, raiffeisen uzima 2% provizije na svako placanje preko paypala :) a kurs uvijek racuna prodajni, znaci onaj najveci :)

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 22:37 
Veteran
Veteran

Šajin je napisao:
јан_де je napisao:
http://cgi.ebay.com/Guess-Collection-Chrono-Gold-men-Watch-47002G1-I47002G1-/260694955424?pt=Wristwatches&hash=item3cb2a155a0#ht_4627wt_1007

Овај сат са доставом кошта 207 долара. то ти је око 300 марака. царина и остале глупости те изађу још додатних 20-30%, нисам сигуран тачно колико, али то је већ срећа, некад ти наплате царину, а некад не наплате. такође можеш се договорити са продавачом да стави на пакет мању вриједност сата него што стварно јесте. углавном што се тога тиче, имаш велику шансу да добро прођеш, али никад се не зна

једино што не знам шта је толико скупо на том сату(не разумијем се у те скупе марке)
да ли оне мале казаљке стварно раде или су украс као и на јефтинијим кинеским копијама?

Е то и јесте оно што ме највише занима :D
Јер ако је то још 20-30% царине на ову цијену, не исплати ми се... Доћи ће ме као и овдје у БЛ.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Šajin je napisao:
јан_де je napisao:

Е то и јесте оно што ме највише занима :D
Јер ако је то још 20-30% царине на ову цијену, не исплати ми се... Доћи ће ме као и овдје у БЛ.

ево ја ћу ти рећи шта бих ја урадио на твом мјесту. ја бих купио преко нета. овако без царине се стварно исплати купити. а чак и кад би платио царину изашло би те исто као и овдје, дакле на губитку не би био сигурно, а имао би огромну шансу да прођеш јефтиније тј. да ти не наплате царину.
такође уколико лијепо контактираш продавача и договорите се да напише значајно мању вриједност, онда би и царина била мање уколико ти је наплате.
све у свему ништа не можеш изгубити, али можеш добити,тј уштедити 100 КМ

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 22:44 
Veteran
Veteran

Хвала на савјету! :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]