Sehxor je napisao:
Zasto pricate protiv aneksa, ljudi imaju jako stabilan internet (ping stalno ispod 30 a veza u 99% vremena ne puca), 86km za 10mbit uopste nije puno, ja imam Trio paket telefon + cable tv + net =55km, ajd to preracunaj koliko bi kostalo posebno, pretplata za telefon kod telekoma, pa onda pretplata za onu drzavnu televiziju sto ljudi placaju koju niko ne gleda, posebno kablovska televizija... Na kraju te internet izadje bas jeftino.
I da toxicology progledaj malo ogranicenje ADSL kao tehnologije mtel ipak nema mogucnost da puste koliko hoce, maksimalna udaljenost na kojoj adsl moze raditi je 5.5 kilometara od centrale, a 1.5km do 8mbit (ADSL2 ima do 24-25mbit, ali sumnjam da ovi nasi to koriste)... Lako je pricati gluposti kad si u centru grada... Stace ovi sto zive sa strane?
Aneks ima mogucnost da pusti koliko hoce jer su ljudi slovenski investitori i imaju para i imaju svoju optiku, a ne ove nase papcine iz mtela koji samo gledaju kako da pomuzu narod sto vise.
Monopol cuda cini, a mtel drzi sviju za muda jer mogu

Mtel koristi adsl2+ ( G.922.5 ) koji ide do maksimalno 24/1.4 mbps, stim da to opada vec nakon 1.2 km od centrale, stim da grad nema samo 1 centralu

.
Recimo dosta provajdera sada koristi termin " paket brzine DO xy mbps ", upravo zbog ljudi koji zive po selima, da im ne bi mogli poslije govoriti ja nemam brzinu koju placam

. Evo primjera,
https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/brzina , koliko znam oni prvo izadju na teren da vide koliko parica drzi, pa te tek onda savjetuju koji paket mozes imati, sto je sasvim fer.