banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 09:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2009, 20:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Ma nije to nista cudno, starosjedilac(tako reci) u ISP i telekomunikacijama zauzme poziciju "kolovodje" i posto on iznajmljuje linkove,vodove i veze, on uvjek moze kada im zastane prodaja, malo ostalim isp-ima(kojima on daje linkove) zastekati "internet pipu" i onda ce izgledati da oni ne valjaju, i svi ce kao na teol.
To ti isto rade i vani.Evo imas primjer t-coma u hrv, on je nadprovider optime i jos par njih(imaju njegove linkove i parnice), njemu je zastekala prodaja, i optima je dobila jako falsav internet.Korisnicima su pingovi skakali, pucala veza, brzina padala.A ti tako reci podprovajderi, nemogu nista.
Kod nas je jos gore, jer teol cak ne zeli ni davati drugima na koriscenje svoje parnice za adsl i telefon.Tako da kod nas neko drasticno poboljsanje ne ocekujte ubrzo.Evo gledajuci 2 godine unazad, najbrze sto smo imali je bilo 768/192 od wadsl-a, danas vec imamo 3 mbps od teola :D.Znaci za jos 2 godine cemo imati 6 mbps, za 4 godine 9 mbps... :).Jednom cemo doci do maximalne brzine adsla, samo sto onda nase parnice nece moci to da podnesu :).Teol trenutno posjeduje jako velike linkove, i bez problema bi mogao davati npr 10 mbps za nekin 70 km(kao sada 1.5 mbps) i da se ljudi nakupi jako puno, nebi se zagusio net.ALi eto...
Sta ces, tako ti je :D.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 20:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Nekome je i 100 korisnika previse... :iconbiggrin:
Slike? Nekakav ping na njima, i nista vise... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Što se mene tiče, vrijeme je za malo muzike... .... :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rtQMhM-d1bY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 20:43 
Pripravnik
Pripravnik

zemo i ovaj... :iconbiggrin:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ueuk3JcTeVQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 21:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A šta su to parnice? :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 22:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Ok, ok parice, sry...pisao sam i govorio na VoIP, pa sam se malo zabunio :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2009, 20:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
smOOti je napisao:
Ma nije to nista cudno, starosjedilac(tako reci) u ISP i telekomunikacijama zauzme poziciju "kolovodje" i posto on iznajmljuje linkove,vodove i veze, on uvjek moze kada im zastane prodaja, malo ostalim isp-ima(kojima on daje linkove) zastekati "internet pipu" i onda ce izgledati da oni ne valjaju, i svi ce kao na teol.
To ti isto rade i vani.Evo imas primjer t-coma u hrv, on je nadprovider optime i jos par njih(imaju njegove linkove i parnice), njemu je zastekala prodaja, i optima je dobila jako falsav internet.Korisnicima su pingovi skakali, pucala veza, brzina padala.A ti tako reci podprovajderi, nemogu nista.
Kod nas je jos gore, jer teol cak ne zeli ni davati drugima na koriscenje svoje parnice za adsl i telefon.Tako da kod nas neko drasticno poboljsanje ne ocekujte ubrzo.Evo gledajuci 2 godine unazad, najbrze sto smo imali je bilo 768/192 od wadsl-a, danas vec imamo 3 mbps od teola :D.Znaci za jos 2 godine cemo imati 6 mbps, za 4 godine 9 mbps... :).Jednom cemo doci do maximalne brzine adsla, samo sto onda nase parnice nece moci to da podnesu :).Teol trenutno posjeduje jako velike linkove, i bez problema bi mogao davati npr 10 mbps za nekin 70 km(kao sada 1.5 mbps) i da se ljudi nakupi jako puno, nebi se zagusio net.ALi eto...
Sta ces, tako ti je :D.

Ostali provajderi se ubiše tražeći opciju da i oni iznajme "parnice" pa rade ADSL. Krajnje je uzbudljiva ta igra, ovi mole za parnice a Teol ne da, pa jedni zavrnu "internet pipu" a drugi jednostavno bace odgovornost na ove "iznad njih"... Konkurencija nema šta.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2009, 17:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
DAAAJ OTKAZ! :confused3:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2009, 17:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
ziggy je napisao:
zemo i ovaj... :iconbiggrin:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ueuk3JcTeVQ[/youtube]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Najaci ilti najbolji do sad

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 08:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
samo jedno pitanjce da znam sta trebam da radim : uz racun za kablovsku mi nije stigao racun, sta konkretno treba da radim ? cekam drugi ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
meni je tako bilo prosli mjesec, pa je racun dosao naknadno.
ako nista ima opciju da odstampas sebi racum, procitao sam to na forumu ovdje, ali jos nisam prakticno probao.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 15:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nemam stampac :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 19:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
BSE je napisao:
nemam stampac :)

odneses floppy :lol: u postu pa nek ti u posti ostampaju racun (koliko se sjecam rade besplatno stampanje ili fotokopiranje) i fino naplatis i sebi i njima racun :lol:

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 07:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Prezadovoljan sam sa Eltom i kvalitetom, pa bi zelio prilikom seljenja za koji dan da nastavim sa Eltinim uslugama. Ali (uvijek neko ALI zeza naše koke) pošto TV ne palim nikako ima li neki ilegalno-legalni put da dobijem internet bez usluge kablovske televizije?
Hvala

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 09:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
To bi bilo super da moze... al mislim da nije tehnicki izvodivo... ne znam sta kazu likovi iz elte...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 13:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

reci ce da to nece moci bez kabla :)
ali to nije tema nase danasnje emisije, tema emisije je "kad ce doci racun", posto bih volio da platim racun da ne razmisljam o tome, jer sam u konstantnom tripu da ce me diskonektovati :S

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Imaš račun u korisničkom panelu, pa možeš odatle preuzeti, isprintati i platiti. Nisu ti ruke toliko vezane.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 23:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ok, po drugi put - nemam stampac

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 02:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pa ovaj, na papir zapisi broj ziro racuna, svrhu doznake, primaoca i broj racuna, i popuni u posti uplatnicu...

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2009, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Aj sto ne salju racune, nego sto vec 4-5 dana kada kliknem na "moj nalog" na njihom sajtu da odstampam racun, stalno izbaci Firefox can't find the server at potrosnja.eltakabel.net. ... Ljudi iz Elte kao da nece da im se placaju racuni :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]