uopte mi nije jasno zasto ste toliko ogorceni,sta ste vi uopste ocekivali?
nema tu puno pametovanja....narod sluzi da bi se iz njega izlvacile pare...da bi se novac pravio neko mora nesto i raditi,konkretno...jer samo u tom slucaju neradom mozes od drugih uzimati...
u ovom momentu,TEOL ima mogucnost i infrastrukturu da napravi internet kao i u nemackoj,danskoj,svedskoj...uz mizerna ulaganja (ako uzmemo u obzir da je godisnji profit telekoma preko 80miliona maraka)...postavlja se pitanje ...CEMU TO?sta ce nasem seljaku internet od 8mbs,kad moze mu posluziti i 384kbs ...sutra cu mu povecati promet,omogucim mu 2GB umesto 1...posle toga mu ovedem FLAT,sledecu godinu mu povecam brzinu ...umesto 384 ...dam mu 512kbs...svi sretni...i uvek cu dobijati nove korisnike...na svakoj toj promeni...jer ce se uvek neko naci i reci...e sad mi se isplati platiti 25 km za FLAT od 512mbs(taj isti covek nije bio spreman platiti tu cenu za 364kbs)...i tako u krug..stvaras prividno zadovoljstvo kod korsnika...sadasnjih i buducih...
sta bi se dogodilo da nam svima uvedu internet 4mbs za 25KM...hrpa bi se prikacila(narod bi se edukovao,naucio nesto,imao prozor u svet...ups...kome treba edukovana masa...sta ce nam to,kad se vecina opameti ,manje prostora za kradju)...a mi,obicni smrtnici koji bi bili pametniji ,svi bi bili zadovoljni 6 meseci..i onda bi trazili NESTO BOLJE(sto kosta)...ili bi trazili da nam obore cenu... *opravdano
zasto bi to TEOL radio..kad je apsolutni monopolist na trzistu(imamo samo privid konkurencije,koja je tu,samo zato da ne bi izgledalo da je monopl u pitanju)...
da ne pomislite da se ovo dogadja samo kod nas...sve su isto prosli i hrvati...jedino sto su imali malo vise srece od nas,zato sto nisu kablove prodali zajedno sa telekomom,vec ostalo u vlasnistvu opstina...pa su se pojavile i druge firme,i tako malo ubrzale proces...povecali brzinu interneta,malo snizili cene... kod nas to nece nikada biti..jer je nas telekom vlasnik i kablova...a i da nije...poznavajuci nase opstinske vlasti...samo bi teol imao licencu za koristenje,jer bi neko uzeo 300 000 km da si kupi novi mercedes....
moramo biti svesni da zivimo u banana drzavi,i da je prava tranzicija tek sad pocela...tek sada se narod iskoristava do maximuma...tek sada cemo dobiti prave multimilionere,proloslo je vreme kafandzija,pumpadzija i svercera...pare su se pocele prati na legalan nacin....
politika ,procenat,rock'n'roll...
kamo srece da nam je najveci probelm TEOL ...pogledajte oko sebe,male se raspitajte(o tome ne mozete citati u novinama,niti gledati na TVu,jer nezavisnih medija NEMA u ovom mometnu),videcete sta se radi u nasoj "dragoj RS" ...
iz dana u dan...sve vise me ovo podseca na price o komunistickoj partiji,pomesano sa nekom dozom diktature u vidu LIKA i DELA jedne osobe...valjda smo na to navikli,pa se niko ne buni....a najzalije mi je sto sam ja na demokratski nacin omogucio da do toga dodje...
sta ces kad se samo budale bave politikom,pa pametnih ljudi ni u poziciji ni u opoziciji...izaberi jedan broj,sigurno ces pogresiti...
|