Da ista stvar se i meni dogadja. Zato sam neke od tih prodavaca potrazila na e-bay.
Za MEDI: Svaka cast na tvojoj sreci, ali meni i svima koje ja znam, za svu robu
do 100 dolara vrijednosti uzmu izmedju 3 i 9 KM. Mislim, to mi nije nikakav problem.
Npr. za dzepni sat su mi uzeli 3 KM, a za kaubojske cizme 9. Takodje, sad sam narucila
neke medalje iz Britanije, one ce doci prve i to ce me kostati 3 KM da podignem,
onda ce doci martinke iz Amerike, to ceme doci 9 KM, kaput i par dzempera od kasmira
iz Hong Konga ce doci 3., i to ceme kostati 6 KM, i na kraju iz Australije ce stici brosevi
i to ceme kostati 3 KM. To je tako, po zakonu. Opet, ne znam, sve zavisi od toga
sta uzimas.
Ja preko interneta kupujem vecinom dzepne satove i stare knjige. Naravno, kao sto se
vidi iz prilozenog i stvari koje ovde kostaju...mnogo vise, ili ih uopste nema. Sve gore napisano
izaslo me, i moju sestru, oko 250 KM. Ovde za te pare ni Martinke ne mogu da kupim.
Mene jos uvijek zanima koliko ce da me kosta ako je vrijednost robe preko 100 dol.
I da, meni uz svu robu ide regularna dokumentacija, i svaki paket i koverta su mi otvoreni,
pregledani i opet spakovani. To vidim po ljepljivoj traci. Otvorili su cak i lancic sa privjeskom
koji sam kupila sestri cija vrijednost je bila 10 KM sa postarinom. A mozda me neko u carini
hoce muvat, pa preko stvari koje kupujem saznaje sta volim.