ringispil je napisao:
toxicology je napisao:
sinip je napisao:
Кад се већ хвалимо, јелте...

Ne vidim bas poentu "hvaljenja" sa internetom iz druge drzave, mada evo

A sto se tice mtela, takodjer 24/7 je ovakvo stanje :

Ma kako nevidis poentu ??? Kumasin nam je samo pokazao da se moze kad se hoce, i da smo mi ovde na brdovitom balkanu ovce koje blejeeeee bllllleeeee a oni nas sisaju li sisaju a mi samo bleeeeeeee. Kumasin zivi u istoj banani od drzave kao sto je i BiH, ali ipak sa velikom razlikom u plasiranju stranog kapitala. To je poenta... bleeeeee
Druze sve ja to znam, ali dok god ima telaca koji ce braniti nase drage i Bogom dane ISP-ove, poput pojedinaca sa foruma, koji ce ljudima puniti glave sa pricom kako su opticki vodovi skupi, kako je daleko Zg ili Bg sa prvim dostupnim peerom i slicno, i ostali ce se pokloniti tome.
Mene samo zanima, kako u Sarajevu, BHTelekom, koji je takodjer bio djubre prije par godina ali su ljudi pisali peticije i popeli im se na glavu sa zahtjevima, ponudio 15/1 mbps za 40KM ? Da se nije mozda zemlja okrenula naopacke pa je sada Sarajevo blize Zagrebu od Banja Luke ?

Ili kako Telemach koji je dostupan u vise gradova Federacije, nudi 24/1.5 mbps kablovski net za 55KM ? Ili kako su uopste uvrstili paket od 80 mbps u ponudu ? Ili da kojim slucajem peer od TeliaSonere u Becu priblizio Sarajevu ? Smijesno.
Ili evo ja bas nesto razmisljam, zasto bi glavni opticki vod morao direktno zavrsavati u Banja Luci ? Banja Luka i Bijeljina su spojene lokalnim optickim vodom jel' da ? Jeste. Zasto onda mtel ne spoji Bijeljinu na Cogent peer u Beogradu ? Pa udaljenost je mizerna. A da i ne spomijemo Telekom Srbije koji ima infrastrukturu po svakom gradu u Srbiji, pa bi mogao spojiti Bijeljino na neku blizu lokaciju u Srbiji i srezati troskove, isti je vlasnik T.S. i mtela

.
Problem je sto ni jedan ISP u RS nema potrebe za tim, jer narod ne trazi nista bolje. Ne kaze se dzabe - " drazi i dobices ", ali ljudi ne traze.
Alooo je napisao:
Ma koji ce mi te brzine, stvarno nema potrebe...bar za mene. Nego kad oni misle nama ostalima povecavati brzine, nisu valjda samo ovim papcima iz centra povecali
Kao sto rekoh preko dana je vrh

Nije problem u tome sto tebi ne treba brzina, vec je problem sto u zemljama u okruzenju, a da ne pricamo o inostranstvu, za te pare koje ti dajes elti za tu mizeriju od brzine, dobijes minimum 10-20 mbps downloada. Evo recimo da tebi ne treba ta brzina, zasto onda elta ne smanji cijenu paketa na 5 - 10 KM, u proporciji sa vrijednoscu te brzine vani ? Nije bit u brzini, bit je u parama koje kesiramo svaki mjesec nasim dragim ISPovima.