Kao prvo da vas pozdravim
Imam par pitanja pa ako mozete da mi odgovorite.
Koristim ADSL internet 4096/256 i radi mi moze se reci perfektno.
Ping prema
verat.net je
16-17 ms konstantno,
prema
google.com 38-41ms. Brzinu vucem oko 420 KB/s sa manjim oscilacijama
od par kilobajta gore-dole. Udaljen sam od centrale oko 2,8 km po modemu sto pokazuje.
Sve je ovako dobro dok vece ne padne i dodje 19 casova.
Onda sve ode do djavola, ping mi skoci na
60 ms odnosno
90-150 ms (verat/google).
Stranice vrlo tesko otvara, download mi prepolovi i mnogo varira, youtube nije moguce gledati,
jednostavno receno kao da zam na Zona internetu. Tako je svako vece. Sve to traje negdje do 22-23 casa i onda se
opet normalizuje. Po ovome nije kvar do mene nego do njih je samo neznam sta.
Nazvao bih podrsku ali neznam kako da se odrazim, jednom sam zvao i onaj tip mi je odma s' neba
pa u rebra to je do tvog racunara. Ja znam da nije 100% jer nemoze raditi 20 h a da 4 neradi i da bude jos do mene.
Rekao mi je da moram da cekam youtube da baferuje pa ce onda ici, kao da ja neznam sta je i kako ide
na ovoj mojoj brzini.
Mene interesuje da li se to tako i kod vas desava, imate li probleme kao i ja i kako da rijesim svoj problem.
Postao sam vise ocajan jer kakva mi je korist od ADSL ako nemogu bar u to vrijeme koristiti
internet kako treba, preko dana radim i jedino navece imam vremena (osim vikendom).
Vidim na sajtu m:tel kazu da ce dolaziti do prekida jer vrse nadogradnju softvera i ja se ponadao da ce mojim mukama
doci kraj i proraditi bolje internet.
Vidim veceras je jos gore nego sto je bilo, jedva sam se i registrovao na forum.
Unapred hvala i drugarski pozdrav