banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 16:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 30 Avg 2010, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
richa je napisao:
Cini mi se da oni skidaju 1.9KM samo ako je u tom mjesecu bilo nekih transakcija.

Да, и ја сам чуо да скидају само у оним мјесецима кад је било трансакција, али не могу то да потврдим јер сваки мјесец нешто уплаћујем и купујем

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 18:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Е, хвала на исцрпном одговору.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Sve mi se cini da skidaju i kad nema transakcija, dobio sam neki dan prazan izvjestaj i -1.91 naknada za vodjenje racuna.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Sve mi se cini da skidaju i kad nema transakcija, dobio sam neki dan prazan izvjestaj i -1.91 naknada za vodjenje racuna.

изгледа да је у питању стална мјесечна накнада.
ево баш гледам сад на њиховој страници, пише само да је то мјесечна накнада

http://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/90

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 21:16 
Veteran
Veteran

Е да, још једно питање... Ево два примјера.
Јако ми се свидјела ова тренерка и овај дукс... Хоћу да их купим...
http://cgi.ebay.co.uk/NIKE-LIGHT-GREY-WHITE-FLEECE-JOGGING-JOG-PANT-S-M-L-XL-/320580635240?pt=Men_s_Clothes&vti=Size%09L#ht_3055wt_911

http://cgi.ebay.co.uk/Puma-Mens-Oh-Hoody-Grey-/200498152045?pt=Men_s_Clothes&var=#ht_1048wt_959
Е сад нека ми неко објасни , поред ове основне цијене , колико још плаћам поштарину и те царине ... Дакле колико ће ме изаћи све укупно...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Е да, још једно питање... Ево два примјера.
Јако ми се свидјела ова тренерка и овај дукс... Хоћу да их купим...
http://cgi.ebay.co.uk/NIKE-LIGHT-GREY-WHITE-FLEECE-JOGGING-JOG-PANT-S-M-L-XL-/320580635240?pt=Men_s_Clothes&vti=Size%09L#ht_3055wt_911

http://cgi.ebay.co.uk/Puma-Mens-Oh-Hoody-Grey-/200498152045?pt=Men_s_Clothes&var=#ht_1048wt_959
Е сад нека ми неко објасни , поред ове основне цијене , колико још плаћам поштарину и те царине ... Дакле колико ће ме изаћи све укупно...

ова тренерка.пише да је достава за БиХ 9,99 фунти.
дакле све укупно око 26 фунти, што је око 61 марку плус ако ти ови наши наплате царински преглед 3 марке. дакле све укупно око 65 марака.
што се тиче дукса он је 20 фунти, али пише да достављају само у Велику Британију. Најбоље ти је да направиш себи налог и упишеш земљу у којој живиш тако да одмах знаш колико ће те и достава изаћи.

А што се тиче царине, то ти зависи од среће ови наши цариници некад наплате а некад не наплате(чешће не наплате). а по закону наплаћује се царина за све што кошта више од 50 КМ, мада се доста пута прогледа кроз прсте и наплати се само царински преглед три марке

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 21:29 
Veteran
Veteran

Е хвала пуно, надам се да нисам био напоран... :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Е хвала пуно, надам се да нисам био напоран... :wink:

ма ни случајно ;)

и мени су други прије објашњавали :) а свеједно ми досадно вечерас тако да није никакав проблем :D

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Za ubuduce - tamo ispod cijene i kolicine imas "postage and payments" sekciju. U njoj odaberi BiH i klikni 'get rates' i vidjeces kolika je postarina.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
A moze jednostavno i da posalje pitanje prodavacu da li salje za bIh i koliko bi kostalo(ako bosna nije navedena). Svaki prodavac ce odgovoriti

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E ovako ljudi i ja bih htio nešto kupiti preko ebay, pročitao sam vaša iskustva, ne bježim od plaćanja dažbina državi, ali ono što mene najviše zanima i brine, jeste kada otvorim paket, a ono u paketu ništa?

Može li se to desiti???

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
E ovako ljudi i ja bih htio nešto kupiti preko ebay, pročitao sam vaša iskustva, ne bježim od plaćanja dažbina državi, ali ono što mene najviše zanima i brine, jeste kada otvorim paket, a ono u paketu ništa?

Može li se to desiti???

ма не вјерујем да се то може десити, само купуј од провјерених продавача и никаквих проблема нећеш имати, а чак и да се нешто деси па не добијеш оно што си тражио увијек можеш контактирати продавача и догворити се са њим. а ако ти не достави пакет који си платио, фино се жали, а уколико се не варам можеш од пејпала тражити и поврат новца

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Prevaren ne mozes biti. Da se tako nesto desi prvo kontaktiras prodavaca i ako se sa njim ne uspijes dogovoriti paypal to rijesi u tvoju korist.

Navescu licni problem kao primjer.
Kupio sam cd key za jednu igru od nekog kineza po veoma pristupacnoj cijeni, radilo se o nekih 30 dolara. Poslije nekog vremena, od prilike mjesec dana, meni igra prestane da radi. Poslije kontakta sa izdavacem igre ispostavi se da je taj cd key ukraden... Naravno odmah sam pokusao da se zalim kod prodavca i da mi dostavi drugi kljuc ili da vrati pare, ali taj isti od koga sam kupio kljuc se odjavio sa ebay-a i onda je slijedila zalba na paypal. Problem je bio rijesen u roku od 5-6 dana i meni su pare vracene. I onda sam istu tu igru kupio za manje para. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

OK, hvala, za sve postoji prvi put pa ako se opečem neću više. : )

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pazario sam nešto od Kineza, pa me zanima vidim da na PayPal imam 40 dana fore da se bunim, ali šta ako paket bude putovao duže od toga vremena?

Mogu li se kako sa poštom dogovoriti da mi pošiljku ne donose na kućnu adresu?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 17:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
Meni je vecina stvari iz Kine stizala u roku 15 dana, nekad i manje od toga, uglavnom najvise sam cekao 20 dana.
Rekord je bila posiljka iz Turske koju sam narucio u ponedeljak a dobio u petak, otprilike 4 dana.
Ne znam kako kod koga funkcionise ali meni postar sve uredno donese na kucnu adresu, naplati carinski pregled ako je odradjen u tom slucaju ostavim mu za kafu, ako nije da mi posiljku i to je to :)
Sretno u kupovini

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

30. августа сам себи наручио једну Fruit of the loom мајицу, јер сам чуо да су квалитетне
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 1181wt_911

изашла ме око 13 марака са доставом и ево данас је дошла(10 дана). пише да је 100% памук. Од неколико сам људи чуо да овај произвођач има добре мајице. е сад ћу да их тестирам и да видим да ли су ишта боље од пијачарских код нас.
Иначе у Сани оваква мајица и то једнобојна, кошта 30 марака :confused2:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 10:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Sep 2009, 18:18
richa je napisao:
Prevaren ne mozes biti. Da se tako nesto desi prvo kontaktiras prodavaca i ako se sa njim ne uspijes dogovoriti paypal to rijesi u tvoju korist.

Navescu licni problem kao primjer.
Kupio sam cd key za jednu igru od nekog kineza po veoma pristupacnoj cijeni, radilo se o nekih 30 dolara. Poslije nekog vremena, od prilike mjesec dana, meni igra prestane da radi. Poslije kontakta sa izdavacem igre ispostavi se da je taj cd key ukraden... Naravno odmah sam pokusao da se zalim kod prodavca i da mi dostavi drugi kljuc ili da vrati pare, ali taj isti od koga sam kupio kljuc se odjavio sa ebay-a i onda je slijedila zalba na paypal. Problem je bio rijesen u roku od 5-6 dana i meni su pare vracene. I onda sam istu tu igru kupio za manje para. :D

Prevaren mozes biti i te kakako,ja sam za 60 dolara zakinut :angry4:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
filozof sa vrbasa je napisao:
Pazario sam nešto od Kineza, pa me zanima vidim da na PayPal imam 40 dana fore da se bunim, ali šta ako paket bude putovao duže od toga vremena?

Mogu li se kako sa poštom dogovoriti da mi pošiljku ne donose na kućnu adresu?

Ako prodje rok, a nisi dobio stvar, kontaktiraj prodavca, trazi refund... Ako ne odgovori, objasni paypalu sta se desilo i oni ti urade refund... Ako se pak dogovoris sa prodavcem, i dobijes stvar, javis se prodavcu, i on posalje zahtjev za placanje, da bi ti platio ponovo...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne razumijem, dva puta da plaćam isto?

Nego, ako je stvar poslata, treba da mi stigne obavještenje, tj. treba da svjetli onaj znak, kao što svjetli znak za dolar da je plaćeno?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]