elta-servis je napisao:
Promjena cijena Elta-kabel interneta:
pored najavljene promjene 256/128 na 384/256 OD 1.12. uvodi se i paket od 768/128 za 31 KM, a paketu 768/256 se sa sadašnjih 49 KM cijena mijenja na 38 KM.
Kao uvod, samo da navedem... uporedio sam cijene konkurentih paketa elte i teol-a
teol 256/64 19km+PDV = Elta Flat home start *384/128 Kbits/s 20km
teol 512/64 25km+PDV = Elta Flat home plus *768/128 Kbits/s 31km
teol 1024/128 50km+PDV = Elta Elite max *1024/128 Kbits/s 59km
Sad, svakom je jasno da se vasa infrastruktura (koliko god je unapredjivali, sto je za svaku pohvalu), ne moze porediti s onom od teol-a. Prema mom nekom vidjenju (a i cijenama), ono sto vi nudite su nize cijene ili veca brzina za iste pare. A sad, kad se to uzme u obzir, koje je vasa konkretan prednost nad teol-om u trecem paketu?
Odmah da napomenem, uzeo sam u obzir i ugovor na teol-u, ali koristim internet, pa sad ima preko 10godina, tako da mi ta jedna godina ugovora i nije toliko znacajna.
E sad da nastavim... kao sto se do sad vjerovatno vidi, koristim na elti ovaj paket 1024/128. Na sam kvalitet usluge nemam prigovora. Ali, ono sto mi je zasmetalo, ovaj paket kao da je zaobidjen u ovom pojeftinjenju. Disproporcija u cijeni sa 768/128 je prevelika za moj ukus. Mislim, da je bar malo povecan upload da ne bude da se dodatnih 256kb/s placa 28km, ne bih se zalio. Mada licno, za ono sto koristim net, upload mi i nije bitan (usenet download i card sharing), ali bilo bi fer s vase strane da cisto kao znak vase dobre volje. Da uvjerite nas koji smo na ovom paketu, da i u buducnosti mozemo ocekivati neka unapredjenja.
Za kraj, jos da dodam... naravno, u ovom kapitalistickom uredjnju, vi imate pravo da formirate cijene vasih usluga prema vasim zeljama... s druge strane, mi korisnici mozemo da izaberemo providera po svojim zeljama. Mada, uvijek sam za alternativna rijesenja (npr AMD procesori, prije intel-ovih) radi odrzavanja konkunrecije... u ovom slucaju, mislim da cu u narednom periodu razmisliti i o mrskom monopolisti.