banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 19:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2008, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
epek je napisao:
Ne bi me cudilo ni da blic namjerno sabotira kablovski net samo da bi se ljudi prebacivali na wadsl koji ne samo da je duplo skuplji nego iste te korisnike obavezuje ugovorom na dvije godine.

Jesam ljubitelj teorija zavjere, ali ovo je pomalo smiješno :) Vjeruj mi, momci iz tehnike BLIC-a svakako imaju prepune ruke posla, i najradije bi da kablovski radi kako treba. Takođe, koliko mi je poznato, BLIC ima jaaako ograničen pristup kablovskoj mreži...

Što se tiče obavezivanja ugovorom, pa šta da ti kažem - odi u najbližu nam Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, etc... svugdje se potpisuje ugovor.

WADSL jeste skuplji, ali vjerujem da će se zbog nadolazeće konkurencije uskoro mijenjati cijene, pa da će biti povoljnije za većinu nas. A, što se tiče navlačenja korisnika... imam nekoliko kolega koji su napravili transfer cable-->WADSL i do sad mi se nisu žalili :)
Naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 08:27 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
mangia je napisao:
Imajte na umu da su obe kompanije u privatnom vlasnistvu i da se ni jedna ne moze mjeriti sa telekom operaterima kojima moja porodica vec 30-ak godina placa nekoliko pretplata svaki mjesec a ni dan danas nemam svoju paricu i mogu samo da mahnem adsl-u.

Po meni Blic ovde zeli da pridobije korisnike na wadsl jer tu ne moraju placati nista trecim licima samo kome ce onda svaljivati krivicu kad nesto ne radi...

mislim da si samo djelimično u pravu. Jedini razlog zašto se Telekom i dalje drži jeste najveća pristupna mreža u RS. S obzirom kakvu viziju i način poslovanja imaju, da su na deregulisanom tržištu, davno bi zatvorili vrata. Ne treba biti previše mudar, dovoljno je pogledati u susjedne Sloveniju i Hrvatsku - državni telekomi, iako i dalje najjači dobro su osjetili mogućnosti i sposobnost alternativnih telekoma. Na kraju krajeva, sumnjam da biste se vi trudili da napravite nešto, da mislite da nema prolaza.

Tehnološki i materijalni potencijal Telekoma Srpske je ogroman, ali ga do sada nisu znali iskoristiti. Da li će april donijeti promjene, to ćemo tek vidjeti. Ovo je prva i jedina prilika da se Telekom Srbije pokaže u dobrom svjetlu. Prema informacijama koje imam, to je mjesec u kome bi ADSL trebao ponovo krenuti u prodaju. Oprema je navodno stigla, ali treba da se sve osposobi.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 08:31 
Urednik
Urednik

epek je napisao:
Ja mislim da je ovo sve smisljena akcija da se ljudi koji su na kablu prebace na wl i da se time blic zadrzi korisnike koje bi mogao da izgubi ako elta postane ISP (sto ce uskoro i postati)... Ne bi me cudilo ni da blic namjerno sabotira kablovski net samo da bi se ljudi prebacivali na wadsl koji ne samo da je duplo skuplji nego iste te korisnike obavezuje ugovorom na dvije godine. Uglavnom nije nimalo slucajno da se ovo saopstenje pojavljuje bas kad su sve glasnije najave o samostalnom nastupu elte kao ISP-a u banjaluci, sto naravno povlaci za sobom raskidanje ugovora elte i blica ;)

Teorije o zavjeri "ne piju vode", a problemi na relaciji BLIC - ELTA su odavno prisutni, bolje rečeno od samog početka. Na ovako malom tržištu to je bilo za očekivati, svako se bori za svakog korisnika. Ko je kriv i u kolikoj mjeri, to je subjektivna stvar za obe strane, svako prebacuje na drugog. To krajnjeg korisnika ne interesuje, ali ga pogađa.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
BuDalajLama je napisao:
Citiraj:
Hoću da ovo što sad koristim bude na nivou...

Slažem se u potpunosti. Samo, ne može BLIC bičem tjerati nekog na kablovskoj da radi što bi trebalo da se radi :wink:

Apsolutno me ne interesuje šta BLIC može ili ne može, ja plaćam jednu uslugu i, ponavljam, neću nikakva opravdanja za loš kvalitet niti neke druge ponude koje ne mogu da priuštim. Ionako vam previše plaćamo!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 14:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
Apsolutno me ne interesuje šta BLIC može ili ne može, ja plaćam jednu uslugu i, ponavljam, neću nikakva opravdanja za loš kvalitet niti neke druge ponude koje ne mogu da priuštim. Ionako vam previše plaćamo!

Well, realno gledajući: niko tebe ne tjera da koristiš neki servis, bilo da je BLIC, TEOL ili neko treći. Isto kao što dođeš na pijacu i možeš valjda birati hoćeš li kupiti truo ili svjež krompir :) tako isto tebe niko ne primorava da koristiš CABLE servis ako je loš. Ukoliko si na ugovoru, traži da ga raskineš zbog loše veze, i to je to.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A jest ti odgovor, bolje da ništa ne govoriš..

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
A jest ti odgovor, bolje da ništa ne govoriš..

Uvijek na usluzi :D
Elem, situacija sa kablom takva kakva je - ne kažem, možda će ELTA kao samostalan ISP popraviti situaciju sa signalima, pojačalima itd... međutim, to ostaje tek da se vidi.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
mirko je napisao:
mangia je napisao:
Imajte na umu da su obe kompanije u privatnom vlasnistvu i da se ni jedna ne moze mjeriti sa telekom operaterima kojima moja porodica vec 30-ak godina placa nekoliko pretplata svaki mjesec a ni dan danas nemam svoju paricu i mogu samo da mahnem adsl-u.

Po meni Blic ovde zeli da pridobije korisnike na wadsl jer tu ne moraju placati nista trecim licima samo kome ce onda svaljivati krivicu kad nesto ne radi...

mislim da si samo djelimično u pravu. Jedini razlog zašto se Telekom i dalje drži jeste najveća pristupna mreža u RS. S obzirom kakvu viziju i način poslovanja imaju, da su na deregulisanom tržištu, davno bi zatvorili vrata. Ne treba biti previše mudar, dovoljno je pogledati u susjedne Sloveniju i Hrvatsku - državni telekomi, iako i dalje najjači dobro su osjetili mogućnosti i sposobnost alternativnih telekoma. Na kraju krajeva, sumnjam da biste se vi trudili da napravite nešto, da mislite da nema prolaza.

Tehnološki i materijalni potencijal Telekoma Srpske je ogroman, ali ga do sada nisu znali iskoristiti. Da li će april donijeti promjene, to ćemo tek vidjeti. Ovo je prva i jedina prilika da se Telekom Srbije pokaže u dobrom svjetlu. Prema informacijama koje imam, to je mjesec u kome bi ADSL trebao ponovo krenuti u prodaju. Oprema je navodno stigla, ali treba da se sve osposobi.

jel ovo znaci da ce im pasti na pamet da ADSL bude imalo povoljniji nego sad?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
jel ima neko da je na eltinom kablovskom? kakvi su utisci?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
mirko je napisao:
mislim da si samo djelimično u pravu.

Ne znam jesi li citao moj komentar koji sam napisao na ovom podforumu a tice se sastanka sa reg. agencijom a sve opet vezano za pristup lokalnoj petlji i nacrte po kojima ce sve to ici. E pa kako to da je pravilnik tek sad u pripremi a deregularizacija nastupila 1.1.2006.

Sami ljudi iz RAK-a su rekli da od toga nema nista prije 1.1.2009. te. Dakle 3 godine kasnije se nesto radi po tom pitanju i tek tada ce alternativni operateri imati sansu da pristupe infrastrukturi.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 07:19 
Urednik
Urednik

RAK čeka da se proda BH telekom i tek tada se može očekivati realizacija LLU-a, nažalost. Svaki komentar oko RAK-a je suvišan.

Ali i dalje mislim da nije nemoguće napraviti puno više - kada bi Elta uložila u infrastrukturu ili se prodala nekom drugom ko bi uložio u infrastrukturu, moglo bi se puno bolje. Od alternativnih operatera, BLIC ima najviše potencijala, ali nema mrežu i mora je praviti (wadsl). ELTA ima mrežu, ali je loša.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 04:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Zvao sam ljude neki dan(Nisam citao mozda je neko i pisao o tome) i kazu da ce osnovni paket
u Elti biti flat 256 20km i vec su poceli sa uvodjenjem dok je blic cable 20 km 1gb!!Ja sam na kablovskom netu,eltina mreza blicov signal i nije lose sljakalo ali u zadnje vrijeme po danu extra protok a navece ma ni blizu!
Placam nesto a ne dobijam to!Kazu nama elta neda pristup vise mrezi i zato su smetnje ucestale!Ja cu traziti raskid ugovora sam jos da vidim kako ce sljakati kod sestre elta posto je narucila i sutra joj dolaze ljudi za prikljucivanje!!
BLIC JE OTIMAC PARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DAJ BOZE DA SE JOS NEKO POJAVI NOVI!!KRENULO JE KRENULO!!!!KONKURENCIJA!!!OBARANJE CIJENA TO NAM JE TREBALO!!
Eb ga svasta sam nasarao al nadam se da ce se shvatiti!

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Frieda - nisam citala sve mozda je neko dao odgovor. Elem, isti problem. Uplatih net, i sigurno 7tak dana (a mozda i duze) ne mogu da se konektujem. Uglavnom, iz blicove tehnicki podrske (nakon neizostavnog "ugasite modem na par minuta pa upalite ponovo) su mi "preporucili" da predjem na WADSL, jer je navodno "kablovski signal slab". Oni mogu da napisu radni nalog Elti kablu, da dodju i pogledaju "ali znate ja nemam pojma kad bi oni dosli jer mi vise ne saradjujemo dobro". Summa summarum - nazvala sam Eltu i rekose mi da prikljucak kosta 30 KM. A imaju i paket koji i sad placam na Blicu. Jer kakvi god bili...valjda se mozes bar konektovati. Na Blicu placam, a nemam internet. :-? Samo mi nije jasno...zasto Blic i dalje "nudi" (ako nudi) kabl kad penisu ne valja. I oni to znaju.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam. Dugo su već u tom poslu i imaju previše korisnika da bi sebi dozvolili amaterizam.
Valjda će shvatiti da se ne može tako raditi. Ljudi će jedva dočekati, čim se pojavi neko novi, da se prebace.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 17:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Ajd sad da zakljucimo: jel elta pustila svoj net ili nije i kakav je kvalitet-ako je neko vec potpisao ugovor sa njma?

By the way, ove kablovske modeme, sto kupismo od blica, jel mozemo koristiti i kod elte ili moramo kupovati drugi modem zbog "nekompatibilnosti"?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 18:38 
Urednik
Urednik

Frieda je napisao:
Ne znam. Dugo su već u tom poslu ...

ovo je tačno za firmu, ali ne vrijedi za ekipu koja sada radi tamo.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 19:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Nije bilo za reklamu da su najbolje ljude pustili niz vodu... :D Ali ima skoro već godinu dana od tada, čini mi se.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 20:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
arhitekt je napisao:
Ajd sad da zakljucimo: jel elta pustila svoj net ili nije i kakav je kvalitet-ako je neko vec potpisao ugovor sa njma?

By the way, ove kablovske modeme, sto kupismo od blica, jel mozemo koristiti i kod elte ili moramo kupovati drugi modem zbog "nekompatibilnosti"?

Pustili su internet i postojeci kablovski modemi se mogu koristiti. Nazoves Eltinu centralu i dogovoris prikljucak i to je to.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 18:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
arhitekt je napisao:

ја користим већ 5 дана од елте интернет и презадовољан сам..

погледај те шта каже спид тест за нет у БЛ
http://www.speedtest.net/global.php?con ... city=15204

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I flat je 20KM? :cry:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]