banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 02:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 241 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
Ја своје наде полажем у блиц. Само да ријеше ово учестало пуцање везе приликом уплоада

eh da :(

to da riješe bilo bi odlično

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 12:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jun 2006, 11:53
I ja sam skeptican sa tim ADSL-om jer znam da nemaju ljudi koji to mogu da uvode, da odrzavaju....A pogotovo sto znamo kako su se do sada ponasali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 13:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Teol, teoretski, bi trebao biti u stanju da ponudi cijene znatno niže nego što ih može ponuditi Blic. Stvar je u ekonomiji obima i u računici koju je Mirko iznio. Nije isto kada jedan veliki Telekom Srpske se pojavljuje kao kupac ili mali Blic. Cijene koje im nude dobavljači ne mogu nikako biti iste. Zašto je Teol do sada bio izuzetno skup i zašto se nije ranije krenulo sa broadband uslugom, meni ostaje misterija. Kao veći provajder, Teol bi trebao isto tako teoretski biti pouzdaniji. Osim toga, ja sam uveo wireless prije 2 mjeseca iako sam čekao ADSL. Sad imam skalameriju jer ona antena za wireless, ako se ne postavi na krovu i ako se kablovi ne provuku diskretno nije ništa drugo nego skalamerija (kao i satelitske antene, razne loge, i druge antene koje vise po prozorima).

E sad jedno pitanje... nova zgrada se pravi, da li se investitori obraćaju Blicu sa zahtjevom da se na zgradi odmah ugrade instalacije za wireless, razvuku kablovi kroz zgradu tako da se ne vide po zidovima, ugrade mrežne utičnice, pa ako ima zainteresovanih stanara da onda oni kupe samo router/AP i povežu se na Blic. Isto pitanje i za kablovski.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 21:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Nego, sta je to sto jedna telefonska linija ne ispunjava kad su postavljene liste brojeva sa kojih se adsl moze koristiti? Igrom slucaja sam u zoni koja ne moze to da koristi, stoga zna li neko sta je tu u stvari problem?

Poz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 22:52 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 00:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Blago vama koji imate izbora. Iako sam skeptičan prema TS, ali bih odmah uzeo adsl kad bih mogao. Na moju veliku žalost nisam u zoni koju pokriva adsl, a u ovoj smrdljivoj rupi ne vjerujem da ću u skorije vrijeme i biti. Baš me interesuje kako će to funkcionisati kad krene u primjenu. Nebi me iznenadilo da zaguše i p2p.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 06:47 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
Lear je napisao:
Teol, teoretski, bi trebao biti u stanju da ponudi cijene znatno niže nego što ih može ponuditi Blic. Stvar je u ekonomiji obima i u računici koju je Mirko iznio. Nije isto kada jedan veliki Telekom Srpske se pojavljuje kao kupac ili mali Blic. Cijene koje im nude dobavljači ne mogu nikako biti iste.

to si potpuno u pravu. Tu postoji jos nesto sto se zove medjuoperaterske cijene (kod zakupa linkova, npr), odnosno popusti jednog telekoma prema drugom i sl. Cijene linkova koja Telekom prodaje, su mnogo mnogo jefitnije u stvarnosti, pogotovo za TEOL, koji kao dio Telekoma niti ne placa te linkove. Monopol u svom najjasnijem izdanju.

Lear je napisao:
E sad jedno pitanje... nova zgrada se pravi, da li se investitori obraćaju Blicu sa zahtjevom da se na zgradi odmah ugrade instalacije za wireless, razvuku kablovi kroz zgradu tako da se ne vide po zidovima, ugrade mrežne utičnice, pa ako ima zainteresovanih stanara da onda oni kupe samo router/AP i povežu se na Blic. Isto pitanje i za kablovski.

ovo je izvodljivo, i neki dogovori su vec napravljeni, ali te zgrade su tek u projektnoj fazi. Medjutim, ovo nije ograniceno samo za nove zgrade. Postoji mogucnost povezivanja bilo koje zgrade na ovaj nacin. Tako bi i cijena pristupa bila jeftinija, ne bi trebala oprema za outdoor povezivanje, cak se ne bi morali povlaciti ni kablovi, nego bismo mogli postaviti AP unutar zgrade i pokriti samo tu zgradu signalom. Problem je sto je tesko naci dovoljan broj stanara unutar jedne zgrade da bi se to isplatilo (minimalno 5 do 10 stanova, zavisno od velicine zgrade). Problem je sto se u svakoj zgradi nadje i neko dezurni mudrac, koji ima teorije o stetnosti zracenja itd.

U svakom slucaju, ako u nekoj zgradi postoji dovoljno zainteresovanih, vrlo rado cemo to dogovoriti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 09:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Lear je napisao:
E sad jedno pitanje... nova zgrada se pravi, da li se investitori obraćaju Blicu sa zahtjevom da se na zgradi odmah ugrade instalacije za wireless, razvuku kablovi kroz zgradu

To je u mojoj zgradi (nova zgrada) uradila Pošta, valjda koliko sam ih razumio oni misle izaći na to tržište i nuditi wireless. Nisu sve završili u zgradi oko toga, kad sam ih još u zimu pitao kad će završiti i pustiti u rad rekli su da zaista ne znaju, zavisi od broja zainteresovanih stanara, ali su rekli da bi mogli do ovog ljeta da krenu. Ali ništa nije bilo od toga. Doduše malo je stanara uopšte do sada i uselilo. Ideja kao ideja je OK. Mada to dođe kao i kablovki, ako ga uvedu, samo se spajaš na zidne instalacije. Pitanje je šta je stabilnije po pitanju pucanja veza, posebno kod uploada, a kablovski je stabilniji. Kod mene u zgradi ima kablovske TV (mada je ja ne koristim), ali ne znam da li je nešto rađeno za kablovki internet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Svaka cast mirko - cenzura ti je na nivou, od sad te zovem cenzurko :)

Izgleda je na ovom forumu dozvoljeno samo pisati da je Blic pravi da je najbolji super turbo najdivniji i najljepsi nas ISP... izvini ali ja u to nesto puno ne vjerujem, ti moras, gazda te za to i placa jel tako? ;)

Nego, da ne bude da samo kritikujem evo jednog prijedloga: rekao si da imate vise AP-ova na Mejdanu i Starcevici za pokrivanje tog podrucja wl-om, e sad ja ne znam kakva je situacija na Starcevici tj. ne znam kako je ELTA uvezala kablovsku mrezu ali znam da je mreza na cijelom Mejdanu uvezana u jednu cjelinu. Zasto cekati ELTU da pruzi zicu preko Vrbasa, zasto jednostavno ne povezati dva dijela kablovske mreze bezicno (ili na neki drugi nacin) i pustiti internet preko kabla u tim dijelovima grada. Da li bi to bilo izvodivo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 12:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jun 2006, 11:53
Ja ne mogu da vjerujem da je moguce da teol ponudi ADSL. Pa oni ne mogu ni svoju stranicu da odrzavaju kako treba :)

Evo glavne stranice :)

http://www.teol.net/

Internal software error has occured!

We are very sorry, but it seems that an internal software error has occured. Our system administrators have been notified and will look at the problem as soon as possible.

We are sorry for any inconvinence this problem may have caused.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 15:25 
Urednik
Urednik

epek je napisao:
Svaka cast mirko - cenzura ti je na nivou, od sad te zovem cenzurko :)

Izgleda je na ovom forumu dozvoljeno samo pisati da je Blic pravi da je najbolji super turbo najdivniji i najljepsi nas ISP... izvini ali ja u to nesto puno ne vjerujem, ti moras, gazda te za to i placa jel tako? ;)

ako optuzujues, onda navedi i konkretan post koji je obrisan. Ne znam o cemu pricas, osim ako se ne pozivas na svoj komentar na upozorenje (a on je definitivno bio za brisanje).
na ovom forumu je dozvoljeno kritikovati i to se moze vidjeti i na ovoj temi - ali nije dozvoljeno vrijeđati.

epek je napisao:
Nego, da ne bude da samo kritikujem evo jednog prijedloga: rekao si da imate vise AP-ova na Mejdanu i Starcevici za pokrivanje tog podrucja wl-om, e sad ja ne znam kakva je situacija na Starcevici tj. ne znam kako je ELTA uvezala kablovsku mrezu ali znam da je mreza na cijelom Mejdanu uvezana u jednu cjelinu. Zasto cekati ELTU da pruzi zicu preko Vrbasa, zasto jednostavno ne povezati dva dijela kablovske mreze bezicno (ili na neki drugi nacin) i pustiti internet preko kabla u tim dijelovima grada. Da li bi to bilo izvodivo?

mi nismo cekali da Elta "pruzi zicu" ni do Bulevara, napravili smo svoj link do tamo, jer su nam najavili da ce nam dati taj dio mreze. Ne moze Blic uzeti Eltinu mrezu pod kontrolu i prikljucivati korisnike po svome. MI MOZEMO PUSTITI KABLOVSKI INTERNET SAMO TAMO GDJE NAM ELTA DA PRISTUP SVOJOJ MREZI. A Mejdanu i Starcevici nisu, a jos uvijek nije ni Bulevaru, tu tek ocekujemo da se to desi ovih dana. Da li je sada dovoljno jasno?
Ili ti jednostavno imas potrebu da otpuzujes i pronalazis zavjere? Po tvojoj logici mi smo krivi i sto nemamo ADSL u ponudi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2006, 19:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
mirko je napisao:
to si potpuno u pravu. Tu postoji jos nesto sto se zove medjuoperaterske cijene (kod zakupa linkova, npr), odnosno popusti jednog telekoma prema drugom i sl. Cijene linkova koja Telekom prodaje, su mnogo mnogo jefitnije u stvarnosti, pogotovo za TEOL, koji kao dio Telekoma niti ne placa te linkove. Monopol u svom najjasnijem izdanju.

Jedno nadovezivanje, na nivou BH vec duze vrijeme postoji zakon o konkurenciji i konkurencijski savjet, koji izmedju ostalog podrazumjeva slobodan i jednak pristup cijenama/kapacitetima/... Teol/telekom su do sada mnogo puta prekrsili ove zakone ali izgleda da niko nije zainteresovan da to prati/istjerava...

Citiraj:
postaviti AP unutar zgrade i pokriti samo tu zgradu signalom. Problem je sto je tesko naci dovoljan broj stanara unutar jedne zgrade da bi se to isplatilo (minimalno 5 do 10 stanova, zavisno od velicine zgrade). Problem je sto se u svakoj zgradi nadje i neko dezurni mudrac, koji ima teorije o stetnosti zracenja itd.

Pogledajte malo bolje po zgradama u gradu, nije rijedak slucaj da se nalaze dvije, tri pa i cetiri antene na istom ulazu a sve se moglo rijesiti preko jednog voda koji bi bio jeftiniji za korisnike.. a i jedni drugima bi pravili manje smetnji. U teoriji je ovo dobra ideja ali u praksi je veoma tesko to organizovati posto se javlja jako puno komplikujucih elemenata.. od baba koje zovu komunalnu inspekciju zbog kablova, do komsija koji odustaju nakon mjesec dana, nece da placaju itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 14:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Apr 2004, 06:20
Hoce li biti sutra novi cjenovnik? Uskoro uplacujem sledeci mjesec...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 14:49 
Urednik
Urednik

pošto se na mail javio određeni broj zainteresovanih za ovu vrstu povezivanja, u narednih par dana ćemo objaviti i zvanične uslove (cijene i administrativne uslove) za ovu vrstu povezivanja. Tako da ne morate pojedinačno upućivati zahtjeve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 14:50 
Urednik
Urednik

delirium je napisao:

ponedjeljak ili utorak

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 20:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
mirko je napisao:
delirium je napisao:

ponedjeljak ili utorak

Prije podne ili poslije podne? :lol:
Ljudi su nestrpljivi, mirko. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Not now, John! je napisao:
mirko je napisao:
delirium je napisao:

ponedjeljak ili utorak

Prije podne ili poslije podne? :lol:
Ljudi su nestrpljivi, mirko. :)

Baš tako.
A nekima ističe, moraju uplatiti do srijede :), i zato se nadaju da će ovo stvarno biti objavljeno najkasnije u utorak, i to po mogućnosti ujutru :), kao i da će nove cijene odmah stupiti na snagu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 09:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Evo, ponedjeljak ujutru je, i nema jos uvijek novog cjenovnika. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 13:04 
Urednik
Urednik

novi cjenovnik će biti objavljen u utorak u 12h. To je finalna informacija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 13:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Apr 2004, 06:20
Zivio BLIC! :)

Mirko, da li ce biti jos pozitivnih promjena u BLIC-u kad se Telekom privatizuje?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 241 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]