Само да јавим да је router, исто тако мистериозно како је почео да одбија послушност, јутрос профункционисао савршено...
Можда је био чангризав и уморан, па му је требало два дана да се наспава и дође мало себи, или је био у штрајку, или су космичка зрачење, или имам духове...
У сваком случају, захваљујем свима на труду, вољи и помоћи.
Успут, јутрос интернет ради перфектно! Само да тако остане...
Него, хтједох да питам нешто друго.
Јуче је овде неко, колико се сјећам, написао да Елта има линк преко Метронета. Међутим, још прије мјесец-два дана отприлике, примјетио сам један дан да ми је веза напрасно прекинута... Пошто немам обичај да одмах зивкам тех. подршку док не покушам све што ја могу да урадим, чачкао сам мало и ишчачкао у router-у да је Primary DNS промијењен. Након што сам подесио други Primary DNS у мрежном подешавању на рачунару, све је профункционисало како треба. (Само бих хтио да напоменем да су отприлике негдје од тог периода почеле "трзавице" са пингом и остало. До тада се на модем и роутер хвала само прашина јер је све радило перфектно и нисам имао потребе да дирам ништа од како су сервисери увели интернет).
Е сада, није да ми је то нешто посебно битно, али сам, из знатижеље, провјерио своју ИП адресу на
http://www.ip-adress.com и установио, не само да је ИП адреса потпуно другачија, него и да је Елта, изгледа, прешла на TELEKOM-SRPSKE умјесто дотадашњег Метронета...
Kod:
inetnum: 62.68.97.0 - 62.68.97.255
netname: ELTAKABEL
descr: Dynamic PPPoE pool for Eltakabel
country: BA
admin-c: IK879-RIPE
tech-c: IK879-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-by: MNT-NSC1
source: RIPE # Filtered
person: Igor Krneta
address: Stepe Stepanovica 185/20A
address: 78000 Banjaluka, BA
e-mail: igor.krneta@nsc.ba
phone: +387 51 435 820
nic-hdl: IK879-RIPE
mnt-by: MNT-NAVIGOSC
% Information related to '62.68.96.0/21AS25144'
route: 62.68.96.0/21
descr: Route over Telekom Srpske
origin: AS25144
mnt-by: MNT-NSC1
mnt-by: TELEKOM-SRPSKE-MNT
Опет, није да ми је то нешто посебно битно, поготово што сада све, Богу хвала, ради супер (само да тако и остане

), али чисто дискусије ради, зар овде не пише да Елта сада иде преко Телекома Српске?