banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 16:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
^^Naravno da jesam. Trgovao je od spetembra prosle godine, a kad sam ja uzimao imao je preko 100 pozitivnih feedback.
Mislim nisu neke velike pare (30$), ali reko da nema nesto preko ebay da se zalim?

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Smisla da se zalis, ima samo ako ces dobiti nazad pare. Ebay ti nece taj iznos nadoknaditi, nikad. Zaliti im se mozes, i to je to.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
MuskoBre je napisao:
Da zivis u malo normalnijoj drzavi, i da je suma znacajnija, dalo bi se preko suda. Ovako, najbolje da zaboravis na to sve. Btw, jesi pogledao, kad si kupovao, otkad je doticni trgovao na ebay, i koliko je do tad imao pozitivnih feedbacka?

Kruve nasusni! :lol: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
MuskoBre je napisao:
Smisla da se zalis, ima samo ako ces dobiti nazad pare. Ebay ti nece taj iznos nadoknaditi, nikad. Zaliti im se mozes, i to je to.

Gledam sad na ebay gdje da se zalim (al tanak sam sa engleskim) ima nekih opcija pa vidjecu nesto preko ovog ebay buyer protection.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
U subotu narucim neki adapter na e-bay, vidim konacnu cijenu i kliknem na Commit to Buy. Nisam odmah otisao da platim. Kasnije dobijam mailom invoice sa 2$ vecom cijenom, i pise "the USD2 is for with tracking number fee". Procitam komentare kod prodavca, kontaktiram ga, i na kraju - nece kinez uopste da posalje ako ne platim i ta 2 dolara. Cak ljudima bez objasnjenja vrati novac ako to nisu platili i nista im ne kaze. Nigdje ne pise da je obavezno, samo pise Highly Recomended to Pay, ali on insistira i naknadno to dodaje. Nije mi to OK, ne znam da li to bi smio raditi. Nisam mu htio platiti jer je supak naknadno dodao, iako izadje isto kao i kod ostalih koji odmah kazu da je toliko. On kaze da me nece prijaviti e-bay kao Non Paying Buyer i da ce to ici na Auto Cancel (mozda zato sto sam mu spomenuo da cu prijaviti da je naknadno mijenjao cijenu ako bude zezao).
Jel' zna neko kako to ide sa neplacanjem?

Mora pisati u opisu negde ili uslovima.
Sta tebi sad nije jasno? Bojis se da ce te ipak prijaviti kao non paying?
On ima pravo insistirati da se to plati, jer ako se paket zagubi, on onda ima komplikacije kad ga prijavis i nema nikakvih dokaza.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Da, necu da budem non paying kad imam razlog za to. Nasao sam u helpu pravila-nije smio mijenjati nista nakon kupovine. A i chatovao sam sa nekom tetom iz e-bay supporta. Ne ide automatski, jedino ce biti prijavljeno kao Non Paying Customer ako to prodavac uradi, a on je rekao da nece. Valjda stvarno nece. Dovoljno je da oba otkazemo kupovinu. Tj. samo je on moze otkazati, ja ne mogu. Ici ce na autocancel, tako on rece, vidjecu kad ce to biti.
Ili da mu platim i ostavim najnegativniji komentar koji je u zivotu vidio, jer me isto kosta i od njega kupiti i od nekog drugog.

Poslednji put menjao blaf77 dana 29 Mar 2010, 23:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa to je onda to, nece te prijaviti da on ne bi imao problema. Automatski ide samo ako on tako stavi, prvo opomena ako ne platis do roka koji je naveo, pa onda ti ostave jos neki rok do kad moras platiti.
I da te prijavi, imas prepisku s njim, zavrsice u tvoju korist.

Zasto nisi platio i to, ako si vec ganjao aukciju i ako je ista cena kao kod ostalih, kad sve saberes?

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije bila aukcija vec Buy it Now-bez ganjanja. Nisam platio iz principa, cisto zato sto je naknadno dodao trosak, a privukao me nizom cijenom.
Mozda bi i platio da nije trebalo ici u banku stavljati novac na racun, imao sam knap za to na racunu.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 00:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2007, 00:46
Jel neko od vas kupovao vrednije stvari preko ebay-a, tipa telefon i sl.? Interesuje me kupovina mobilnog telefona od nekih 400-500KM i naravno troškovi koji idu uz to a naročito carina? Koliko je to pouzdano?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 08:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Tuvok je napisao:
Jel neko od vas kupovao vrednije stvari preko ebay-a, tipa telefon i sl.? Interesuje me kupovina mobilnog telefona od nekih 400-500KM i naravno troškovi koji idu uz to a naročito carina? Koliko je to pouzdano?

Ja sam kupovao tel. nedavno za kolegu, niko ga nije ni pogledao niti je otvarao kutiju, on platio samo 3.2 KM carinski pregled i postansku taksu, ali sve ti je to od slucaja do slucaja. Mislim da se isplati pokusati, samo ne kupuj tako nesti iz HK ili Kine.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 11:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2007, 00:46
the_grunf je napisao:
Tuvok je napisao:

Ja sam kupovao tel. nedavno za kolegu, niko ga nije ni pogledao niti je otvarao kutiju, on platio samo 3.2 KM carinski pregled i postansku taksu, ali sve ti je to od slucaja do slucaja. Mislim da se isplati pokusati, samo ne kupuj tako nesti iz HK ili Kine.

Hvala na info :) Ma kakav kupovati takvo nešto od kineza ;) Ovaj lik još šalje DHL-om što mi je dosta sigurnije :)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DHLom ces vjerovatno platiti carinu + pdv, racunaj +30% vrijednosti telefona.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
blaf77 je napisao:
Nije bila aukcija vec Buy it Now-bez ganjanja. Nisam platio iz principa, cisto zato sto je naknadno dodao trosak, a privukao me nizom cijenom.
Mozda bi i platio da nije trebalo ici u banku stavljati novac na racun, imao sam knap za to na racunu.

Ti kao iskusan e-bayer :D znas da nas uvijek zavrnu za par dolara preko shippinga, ali ja sam na to oguglao i vise ne obracam paznju, znaci, sa njima nema razloga ulaziti u konflikte, najveca kazna za prodavaca je ostaviti mu negativan komentar, i to treba da uradis.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam da zavrnu ali kulturno - odmah kaze koliko je slanje pa hoces-neces, a ovaj na kvarno.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2010, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
otvorih nalog na paypal i sad cekam neki kod? naplatili 1,95 dolara al nemam pojma gdje da nadjem taj kod?

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2010, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Odeš u banku i uzmeš izvod za kreditnu karticu preko koje ti je PayPal skinuo tih $1.95 i na njemu ćeš vidjeti taj kod od 4 cifre, pa ga uneseš tamo na PayPal sajtu da verifikuješ.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koliko otprilike treba da roba stigne iz USA (New York)?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goxon je napisao:
otvorih nalog na paypal i sad cekam neki kod? naplatili 1,95 dolara al nemam pojma gdje da nadjem taj kod?

Mozes i telefonom to rijesiti da ne ides u banku.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zavisi od guzve, obicno oko 2-3 sedmice, mada sam ja jednom cekao skoro 6 sedmica na robu iz New Jersey-a.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
blaf77 je napisao:
goxon je napisao:

Mozes i telefonom to rijesiti da ne ides u banku.

bio sam danas. moye i na njihovom bankomatu da se izvadi izvod sa brojem(ja cekao sat vremena :roll: )

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]