ziggy je napisao:
Imali su nekakav link od oko 70 Mbps, a korisnika blizu 1500... to je agregacija 1:9, uz prepostavku prosjecne brzine oko 400 Kbps... toliko ce biti najjeftiniji i najslabiji paket od prvog decembra. Znaci, agregacija je jos gora. Bolje nije ni za ocekivati. Gledao sam cijene telekoma, i stvarno je jako tesko nesto zaraditi, prodajuci flat pakete od 25 maraka, a da agregacija bude bolja. Tako da, tesko... Kvanititet je ocigledno stavljen ispred kvaliteta, pa vidimo... ja radje platim koju marku vise za kvalitet, nekom drugom provajderu, a za ostale ne znam.
Ja licno mislim, da su pametni, trebali bi ici na to da cak i sa gubicima posluju, i da tako trziste zauzmu, i stvore bazu zadovoljnih korisnika. To bi se vrlo brzo vratilo, za godinu-dvije... ovo trenutno nije bas najbolji smjer. Linkovi, megabiti, kamioni, avioni... ce smijesno jeftini postati i kod nas relativno brzo. A broj korisnika je ogranicen, na ionako malom trzistu... Ovo razlikuje prave firme od kokosarskih, koje samo gledaju na brznu da otmu saku maraka, a onda okace tablu "ne radimo vise", na ulazna vrata "firme"...
Na poslu imamo ADSL i radi odlicno tj. savrseno. Kakav je u vecernjim satima taj njihov ADSL nemam pojma jer sam navece kod kuce a ne na radnom mjestu. Ali taj ADSL ima mali upload tako da nemam zelje da predjem na njega.
Za sve probleme je zakon konkurencija i jedino ona moze natjerati provajdere da postanu odgovorni i da ima pruzene usluge budu na zadovoljavajucem nivou.
I ja cu uvijek radije platiti vise novca za zadovoljavajucu uslugu nego za male pare ko fol imati nesto a ustvari nemati.
Evo npr. sad mi ne moze do kraja da otvori b92 stranicu. Sta ce tek biti 1.12.2008

Ali ovako los internet je dobar za odvikavanje od interneta jer covjek izigubi volju da koristi internet