banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Apocalypto, govorim o malim korisnicima, ali onima koji cine vecinu korisnika adsl i wlessa, dakle, ljudima kojima je maksimum da izdvoje do 30 KM mjesecno za internet... Za njihov dzep se apsolutno nista nije vec dugo promjenilo, a sa bjednih gigabajt-dva, jedva da pokrijes surfovanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 18:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
A meni nije jasna politika Telekoma Slovenija u Blicu. I zbog cega je toliko ljudi napustilo Blic?
A Mirku se mora odati priznanje, da jedini on redovno informisao ljude o novim stvarima, i jedini se on trudio da odgovara na pitanja ljudi sa foruma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 08:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Ne mogu da vjerujem! Vec 7 dana ja nemam neta zbog ebenih merdevina! :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 08:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Rakun_Slavko je napisao:
Apocalypto, govorim o malim korisnicima, ali onima koji cine vecinu korisnika adsl i wlessa, dakle, ljudima kojima je maksimum da izdvoje do 30 KM mjesecno za internet... Za njihov dzep se apsolutno nista nije vec dugo promjenilo, a sa bjednih gigabajt-dva, jedva da pokrijes surfovanje.

To jeste ali to ima je sigurno neisplativo jer kao sto sam rekao pogledajte nase pakete koji se nude a pogledajte sta recimo "susjedi" nude.

Vjerovatno je kod nas jos u principu dok mozes uzimaj

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
Evo nam i novih WADSL tacaka:
http://www.blic.net/index.php?id=88

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
"[29.08.07.] Prekid Linka

Danas 29.08.2007. je došlo do usporenja saobraćaja prema jednom od naših nadprovajdera, kao i do kraćih prekida u saobraćaju. Radovi su u toku i uskoro očekujemo ponovno funkcionisanje linka. Izvinjavamo se zbog neugodnosti i zahvaljujemo na razumijevanju."

Evo, od popodne je veza više nego užas. I to je ta usluga 24/7...

A kako bi bilo da neki korisnik dođe i kaže "znate, nemam da vam platim 59 KM, može li 57?"

Izvinjenje neće nadoknaditi izgubljeno vrijeme...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 23:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Posto ne kontam jos uzimati opremu za WADSL samo informativno kakav mi kabl treba od antene do racunara?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 15:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Kakvi "Blic"-ruljci! Link im je kao ponovo u funkciji, a veza - očaj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 00:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Ja se WADSL-om kacim na bolnicu i zadnjih par dana veza mi se vuce oko 30-50 kbps, a ne 740-760 kao sto bi trebalo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
И даље тотално мртвило. Изгледа да је продаја Блиц-а и Телекома Српске што се тиче корисника био чист промашај. Сада се то може са сигурношћу рећи. Никаквих новости мјесецима ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 22:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
Ma moglo se to i ranije sa sigurnoscu reci. Nacekacemo se mi jos brzog interneta za malo para. Dotada wls i odlicno. Ova trenutna ponuda blica i teola je smijesna i podsjeca me na klasicno brijanje ovaca. Prvo ce se dobro nakrcati parama od ovih svojih neusluga pa ce onda za koju godinu razmotriti da uvedu jeftiniju i bolju uslugu.

Pozdrav !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 22:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
U Srbiji su poduplali brzinu linkova, a inicijativa je počela od strane korisnika. Mogli bi i mi nešto slično pokušati samo treba saznati ko je nadležan za te stvari. U Srbiji je bila odgovorna Regulatorna agencija za komunikacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 00:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
RAK je i ovdje koliko mi se cini.. ( http://www.cra.ba/ )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 00:57 
Veteran
Veteran

Ako je sigurno RAK odgovoran da pokušamo osmisliti neki tekst koji bi slali RAK-u i tražili povećanje brzine konekcija?
Samo treba neko da potvrdi da je zaista RAK nadležan za tu problematiku a ne provajderi. Možda Mirko znao odgovor ako još prati ovu temu?
Ovako smo mi i Crna Gora zvanično ostali zadnje crne rupe u Evropi jer su u Srbiji dosta popravili stanje. Mislim da je u toj priči bilo presudno kad su ljudi saznali da provajderi na Kosovu nude konekcije od 8 Mbita za manje para nego što oni plaćaju, a neke od svojih linkova vuku od Telekoma Srbije. I dalje su oni daleko od 8 Mbita ali su barem popravili stanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 01:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
RAK je nadlezan samo da istim tim provajderima otkine poprilicnu svotu za licencu... Kad se ti isti provajderi zale njima za probleme sa divljim "provajderima" onda se slijeze ramenima...

Jeste li znali podatak da kad se odrede nove cijene, moraju se slati RAK-u na odobravanje. Odobravanje traje desetak dana ali tek mjesec dana od dana odobravanja mozete ih poceti primjenjivati... (ima i clan zakona koji to kaze). Ukoliko su cijene previse niske, vjerovatno nece biti odobrene jer se pravi nelojalna konkurencija...

Ako budete trazili povecanje brzine, dodajte stavku smanjivanje carinskih dadzbina na telekomuikacionu opremu, smanjenje drzavne, republicke i gradske takse, doprinosa za sume i vode, itd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 01:46 
Veteran
Veteran

Pa ako su provajderi odgovorni, nećemo od njih tražiti da se smanje carine na telekomunikacionu opremu. To bi valjda provajderi trebalo da traže od države. Uostalom kako mi kao korisnici možemo da znamo kolike su carine na telekomunikacionu opremu?
Ako je to odgovor na visoke cijene a najmanje brzine konekcija u Evropi, nije dovoljno dobar.
Kao provajderi sve trče da obore cijene a RAK ne da jer se pravi nelojalna konkurencija? :lol: :lol: Stvarno loša priča. Teol kao i Blic ne zarađuju dobro od svojih usluga? Treba vama svima dobra konkurencija kao recimo T-Com pa bi vidjeli kako cijene padaju, samo u ovoj truloj državi osuđeni smo da traktoristi i ostali poljoporivrednici određuju sva pravila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 08:05 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
fantomacan je napisao:
Ako je sigurno RAK odgovoran da pokušamo osmisliti neki tekst koji bi slali RAK-u i tražili povećanje brzine konekcija?
Samo treba neko da potvrdi da je zaista RAK nadležan za tu problematiku a ne provajderi. Možda Mirko znao odgovor ako još prati ovu temu?
Ovako smo mi i Crna Gora zvanično ostali zadnje crne rupe u Evropi jer su u Srbiji dosta popravili stanje. Mislim da je u toj priči bilo presudno kad su ljudi saznali da provajderi na Kosovu nude konekcije od 8 Mbita za manje para nego što oni plaćaju, a neke od svojih linkova vuku od Telekoma Srbije. I dalje su oni daleko od 8 Mbita ali su barem popravili stanje.

RAK u mnogim stvarima griješi i ne radi ono što bi trebao. Glavni posao je da stvaraju uslove za razvoj tržišta i konkurencije, ali oni i dalje podržavaju telekome i njihov monopol. Dosta stvari su uradili (npr. omogućili su da se svi bave fiksnom telefonijom), ali sa velikim kašnjenjem i ne trude sa da telekom poštuje te odredbe i da ih provodi kako treba. S jedne strane izgleda kao da puno rade, ali onda to sve padne u vodu jer ne provode to što odrede.
Paradoks: RAK je prije nekog vremena donio odluku o krovnim cijenama zakupa iznajmljenih veza (maksimalne cijene koje telekom može imati). Zbog nesrazmjere u cijenama između BH telecoma i Telekoma Srpske, desio se slučaj da je TS dobio priliku da poveća cijene!
Dalje, sjećate se slučaja sa jefitinim pozivima preko BLICa, kada je poziv koštao 10pf? Telekom je to ukinuo, a RAK je ćutao. Onda su donijeli odluku da se uvedu posebni brojevi za internet i opet se desio paradoks - dozvolili su da pozivi u federaciji koštaju duplo manje nego pozivi u RS. I o tome ste mogli dosta čitati na BLICovom sajtu (u vrijeme dok smo se pokušavali izboriti sa monopolom).
Ukratko, RAK je jako dobra zamisao i velika stvar, ali ne rade sve što bi mogli i trebali. Pokušaj pisanja peticije može imati efekta, ako se puno ljudi uključi, ali ne očekujte čuda ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 08:11 
Urednik
Urednik

mangia je napisao:
RAK je nadlezan samo da istim tim provajderima otkine poprilicnu svotu za licencu... Kad se ti isti provajderi zale njima za probleme sa divljim "provajderima" onda se slijeze ramenima...

kako se vremena mijenjaju ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 16:23 
Veteran
Veteran

mirko je napisao:
Ukratko, RAK je jako dobra zamisao i velika stvar, ali ne rade sve što bi mogli i trebali. Pokušaj pisanja peticije može imati efekta, ako se puno ljudi uključi, ali ne očekujte čuda

Znači RAK je i kod nas nadležan za te stvari? Ako želimo da se povećaju brzine konekcija trebamo se njima obratiti a ne Teolu ili Blicu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 20:53 
Urednik
Urednik

fantomacan je napisao:
mirko je napisao:
Ukratko, RAK je jako dobra zamisao i velika stvar, ali ne rade sve što bi mogli i trebali. Pokušaj pisanja peticije može imati efekta, ako se puno ljudi uključi, ali ne očekujte čuda

Znači RAK je i kod nas nadležan za te stvari? Ako želimo da se povećaju brzine konekcija trebamo se njima obratiti a ne Teolu ili Blicu?

nemoj tako pojednostavljivati stvari. RAK ne moze definisati pakete i usluge koje pruzaju provajderi, ali moze uticati ili pokusati uticati na provajdere da nesto ucine. Osim toga, ne mogu svi provajderi ispunjavati iste norme, posto nemaju iste preduslove za rad. Komplikovano je to kod nas, ali nije nemoguce. Zato sam i rekao da ne ocekujete cuda (pogotovo ne preko noci).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]