banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 03:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8795 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 18 Maj 2015, 17:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Samo tracking number ..bez njega nece stici :)

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 19:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2012, 00:48
Svi govore da im stizu posiljke iz prosle godine tj one sto su isle China postom,ali niko da precizira jesu li sa brojem ili ne tj jesu li neke jeftine od par dolara...Ja redovno dobijam preko swiss i singapurske kompanije i bez broja sto govori da nasi postari ne kradu.
I dalje mislim da je glavni problem u China i Hong Kong postu tj nacinu njihovog slanja i transporta a onda sticajem okolnosti posto nakon po godine ide na Bugarsku mozda se tu ukrade...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 15:57 
Veteran
Veteran

salegbu je napisao:
Svi govore da im stizu posiljke iz prosle godine tj one sto su isle China postom,ali niko da precizira jesu li sa brojem ili ne tj jesu li neke jeftine od par dolara...Ja redovno dobijam preko swiss i singapurske kompanije i bez broja sto govori da nasi postari ne kradu.
I dalje mislim da je glavni problem u China i Hong Kong postu tj nacinu njihovog slanja i transporta a onda sticajem okolnosti posto nakon po godine ide na Bugarsku mozda se tu ukrade...

Mislim da si upravu.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 16:01 
Veteran
Veteran

Ovo je jedna sa pracenjem. Jos mi nije stigla, ali je preko Bugarske.

Status: Transit
Destination: Bosnia and Herzegovina
2015-05-18 13:13 BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA - SARAJEVO 71003, Otprema pošiljke iz Izmjenične pošte za Banja Luku
2015-05-18 12:19 BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA - SARAJEVO 71003, Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ
2015-05-14 08:45 Bulgaria, BGSOFG - SOFIA LETTERS, Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
Origin: China
2015-03-24 10:15 北京, 启运
2015-03-21 22:35 北京航站, 离开交航
2015-03-21 22:30 北京航站, 到达
2015-03-21 15:52 北京互换局, 已封发
2015-03-21 12:14 北京互换局, 已开拆
2015-03-20 20:26 国际收寄中心, 离开,下一站【京大平面】
2015-03-20 15:55 国际收寄中心, 已封发
2015-03-20 15:46 国际收寄中心, 已收寄
======================================
Powered by www.17track.net

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 16:04 
Veteran
Veteran

http://www.klix.ba/vijesti/bih/posiljke ... /150518115

Pošiljke iz Hong Konga još uvijek ne dolaze u BiH

Piše: E. S. H.

Paketske pošiljke iz Hong Konga u Bosnu i Hercegovinu još uvijek ne stižu. Poštanski saobraćaj koji je iz ili preko Hong Konga išao za BiH u potpunosti je obustavljen još 31. marta ove godine, a u JP BH Pošta tvrde da će uskoro doći do uspostave paketskog prometa.
Pošiljke iz Hong Konga još uvijek ne dolaze u BiH

Foto: Arhiv/Klix.ba
Kako nam je potvrđeno u Javnom preduzeću BH Pošta d.o.o. Sarajevo, trenutno su u toku aktivnosti dva poštanska operatora na utvrđivanju tehničko-tehnoloških uvjeta za uspostavljanje paketskog prometa. To uključuje definisanje prijevoznih ruta, načina obračuna, i sličnih radnji, tako da se uskoro može očekivati prispijeće paketskih pošiljaka iz Hong Konga za primaoce u BiH.

Iz JP BH Pošta navode da su nakon objavljivanja informacije o prekidu paketskog prometa između Hong Konga i BiH, putem Svjetskog poštanskog saveza kao i u direktnom kontaktu sa poštom Hong Konga, pokrenuli aktivnosti s ciljem ponovnog uspostavljanja paketskog prometa između poštanskog operatora u Hong Kongu sa BiH, uvažavajući pri tome prvenstveno potrebe i interese korisnika usluga.

Poštanski saobraćaj iz Hong Konga posebno je značajan za građane koji proizvode naručuju preko internet stranica kao što su Alibaba ili eBay.

"Na insistiranje BH Pošta uz obrazloženje velikog interesa korisnika naših usluga za ponovno uspostavljanje paketskog prometa, pošta Hong Konga iskazala je spremnost te je postignut dogovor o ponovnom uspostavljanju ove usluge", navode iz Pošte.

Zašto je BiH obustavljena isporuka pošiljki?

Pošta Hong Konga obustavila je poštanski saobraćaj i Jemenu, Siriji, Sjevernoj Koreji, Liberiji, Krimu, Libanu, Somaliji i Ukrajini, te gradu Sevastopolju. Većina zemalja sa ove liste su područja na kojima se trenutno vode oružane borbe pa nije jasno otkud se BiH našla na ovoj listi.

Iz Pošte podsjećaju da je korisnicima poštanskih usluga koji kupuju proizvode putem interneta važno skrenuti pažnju da je još uvijek na snazi zabrana prijevoza avionskim putem proizvoda koji se smatraju opasnim za prijevoz u zračnom prometu, prvenstveno tečnosti, litijskih baterija, kao i svih proizvoda koji ih sadrže.

S obzirom na to da su DGR-om (Dangerous Goods Regulations) utvrđene veoma stroge procedure sigurnosnih provjera sadržaja pošiljaka to za posljedicu može imati zadržavanje, a time i kašnjenje u prijenosu, odnosno odbijanje prihvata takvih pošiljki za prijevoz avionskim putem te i vraćanje pošiljki pošiljaocu.

Zabranjen prijevoz velikog broja proizvoda

Podsjećaju i da je prije više od tri godine IATA (Međunarodna asocijacija za avionski prevoz) zabranila prijevoz velikog broja proizvoda koji se smatraju opasnim za prijevoz u avionskom prometu. U grupu zabranjenih ili uslovno dozvoljenih proizvoda u avionskom prometu spadaju i litijske baterije, kao i svi proizvodi koji sadrže iste. Ova zabrana odnosi se i na prenos litijskih baterija u poštanskim pošiljkama. Zabrane su posebno došle do izražaja nakon uvođenja strogih procedura kontrole sadržaja prtljaga i sadržaja pošiljki prije nešto više od dvije godine, što je rezultiralo značajnim padom obima prijenosa ovakvih pošiljki u poštanskim tokovima, što je imalo i negativne posljedice za same poštanske operatore.

Kako bi se omogućio prijevoz proizvoda koji sadrže litijske baterije u poštanskim pošiljkama IATA je donijela dokument (DGR-Dangerous Goods Regulations) kojim su definisani uvjeti za prijevoz litijskih baterija u avionima.

Uslov za poštanske operatore koji žele da otpremaju litijske baterije u poštanskim pošiljkama jeste da budu certificirani za prijem i otpremu tih baterija pri čemu je preduvjet certifikacije ispunjenje uvjeta utvrđenih DGR-om. Riječ je o veoma kompleksnom programu obuke i certifikacije u prilog čemu govori činjenica da je do sada veoma mali broj poštanskih operatora uspio ispuniti tražene uvjete

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ja danas bas narucio neke sarafe iz Hong Konga, ovo je dostava "FREE Economy Int'l Shipping" bas me intresuje sta ce biti.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Jednom sam ja narucio te baterije, i vratilo im ih negdje sa aviona, a oni mi javljaju kao vracene su nam baterije ali nije nikakav problem sad cemo mi njih poslati ponovo drugim putem i kad stvarno tako i bi.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 18:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Da ne otvaram novu temu, da li neko zna kako se reguliše carina ako mi neko nešto privatno šalje? Recimo da mi pošalju nešto iz Hrvatske za šta ne bih imao račun?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Mislim da na paketu treba biti upisana vrijednost posiljke iako nemas racuna prilozenog, a carinici po prispjecu paketa procjenjuju da li je to toliko. Na taj nacin sam ja privatno dobijala posiljke.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 22:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
OK, hvala.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 09:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2008, 09:25
Evo da uhvatim mustuluk, ako je istina ono sto mi je postar rekao. Neki dan je u nasu postu stiglo 70 jumbo vreca iz bugarske (posiljke iz kine), i dace krenuti isporuke, samo treba to razvrstati...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni dosao paketic od pre 8 mjeseci, koji nisam naveo u onih 12... Zaboravio sam na njega.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Donese mi postar upravo neko pismo i malo sam popricao sa njim, kaze da je ludnica u posti, dosli sleperi paketa iz kine, pa sad to razvrstavaju i krenuce slati. Kao sto je kennty rekao.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2012, 00:48
Evo i ja da obradujem sve one koji cekaju posiljke.No sikiriki stice!

Naime jutros sam cekao 2 posiljke koje sam gore naveo da sam vidio da su prekljuce dosle u Sa i na moje opste iznenadjenje dolazi postar i nosi mi paket pun posiljki hahahha ukupno 11(2 poznate i 9 drugih).9 posiljki su obicne,jeftine,bez broja i kostaju par dolara i sve su iz oktobr-decembar prosle godine.Tako da niko ne krade,bar ne na velike i da nijedna ne prolazi.
Jeste da je glupo sto cekamo pola godine ali eto stice ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 18:37 
Veteran
Veteran

Ja sam dobio dvije posiljske. Jedna iz februara a druga iz marta. Jedna je sa brojem, a druga nije. Dobro je da je krenulo :)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 18:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2012, 12:15
Добио данас 2 пошиљке једна јануар друга фебруар, а рефунд већ одрађен :D

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Super,sad budte pošpteni pa na paypal platite refundirano ljudima :)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
I Kinezi su ljudi!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
I crnci ( waiting for batica :D)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2015, 09:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2005, 19:20
Progulilo. Prije 10 dana mi stigla posiljka narucena 14. Decembra 2014.
Danas stigla jedna od 25.02.2015. Zacudo ima izmedju posiljki jos da stigne.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8795 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]