banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 12:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
korisnik je napisao:
A jel to Mirko vise ne radi u Blicu, cim se ne javlja na ovaj forum?

Ne radi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 12:50 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
korisnik je napisao:

ne, ne radim više u BLIC.NET-u. Bilo je dosta promjena u zadnjih dva tri mjeseca. Puno ljudi je napustilo firmu, komplet tehnička ekipa, tačnije rečeno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 14:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
mirko je napisao:
korisnik je napisao:

ne, ne radim više u BLIC.NET-u. Bilo je dosta promjena u zadnjih dva tri mjeseca. Puno ljudi je napustilo firmu, komplet tehnička ekipa, tačnije rečeno.

Fala bogu nadam se da su i oni fosili napustili tebnicku sluzbu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 17:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Pa ima i dosta promjena i u sluzbi prodaje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Sta je niste se svidjali Janezima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 07:22 
Urednik
Urednik

chova iz kingstona je napisao:

mislim da se tvoj post odnosi na ekipu za instalacije, koliko znam tamo nije bilo promjena (osim ako nisu bile u skorije vrijeme)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 08:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
mirko je napisao:
chova iz kingstona je napisao:

mislim da se tvoj post odnosi na ekipu za instalacije, koliko znam tamo nije bilo promjena (osim ako nisu bile u skorije vrijeme)

Upravu si kakva steta al bice .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 11:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Dosli su danas i postavili, kaze mi stari da radi. Cim dodjem kuci odma testiranje pa da vidimo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Hajde valjda ce biti nesto na bolje sa promjenom kadra... Kad se samo sjetim, narucio sam se za wireles su decembru, face zovu u Avgustu i kazu "dobili smo opremu, hocete da vam uvedemo wireless" :roll: Kakav amaterizam, sramota...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 12:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Ja se iskreno nadam da ce Slovenci unjeti neku pozitivnu promjenu i natjerati sve domace provajdera da se malo potrude oko svojih korisnika. Juce sam potpisao ugovor, stvarno prijatno su me primili, sve fino kulturno. Rekose juce ili ako momci ne stignu, danas ce. Jutros oko 9 me nazvase, opet sve fino kulturno i postavise :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 12:45 
Urednik
Urednik

Rakun_Slavko je napisao:
Hajde valjda ce biti nesto na bolje sa promjenom kadra... Kad se samo sjetim, narucio sam se za wireles su decembru, face zovu u Avgustu i kazu "dobili smo opremu, hocete da vam uvedemo wireless" :roll: Kakav amaterizam, sramota...

hajde, valjda će ... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 18:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
Ček, ček!!! Pa ovo nije ni malo dobro! Ako citava ekipa napusta onda to nije u redu nikako!
Pa dok oni nadju novu ekipu pa dok se ova ne uigra... Mnooogo mi se tu nesto ne svidja.
Obicno kada se takve stvari dese odu oni koji necemu i vrijede a ostanu oni koji se zajeb..aju, a kako dolaze nove snage oni ostaju ko dzekovi neki i samo se jos vise uvlace u jazbinu?!?

Znam da nije ni mjesto ali moze li se znati sta se u stvari desava?
Moze li se dobiti malo vise informacija Mirko od tebe? Znam da mozda nije eticki ali bilo bi dobro da ispricas pricu bar onako kako je ti vidis.

Ja licno pojma nemam kakvi su odnosi u BLIC-u niti znam ikoga, ali sam veoma zadovoljan do sada sa ovim WADSL-om tako da nesto i ne osjecam te promjene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 19:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Nije Telekom Slovenije od juče vlasnik Blica. Da su planirali neka značajnija poboljšanja uslova za krajnje korisnike to bi se već desilo. Ništa posebno se nije promijenilo kako ja kao korisnik vidim, utopili su se u ružno sivilo BL i BIH provajdera. Šta se kuha u toj kuhinji ne znam. U Bosni se svi pokvare, ni Slovenci nisu izuzetak čak i Motorola Canopy neće da radi kako treba!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 03:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E onda je sramota, kako mogu u Sloveniji za jedan evro sve dati, a od nas kupe crno iza nokta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 11:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Usluga ide na bolje zbog prisustva konkurencije a ne zato što je jedna firma kupila drugu. Novi vlasnik neće obarati svoju zaradu ako ne mora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 12:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
filozof sa vrbasa je napisao:
E onda je sramota, kako mogu u Sloveniji za jedan evro sve dati, a od nas kupe crno iza nokta!

To se i ja pitam. Želim da imam ovdje isto što ima njihov korisnik u Ljubljani. Ako neko zna da to nije moguće neka objasni zašto.

Vader je napisao:
Usluga ide na bolje zbog prisustva konkurencije a ne zato što je jedna firma kupila drugu. Novi vlasnik neće obarati svoju zaradu ako ne mora.

Naravno da se moja perspektiva razlikuje od nekoga ko je vlasnik te firme ili ko je zaposlen. Ali zašto čekati da drugi provajder obara cijenu ili poboljšava uslugu? Zašto Blic ne koristi priliku jer Teola praktično ni nema i postane lider i on postavlja pravila igre?
Svi su se oni lijepo ogradili i svi rade različite sisteme i jedni drugima nisu konkurencija. Kad budu na istom kablu konkurencija Teol i Blic ili na istoj telefonskoj parici možda će korisnici profitirati. A do tada imamo najsporiji i najskuplji internet u Evropi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 12:32 
Urednik
Urednik

fantomacan je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

To se i ja pitam. Želim da imam ovdje isto što ima njihov korisnik u Ljubljani. Ako neko zna da to nije moguće neka objasni zašto.

Vader je napisao:

Naravno da se moja perspektiva razlikuje od nekoga ko je vlasnik te firme ili ko je zaposlen. Ali zašto čekati da drugi provajder obara cijenu ili poboljšava uslugu? Zašto Blic ne koristi priliku jer Teola praktično ni nema i postane lider i on postavlja pravila igre?
Svi su se oni lijepo ogradili i svi rade različite sisteme i jedni drugima nisu konkurencija. Kad budu na istom kablu konkurencija Teol i Blic ili na istoj telefonskoj parici možda će korisnici profitirati. A do tada imamo najsporiji i najskuplji internet u Evropi.

prava utakmica na tržištu će početi onog momenta kad se ukine monopol telekoma, odnosno kada alternativni operatori budu mogli polagati svoje kablove i kada se desi LLU (local loop unbundling), tj. kada svi zainteresovani budu imali pristup infrastrukturi telekoma (paricama). Ovdje ne mislim samo na Telekom Srpske, nego generalno na sve državne telekome u BiH. Rješenja kao što su kablovski i wireless zahtijevaju ogromne investicije, da biste imali uslugu i mrežu koja može parirati mreži jednog telekoma (po pitanju kvaliteta i teritorije koju pokriva).
Telekom Slovenije, iako jaka i velika firma u Sloveniji, na našem tržištu je samo jedan od malih igrača i tek treba da se pozicionira. Kako i da li će to uspjeti, to je već drugi dio priče. Sredstva imaju, ali trebaju imati i viziju i planove.
A što se cijena tiče, tu je Vader u pravu. Sve dok se nešto može prodati po visokoj cijeni, niko neće na silu pojeftinjavati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 12:35 
Urednik
Urednik

vbjelic je napisao:
Ček, ček!!! Pa ovo nije ni malo dobro! Ako citava ekipa napusta onda to nije u redu nikako!
Pa dok oni nadju novu ekipu pa dok se ova ne uigra... Mnooogo mi se tu nesto ne svidja.
Obicno kada se takve stvari dese odu oni koji necemu i vrijede a ostanu oni koji se zajeb..aju, a kako dolaze nove snage oni ostaju ko dzekovi neki i samo se jos vise uvlace u jazbinu?!?

Znam da nije ni mjesto ali moze li se znati sta se u stvari desava?
Moze li se dobiti malo vise informacija Mirko od tebe? Znam da mozda nije eticki ali bilo bi dobro da ispricas pricu bar onako kako je ti vidis.

Ja licno pojma nemam kakvi su odnosi u BLIC-u niti znam ikoga, ali sam veoma zadovoljan do sada sa ovim WADSL-om tako da nesto i ne osjecam te promjene!

vrlo lijepo si ovo rekao. sve je na mjestu, uključujući i dio o etici, tako da ćemo na ovom završiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 15:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
mirko je napisao:
vrlo lijepo si ovo rekao. sve je na mjestu, uključujući i dio o etici, tako da ćemo na ovom završiti.

Ok. Postujem! Nadam se samo da si se snasao adekvatno.

Bilo bi dobro da nam se pridruzi ovdje u diskusiji nako ko je trenutno u BLIC-u da bi imali i svjeze informacije sta se desava. Kako je onaj forum na zvanicnom sajtu neupotrebljiv totalno (http://helpdesk.blic.net/) onda nam jedimao ovdje ostaje da se ispricamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 22:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
vbjelic je napisao:
mirko je napisao:

Ok. Postujem! Nadam se samo da si se snasao adekvatno.

Bilo bi dobro da nam se pridruzi ovdje u diskusiji nako ko je trenutno u BLIC-u da bi imali i svjeze informacije sta se desava. Kako je onaj forum na zvanicnom sajtu neupotrebljiv totalno (http://helpdesk.blic.net/) onda nam jedimao ovdje ostaje da se ispricamo.

U planu je ozivljavanje helpdesk foruma, koji je malo zapusten zbog svih promjena koje su se desile (kadrovske prvenstveno), kao i obima posla koji je pred nama. Ali u svakom slucaju, prica koja je pokrenuta i nije za helpdesk forum.

Sto se tice razloga zbog kojih su momci iz tehnicke ekipe otisli, moracete ptati njih, jer samo oni to znaju, a i bilo bi nepristojno da bilo ko drugi iz blica prica o tome. Naravno, na njihova mjesta su dosli novi ljudi, koji ce, nadamo se, vrlo brzo preuzeti taj dio posla i kvalitetno ga odradjivati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]