banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 13:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Sep 2011, 00:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
drinin vuk je napisao:
Поштовани дискутанти,

Имам кабловски интернет већ 4 мјесеца,раније сам имао АДСЛ. Ради се о Елтином пакету у склопу са кабловском телевизијом.
Оно што ме занима је да ли је могуће промјенити ИП адресу и како? Спомињали су ми људи прокси и још нека ријешења,ал би волио чути од неког нешто детаљније поводом ове ствари,ако је могуће концизније? Те наравно да ли је уопште могуће то урадити са овим пакетом (можда је статичка) то ми нигдје не пише на оном папиру кад сам уговор потписао?

Ipak vjerovatno imas dinamicku adresu, koja se mjenja u rasponu unaprijed dobijenog seta adresa, od-do, koji Elti stoji na raspolaganju. Sto se tice mjenjanja adrese, ona se principijelno NE MOZE promjeniti, moze se MASKIRATI, tako da izgleda da je neka druga adresa u pitanju. To je ta solucija sa proxy serverima. Adresa koju ti dobijes od Elte se ne moze promjeniti, to je situacija koja je najslicnija scenariju, gdje ti ne komuniciras licno sa nekim u stvarnom zivotu, nego preko kurira :D ..Ta neka treca osoba ko si ti, zna samo kurira, ali ipak komunicira sa tobom, ali ti svoje ime nisi promjenio :D ..Ne znam bas jel ti jasno ovo poredjenje, ali sam pokusao :D

Btw, iz kojeg razloga bi ti da radis te akrobacije sa proxy serverima, ako moze da se zna?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 00:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne možeš je promjeniti direktno; možeš promjeniti MAC adresu mrežne karte i dobićeš drugu javnu adresu od DHCP servera.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 00:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ne možeš je promjeniti direktno; možeš promjeniti MAC adresu mrežne karte i dobićeš drugu javnu adresu od DHCP servera.

I ovo sto kaze kolega. S tim sto ce i ta promjena biti iskljucivo u rasponu adresa koju Elta ima na raspolaganju. Od mjenjanja adrese u neku po licnom izboru, nema nista :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
О људи драги прије свега хвала на уложеном труду да појасните ;)

Archangel

Искрен да ти будем био ми је АДСЛ интернет (два различита модема,онај обични и онај што можеш и вајрлес гањат упоредо) ту ми је систем за рестартовање био итекако познат. Е сад сам наравно добио модем који како и сам знаш нема ону дугмад (надам се да ти је познат модем АДСЛ) па се питам како уопште рестартовати,осим наравно чупања кабла из струје?! Немој ми се смијат,ал нисам имао то искуство,ма колико то смјешно звучало :)

MuskoBre

Свашта ти мени наприча. Прије свега хвала што си испоштовао моје питање. Али може ли то све простијим ријечником?
Искрен да ти будем нисам тотални лаик,али исто тако дјелује ми доста песимистички ово твоје да практично не могу промјенит адресу већ само привремено? Или сам те погрешно разумио?
Споменуо си и тај прокси,који ми је споменуло неколико људи,ако те не мрзи да ми ставиш линк, па нек касније модерација брише, одакле би могао скинут неку трајну верзију. Те ако те не мрзи да појасниш мало сам процес и наравно да ли би евентуалном промјеном те ИП остали имали увид у моју ИП на нету? Односно (наравно нисам кретен да насједам на којекакве линкове за препознавање ;) ) да ли би ми на нету бар та тзв. нова ИП била видљива за рецимо поједине администраторе,локаторе?

п.с. На питање што мијењам адресу,имам неке своје разлоге, не припадам никаквим организацијама,клановима, картелима, педофилима и тако томе,ако на то мислиш :) :) :).

А што се тиче саме нове адресе,нисам ни мислио да бирам ( не схватам ја овај технолошки систем ко жеље честитке и поздраве) већ једноставно би само желио промјенит тренутну ИП адресу.

Унапријед хвала!

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 13:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ovdje možeš skinuti program pomoću kojeg možeš promjeniti MAC adresu; istu stvar možeš uraditi u Device Manageru ili registryju, samo je pomoću ovog programčića moguće to automatizovati; možeš napisati jednostavnu batch skriptu koja će ti mjenjati MAC adresu i vrađati defaultnu (ako se za tim javi potreba).

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 13:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@drinin vuk

Adresu MOZES promjeniti preko proxy servera, tj promjenices ono sto neko drugi VIDI kao tvoju IP adresu, a tvoja prava adresa ostaje ona koju ti je dodijelila ELTA. Pokusao sam ti to objasniti, evo probacu jos jednom..Zamisli da si ti stvarni vlasnik neke firme, ali zaposlis nekoga da bude direktor, i da se predstavlja kao vlasnik. Svi drugi toga nekoga prihvataju kao direktora i vlasnika, ali ipak jedini stvarni vlasnik si ti, i to se fakticki nije nikada ni promijenilo, a to kako je ostatak svijeta percipirao ko je vlasnik, tebe bas i ne zanima previse. Tako i ovo, za SKORO svaku komunikaciju, ako koristis proxy, za sav ostatak interneta tvoja adresa je ta koju ti proxy da, oni nemaju pojma da ti koristis proxy, i da je ustvari tvoja prava adresa ona koju ti je dodijelila ELTA. Ako ti i ja komuniciramo na MSN-u, ti koristis proxy, ja hocu da saznam koja ti je adresa, mogu samo doci do adrese tog proxija, dalje ne mogu. Ako ja tebi ukucam neku poruku preko MSN-a, ta poruka sa mog racunara ide na taj proxy server, a onda taj proxy server to proslijedi tebi. Moguce je da ti opet nije jasno, ali jebaji ga, ja ti bolje objasniti ne mogu.

Sto se tice softvera, malo prooguglaj, pa pitaj sta konkretno ti nije jasno, a izmedju ostalog, da bi se koristio neko proxy, ne mora se imati dodatan softver, dovoljno je da nadjes adrese tih servera, i da ih ukucas na odredjenom mjestu u Firefoxu, Operi, Chromu, ili sta vec koristis, ali i za to ces morati malo googlati. I da, opet ti ne odgovori, zasto tebi treba ta promjena adrese, onda ce ti neko moci dati jos konkretnije savjete.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
@drinin vuk

Adresu MOZES promjeniti preko proxy servera, tj promjenices ono sto neko drugi VIDI kao tvoju IP adresu, a tvoja prava adresa ostaje ona koju ti je dodijelila ELTA. Pokusao sam ti to objasniti, evo probacu jos jednom..Zamisli da si ti stvarni vlasnik neke firme, ali zaposlis nekoga da bude direktor, i da se predstavlja kao vlasnik. Svi drugi toga nekoga prihvataju kao direktora i vlasnika, ali ipak jedini stvarni vlasnik si ti, i to se fakticki nije nikada ni promijenilo, a to kako je ostatak svijeta percipirao ko je vlasnik, tebe bas i ne zanima previse. Tako i ovo, za SKORO svaku komunikaciju, ako koristis proxy, za sav ostatak interneta tvoja adresa je ta koju ti proxy da, oni nemaju pojma da ti koristis proxy, i da je ustvari tvoja prava adresa ona koju ti je dodijelila ELTA. Ako ti i ja komuniciramo na MSN-u, ti koristis proxy, ja hocu da saznam koja ti je adresa, mogu samo doci do adrese tog proxija, dalje ne mogu. Ako ja tebi ukucam neku poruku preko MSN-a, ta poruka sa mog racunara ide na taj proxy server, a onda taj proxy server to proslijedi tebi. Moguce je da ti opet nije jasno, ali jebaji ga, ja ti bolje objasniti ne mogu.

Sto se tice softvera, malo prooguglaj, pa pitaj sta konkretno ti nije jasno, a izmedju ostalog, da bi se koristio neko proxy, ne mora se imati dodatan softver, dovoljno je da nadjes adrese tih servera, i da ih ukucas na odredjenom mjestu u Firefoxu, Operi, Chromu, ili sta vec koristis, ali i za to ces morati malo googlati. I da, opet ti ne odgovori, zasto tebi treba ta promjena adrese, onda ce ti neko moci dati jos konkretnije savjete.

Хвала ти много, пуно си ми ваљао ;). Потпуно сам сконтао поенту (можда не вјерујеш ал тако је :) )

Е сад како ја увијек можда постављам тотално лаичка и смјешна питања.
Никад раније нисам ово покушавао, па ме занима јер требам само доанлодоват тај прокси (јел ту има неких више верзија,јел уопште битно коју ћу и јел осим данлоуда, требам нешто инсталиравати и уносити и наравно,не требам никаква друга подешавања у Контрол панелу?

Што се тиче разлога због кога желим,послаћу ти путем пп уз наду да ипак ћеш разумјети ;) :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Šta sve ljudi rade samo kako ne bi morali čekati na Rapidshare-u, Megaupload-u, Fileserve-u itd itd... i kucati Captcha-u i to zato jer im je mrsko/skupo nabaviti premium account...

Pa nije to danas više toliko skupo da bi vrijedilo toliko truda oko pokušavanja da se mijenja javna IP adresa, naročito ako se skida toliko.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Šta sve ljudi rade samo kako ne bi morali čekati na Rapidshare-u, Megaupload-u, Fileserve-u itd itd... i kucati Captcha-u i to zato jer im je mrsko/skupo nabaviti premium account...

Pa nije to danas više toliko skupo da bi vrijedilo toliko truda oko pokušavanja da se mijenja javna IP adresa, naročito ako se skida toliko.

Домаћине вјероватно се то на мене односи :)

Е видиш домаћине сам посједујем завидну колекцију,а да практично на све поменуто нисам ни ушао,а и када уђем углавном размјењујем мишљења,администрација поменутот ће ти то потврдити,скинуо сам можда све га 5 сати спортског материјала.

Ја желим промјенити из неких других разлога,дакле не ради се о томе да ме мрзи чекати или имам виртуелне непријатеље :) ;).
А у данашњем вакту мени је све скупо,студент сам.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
dtb_pro je napisao:

Na RS i MU nema vise cekanja, osim onih 30ak sekundi za pocetak downloada...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 11:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
opa evo ga danas se opet vuce kao dial-up
neki radovi ili samo redovno podje****** korisnika sa Mejdana? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Borik, evo bio prekid 15 min.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 11:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2011, 10:18
Ja evo nemam konekciju od sinoc 9-10. Cim padne kisa konekcija 0 bodova...kao da su im kablovi od secera. A evo i slika na TV-u je losa. Kakav idiotluk.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 16:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Apr 2010, 17:42
dasha2 je napisao:
Ja evo nemam konekciju od sinoc 9-10. Cim padne kisa konekcija 0 bodova...kao da su im kablovi od secera. A evo i slika na TV-u je losa. Kakav idiotluk.

Izvini ali to su priče za malu djecu, kakve veze ima kiša sa kvalitetom slike...????
A i ne mogu a da ne primjetim da svaki post koristiš da pljuješ po drugima...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 16:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Karesdy, bojim se da je "pljuvanje" po Elti, u ogromnom broju slucajeva opravdano. Na barem 10 kanala slika je u najmanju ruku ocajna, i to na ekranu sa skracenom katodnom cijevi, dakle manje vise na uredjaju koji obican SD signal MORA prikazati savrseno, u granicama same prirode SD signala, jelte. Sto se tice kise, ja licno nisam imao problema sa konekcijom u tim slucajevima, ali da se slika znala znatno pogorsati sa pogorsanjem vremenskih prilika, to itekako. Za kablovskog operatera, to je sve, samo nije normalno.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 16:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Problem je što je veći dio distributivne koaksijalne mreže izveden vazdušno, a ne podzemno, pa je samim tim cijela mreža vrlo zavisna od vanjske temperature, a kad kiša pada, pada i temperatura...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Eltin internet u vecernjim casovima je opet neupotrebljiv i koliko citam komentare na FB, to nije samo na Mejdanu vec u cijeloj BL

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
I meni Elta radi slabo ovih dana. Večeras primjetno.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
BSE, изгледа да је пао притисак на ИСПумпној подстаници, па не може да испумпа на трећи, јер у приземљу ферцера нормално, и вечерас, а и последњих дана (да не чује зло, пљуц, пљуц, пљуц...) :D

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Vader je napisao:
I meni Elta radi slabo ovih dana. Večeras primjetno.

I meni je osjetno slabije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]