MuskoBre je napisao:
@drinin vuk
Adresu MOZES promjeniti preko proxy servera, tj promjenices ono sto neko drugi VIDI kao tvoju IP adresu, a tvoja prava adresa ostaje ona koju ti je dodijelila ELTA. Pokusao sam ti to objasniti, evo probacu jos jednom..Zamisli da si ti stvarni vlasnik neke firme, ali zaposlis nekoga da bude direktor, i da se predstavlja kao vlasnik. Svi drugi toga nekoga prihvataju kao direktora i vlasnika, ali ipak jedini stvarni vlasnik si ti, i to se fakticki nije nikada ni promijenilo, a to kako je ostatak svijeta percipirao ko je vlasnik, tebe bas i ne zanima previse. Tako i ovo, za SKORO svaku komunikaciju, ako koristis proxy, za sav ostatak interneta tvoja adresa je ta koju ti proxy da, oni nemaju pojma da ti koristis proxy, i da je ustvari tvoja prava adresa ona koju ti je dodijelila ELTA. Ako ti i ja komuniciramo na MSN-u, ti koristis proxy, ja hocu da saznam koja ti je adresa, mogu samo doci do adrese tog proxija, dalje ne mogu. Ako ja tebi ukucam neku poruku preko MSN-a, ta poruka sa mog racunara ide na taj proxy server, a onda taj proxy server to proslijedi tebi. Moguce je da ti opet nije jasno, ali jebaji ga, ja ti bolje objasniti ne mogu.
Sto se tice softvera, malo prooguglaj, pa pitaj sta konkretno ti nije jasno, a izmedju ostalog, da bi se koristio neko proxy, ne mora se imati dodatan softver, dovoljno je da nadjes adrese tih servera, i da ih ukucas na odredjenom mjestu u Firefoxu, Operi, Chromu, ili sta vec koristis, ali i za to ces morati malo googlati. I da, opet ti ne odgovori, zasto tebi treba ta promjena adrese, onda ce ti neko moci dati jos konkretnije savjete.
Хвала ти много, пуно си ми ваљао

. Потпуно сам сконтао поенту (можда не вјерујеш ал тако је

)
Е сад како ја увијек можда постављам тотално лаичка и смјешна питања.
Никад раније нисам ово покушавао, па ме занима јер требам само доанлодоват тај прокси (јел ту има неких више верзија,јел уопште битно коју ћу и јел осим данлоуда, требам нешто инсталиравати и уносити и наравно,не требам никаква друга подешавања у Контрол панелу?
Што се тиче разлога због кога желим,послаћу ти путем пп уз наду да ипак ћеш разумјети