banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 15:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2011, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Zaista radi :)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2011, 00:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
points je napisao:
Oni se nikad, ali nikad ne javljaju na te telefone za tehničku podršku, to je stvarno bezobrazno!

meni se u posljednje vrijeme javljaju na telefon i izlaze u susret. Nazalost problem sa povecanim pingom je samo djelomicno rijesen zamjenom modema. Iz nepoznatih mi razloga imam konstantno variranje u bilo koje doba dana koji mi otezava surf i net play posljednjih 7 dana (znaci nije problem samo u peak terminima, vec citav dan).

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2011, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Meni su se naposljetku javili, jer sam bio uporan tokom dužeg vremena. I samo rekli da oni ne blokiraju nijedan port i to je to. Nisu mi znali objasniti ima li rješenja za mene.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2011, 23:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zna li se, btw, koji je razlog vracanja ljudi sa DHCP-a na PPPoE?
malo neobican korak
ps. provjeravao sam kod nekoliko ljudi na raznim lokacijama, primjetno je usporenje, sto ce reci da nije samo kod mene
nadam se da ce se to uskoro srediti, posto trenutno net play nije moguc

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Kad su vratili PPPoE i gdje? Svima ili samo pojedinim zonama?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Meni je i dalje na DHCP.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011, 18:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Kad su vratili PPPoE i gdje? Svima ili samo pojedinim zonama?

pocelo je prosle sedmice i desava se samo nekima
ja sam jos uvijek na DHCP, a mog komsiju iz prizemlja vratili na PPPoE (mislim da je u medjuvremenu vracen na DHCP, ali nisam siguran)
djevojka je prosle sedmice jedan dan na DHCP-u, drugi na PPPoe, pa 2 dana kasnije opet na DHCP, pa opet na PPPoE i konacno opet DHCP

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 13:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
Mislim da niko korisnike ne vraca na PPPoE,već da korisnici zaborave da imaju net i bez "konektovanja" pa kliknu po navici,pošto su u ovom migracionom periodu omogućili korisnicima obije opcije,što je za svaku pohvalu.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
U čemu je razlika između DHCP i PPPoe?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 16:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Razlika je ogromna, gledana s tehničke strane... s korisničke strane je razlika u tome što se kod PPPoE-a mora pokrenuti konekcija da bi se pristupilo internetu, dok je kod DHCP-a korisnik na internetu čim priključi kabl u mrežnu kartu (pošto je na njoj već podešen DHCP klijent, sem ako neko nije dirao podešavanja). I jedan i drugi protokol imaju svoje prednosti i nedostatke, da ne kažem da je uvijek pitanje koji je bolji. U ovom slučaju je DHCP posledica izbora opreme; prema meni je PPPoE bolje rješenje (al ko mene šta pita...) :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
<Enter_name> je napisao:
U ovom slučaju je DHCP posledica izbora opreme; prema meni je PPPoE bolje rješenje (al ko mene šta pita...) :D

Hmm..zavise dokle u mrezi ga "voze". PPPoE zna napraviti yebenih problema kod GLBP-HSRP-VRRP scenarija. Doduse, krajnji korisnik nema veze sa tim, ali daleko je i PPPoE od idealnog rjesenja :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pa rekoh da ima i za i protiv... ali je PPPoE daleko bolji od DHCP-a što se tiče iskoristivosti adresa, podataka kad je ko dobio koju adresu, spriječavanja komunikacije među korisnicima... a te scenarije što si naveo su Cisco scenariji, a oni preferiraju DHCP u cable sistemima...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

PPPoE zna poluditi zbog jumbo frejmova, gianta, i razlicitih MTU velicina, jebaji ga, mene je cesto znao namuciti, zato se stresem uvijek kad naletim na njega :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Šta ćeš kad PPPoE ne voli jumbo frameove... meni je on OK rješenje; mene više muči DHCP sa svojim lease timeovima, te potrebom da dodatno filtriraš saobraćaj (radi sprečavanja komunikacije meću računarima iz istog subneta)... naravno, ovo pričam iz aspekta ISP-a, s korisničke strane ja apsolutno nebitno šta je u upotrebi.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Šta ćeš kad PPPoE ne voli jumbo frameove... meni je on OK rješenje; mene više muči DHCP sa svojim lease timeovima, te potrebom da dodatno filtriraš saobraćaj (radi sprečavanja komunikacije meću računarima iz istog subneta)... naravno, ovo pričam iz aspekta ISP-a, s korisničke strane ja apsolutno nebitno šta je u upotrebi.

Jbg, tu komunikaciju sprecava 1 (dobro 2 :D ) linije ACl-A, sa sve wildcards :D ..Ako pricamo sa vise hardverske, a manje softverske strane :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 17:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ovu raspravu sam već mnogo puta vodio u firmi... :D Kao što rekoh, sve ima svoje za i protiv; Cisco diktira DHCP (mislim na CMTS; može i PPPoE, al to je već teški komplikaž...), za sve ostalo - zavisi ko šta više voli...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Kolega iz Aneksa na kafi mi takođe reče da je kod njih bilo "fajta" PPPoE vs DHCP... Jedni su za jedno a drugi za drugo... WADSL korisnici su na PPPoE, kablovski dio DHCP...

Ljudi koji čačkaju oko accounting-a i admini koji cimaju RIPE za IP adrese blagosivaju PPPoE, tehnička podrška opet DHCP jer nema zaboravljenih password-a, radi nakon reinstalacije računara, ruteri dolaze uglavnom prepodešeni za DHCP (koga briga što wireless nema enkripcije... upališ i on radi :) ) ...

Ja naginjem na PPPoE jer mi djeluje kao pametnije rješenje koje ima više prednosti nego mana...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 23:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

southgate je napisao:
Mislim da niko korisnike ne vraca na PPPoE,već da korisnici zaborave da imaju net i bez "konektovanja" pa kliknu po navici,pošto su u ovom migracionom periodu omogućili korisnicima obije opcije,što je za svaku pohvalu.

<cough>bullshit<cough>
kad odradis dekontaminaciju procitaj sta si napisao ;)
u medjuvremenu da ti pojasnim da korisnici nisu zaboravili da imaju "net bez konektovanja", vec da isti vise nisu imali, a PPPoE (koji je bio disableovan od uvodjenja DHCP) se ponovo morao koristiti kao jedina opcija

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Поштовани дискутанти,

Имам кабловски интернет већ 4 мјесеца,раније сам имао АДСЛ. Ради се о Елтином пакету у склопу са кабловском телевизијом.
Оно што ме занима је да ли је могуће промјенити ИП адресу и како? Спомињали су ми људи прокси и још нека ријешења,ал би волио чути од неког нешто детаљније поводом ове ствари,ако је могуће концизније? Те наравно да ли је уопште могуће то урадити са овим пакетом (можда је статичка) то ми нигдје не пише на оном папиру кад сам уговор потписао?

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
drinin vuk je napisao:
Поштовани дискутанти,

Имам кабловски интернет већ 4 мјесеца,раније сам имао АДСЛ. Ради се о Елтином пакету у склопу са кабловском телевизијом.
Оно што ме занима је да ли је могуће промјенити ИП адресу и како? Спомињали су ми људи прокси и још нека ријешења,ал би волио чути од неког нешто детаљније поводом ове ствари,ако је могуће концизније? Те наравно да ли је уопште могуће то урадити са овим пакетом (можда је статичка) то ми нигдје не пише на оном папиру кад сам уговор потписао?

Osim ako ti nisi trazio i placas 3KM viska, dinamicka ti je adresa, kao sto se moze vidjeti: http://www.elta-kabel.com/ksc13/internet.html, ako zelis da promjenis adresu, restartuj modem...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]