banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 12:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jan 2009, 15:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
nerevar je napisao:
POŠTOVANI BLIC.NET

AKO PRATITE OVU DISKUSIJU ZNAJTE DA SAM SPREMAN DA STANEM U VAŠU ODBRANU I KAŽEM KOJU DOBRU REČ O VAMA (A VERUJEM DA VAM JE ISTA TRENUTNO JAKO POTREBNA) ZA MIZERNU SUMU OD 100 KM MESEČNO (KOMPENZACIJA U VIDU INTERNET USLUGA TAKOĐE DOLAZI U OBZIR). ZA SVE POTREBNE INFORMACIJE JAVITE SE NA PP.

S POŠTOVANJEM

NEREVAR

:laughing3: :laughing3: :laughing3:
:notworthy: :notworthy: :notworthy:

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2009, 15:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Da bi se na neku temu moglo diskutovati treba da se bude duzi korisnik tzv.usluge...
Mogu ja o blicu,teolu,elti,spideru,telekliku,inetu,bh telecomu itd. do prekosutra...
Ovdje jos neki zive u konzervi tj.konzervatizmu...
Kafanska politika...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2009, 22:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Da ne bude sve isto, čisto da se javim da koristim blic skoro godinu dana i da nisam imao nikakvih problema.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2009, 23:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
Pratio sam postove ovih dana vezano za temu Blic-Anex i mislim da je situacija prilično komplikovana.Da obrazložim:
do sada smo imali situaciju da ISP ili bilo koji drugi provajderi imaju totalni monopol i mogli su da rade baš šta im je volja, da budem iskren to su i radili, međutim sada se situacija okreće u smislu da korisnici usluga pokušavaju da budu"monopolisti" tj. da misle da ako plati nekakav paketić interneta 20-30 KM mjesečno očekuje da ima iznajmljen vodi i da tu nesmije biti prekida ni sekundu.E sad postoje provajderi koji imaju problema ali ih rešavaju u što kraćem roku, ali postoje i oni koji imaju problem a sporo rješavaju, koliko sam vidio Anex spada u tu kategoriju( mada imam druga koji koriste njihov cablenet i nema nikakvih problema).Znači svi imaju probleme,samo je pitanje u kom će ga roku riješti i da li je bitnije ispoštovati propisanu papirologiju ili riješiti problem, mislim da je je ovo drugo važnije i tu su Elta i Navigo, po meni, daleko ispred ostalih.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Telekom je najbolji sto se veze tice, smo jos da koriguju cijene i povecaju brzine,a i to uskoro stize...kvarove najbrze otklanjaju od svih

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ I da dopuste drugima da koriste infrastrukturu koju su gradili decenijama placanjem pretplate.... Ih gdje bi nam bio kraj...

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 01:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
krajo je napisao:
Telekom je najbolji sto se veze tice, smo jos da koriguju cijene i povecaju brzine,a i to uskoro stize...kvarove najbrze otklanjaju od svih

krajo je napisao:
radim u Telekomu pa se uvijek nekako snadjem :)

Nije ni cudo sto ti je najbolji.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 14:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
borkoBL je napisao:
Postovani Internet drugovi,

Ispricacu vam ukratko kakvo iskustvo sam dozivio sa firmom Aneks (odnosno slovenackim telekomom) pa bih volio da cujem i vasa iskustva.
Korisnik sam Solo paketa (osnovnog) za WADSL. Paket je inace imao besplatan protok od 3Gb. Sve preko toga se naplacivalo papreno! U oktobru su na sva sva zvona najavili prelazak na nove pakete - FLAT pakete! Vec krajem oktobra sam se pomalo opustio da bi me pocetkom novembra sokirao racun od nekih 160 KM! Odmah sam reagovao i nazvao Aneks i u diskusiji sa operaterkom sam se malo smirio i pomirio sa sudbinom. Odlucio sam da platim racun jer mi je operaterka rekla da je u pitanju bio nesporazum i da je novi FLAT paket na snazi od pocetka novembra! Jos jednom sam je upitao da li mogu da se opustim tokom novembra, a ona mi je odgovorila - bez brige!
Nakon toga sam, laksi za 160 KM ali zadovoljan zbog FLAT paketa nastavio da nemilice downloadujem velike fajlove.
Pravi sok slijedi - u decembru mi stize racun od nekih 700 KM!!! Ja nakon kocke secera i case vode nazovem Aneks i objasnim situaciju a oni mi traze da se sjetim IMENA OPERATERKE sa kojom sam razgovarao prije mjesec dana! Nakon toga uredno odem u Telekom i nabavim listing razgovora kao dokaz da sam ih zvao odmah po prijemu prethodnog visokog racuna i listing prilozim uz zalbu. Danas mi stize odbijenica ali uz preporuku da se kao dugogodisnjem korisniku odobri placanje racuna u 4 rate! Takodje su mi objasnili kako je samo 1 od paketa automatski presao u FLAT, a za ostale je potrebno podnijeti zahtjev!!!!!!
Sve i da jeste tako, opet kazem, okrenuo sam njihov broj telefona kad mi je dosao prvi visok racun i dobio sam LAZNO uvjeravanje da je sada moj paket FLAT.
Iako sam se zalio i zamolio ih da odbace svoje potrazivanja prema meni nisu imali sluha. (Ionako su ti gigabajti za njih skoro besplatni pa bi trebali biti malo skromniji) Takodje, tokom par posjeta njihovoj kancelariji zatekao sam redove nezadovoljnih i prevarenih ljudi. Na zalost, nismo razmijenili telefone. Nakon ovoga sam spreman ici do kraja i obavijestiti novine, radio i TV ako je moguce. Takodje trazim podrsku i na ovom forumu.
Molim sve koji zele da iznesu svoje slicne i druge probleme koje imaju sa Aneksom da se jave na ovaj post. Ja cu kontaktirati medije i pozvao bih ovim putem sve one koji zele da ucestvuju u prezentovanju ovakvih i slicnih prevara javnosti. Radi zastite nas trenutnih korisnika, svih buducih korisnika, kao i razvlacenja imovine ove napacene zemlje.

Pozdrav!

Evo da i ovdje kazem par rijeci, jer mogu iznositi i licno misljenje a ne samo kao zaposleni u Aneksu.
Budimo malo realni.

Vi ste imali servisne strane na kojim mozete pratiti protok, kao i koji paket imate (to vam stoji i u ugovoru). Takodjer u ugovoru stoji da placate extra saobracaj ako ga prekoracite. Kod svih provajdera je cijena extra saobracaja oko 0.02KM po megabajtu. Nije moguce da Vam je neko govorio da je vas paket flat i da ce biti u buducnosti. Razlog je sto je svakom radniku strogo podvuceno da se takve informacije ne daju dok sve ne bude zvanicno. Pogledajte malo forum i vidjecete koliko sam samo ja bio oprezan pri iznosenju informacija. Do zvanicne objave uslova samo sam najavio da ce biti promjena i nista vise.
I jos nesto. Nije tacno da je samo jedan paket automatski prebacen na flat, a za ostale se potpisuje ugovor, vec upravo suprotno, 2 paketa su automaski poboljsana, a za samo jedan se potpisuje ugovor.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 14:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

BLAF77 je napisao:
Eh, da su oni kuca kojoj je stalo do ugleda oni bi fino oprostili tih za njih mizernih 30 gigabajta i osvjetlali barem jednu tackicu na svom obrazu sa sedam kora, ali neeee, oni to gledaju kao 700 KM.

Kao sto kaze kolega mangia, ko ce vam oprostiti ono sto ste sami potrosili, i da se oprosti vama morali bi oprostiti svima. Ovo je isto kao da ste dosli u kafanu, castili cijeli lokal, popili 500KM i onda rekli konobaru: "Nisam ja znao bio sam pijan, zasto mi ne oprostite".

Posto imam iskustva u radu sa strankama i puno slicnih situacija. Sjecam se samo doba dialup-a i dialer-a. Mogu na prste jedne ruke prebrojati ljude koji su realno saslusali o cemu se radi. Masa korisnika se djecom klela da "nisu pokupili virus (dialer)", a dosli su kod nas u blic sa telefonskim listingom punim poziva prema djevicanskim ostrvima. U svakom slucaju, oni su taj iznos placali telekomu, a ne blic.net-u. Znao sam provoditi po 2 sata objasnjavajuci ljudima da se zale na krivom mjestu, jer su trazili od nas da ne plate racun.
I kada su ljudi pravili prekoracenja u saobracaju na broadbandu, 10 posto ljudi je priznalo da su prekoracili saobracaj. 90% korinika se klelo da im niko nije rekao da je moguce napraviti prekoracenje, a to stoji u ugovoru i obavezno se naglasi korisniku od strane nasih radnika, prilikom otvaranja ugovora.

Poslednji put menjao navajo dana 05 Jan 2009, 14:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 14:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
... Ovo je po meni problem... http://helpdesk.blic.net/viewtopic.php? ... 1a0e7943b9

Naplatili su uslugu podesavanja rutera i ostavili wifi nezasticen.....

I ovo nije tacno. Postoji standardna procedura kod podesavanja rutera. Uvjek se stavlja enkripcija. Ja ne mogu da garantujem da neko nije zaboravio da uradi ovo, ali znam da su nasi montazeri podesili masu rutera i dobro znaju proceduru.
Naravno, za podesavanje rutera se ne moze garantovati, jer korisnik uvjek moze da promjeni podesavanje.
Kada kupite ruter u blic.net-u, mi ga podesimo, i naravno ispitamo i konekciju i wireless dio. Cim se ruter uruci korisniku, prestaje nasa odgovornost. Ovdje takodjer postoji razlog. Korisnik moze da prepodesi ruter, ili ga restuje i podesi po zelji.
Kada kupujete mob. telefon, niko vam ne daje garanciju na software. Zasto? Zato sto neko nestrucan moze da radi recimo upgrade firmware-ai time unisti tel. Jel on moze nakon toga da dodje i trazi novi tel. Naravno da ne moze!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ma ne pucajte u poštara :)

Kažem da je greska ako su čovjeku naplatili podešavanje a nisu to uradili kako treba... Ja u svojoj sobi mogu uhvatiti 2-3 AP-a bez zaštite i svi idu preko BlicNet-a. Nemam pojma kome pripadaju AP-ovi inače bih upozorio ljude. Kolega ima slična iskustva kod sebe u stanu kao i u firmi gdje radi.

Problem kod podešavanja rutera je što ne rade sve kartice uredno za enkripcijom. Nekada se mora probati nekoliko metoda prije nego se pronađe ona koja ne pravi problem sa korisnikovim računarom (problemi sa driverima, chipset-om, ovim, onim).

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 16:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

mangia je napisao:

Kažem da je greska ako su čovjeku naplatili podešavanje a nisu to uradili kako treba... Ja u svojoj sobi mogu uhvatiti 2-3 AP-a bez zaštite i svi idu preko BlicNet-a. Nemam pojma kome pripadaju AP-ovi inače bih upozorio ljude. Kolega ima slična iskustva kod sebe u stanu kao i u firmi gdje radi.

Problem kod podešavanja rutera je što ne rade sve kartice uredno za enkripcijom. Nekada se mora probati nekoliko metoda prije nego se pronađe ona koja ne pravi problem sa korisnikovim računarom (problemi sa driverima, chipset-om, ovim, onim).

Da, slazem se.
Radi se o Canyon ruteru, s kojim nikada nije bilo problema. Ja licno ga koristim kao i jos 5 ljudi koje znam. Na tom ruteru je samo bio problem pucanja veze koji se prevazilazio upgrade-om firmware-a. Sa wireless dijelom nije imao problema.

Zbog ovih stvari smo i prestali konfigurisati rutere koji nisu kupljeni kod nas. U ponudi imamo Linksys rutere koji rade provjereno, mi ih konfigurisemo i to je to. cesti su problemi sa ruterima razlicitih proizvodjaca. Npr. Imao sam rutere istog proizvodjaca (Linksys, cisco division). Jedan je wireless, a drugi wired (bez wireless dijela). Na prvom sam morao podizati verziju firmware-a, a na drugom spustati verziju firmware-a kako bi radili pppoe konekciju uredno. Da ne pricam o problemima sa enkripcijom, kao sto sam kazes. Ovo je jako osjetljiva stvar.
Drugo oko samog podesavanja. Korinici koji imaju npr. Mikrotik rutere koje mi odrzavamo, podesen je pristup samo sa nase strane, tako da samo mi mozemo pristupiti ruteru. U tom slucaju se moze garantovati ovako nesto i u tom slucaju smo odgovorni mi za podesavanje. Ove rutere korisnik moze da resetuje, napravi drugu konfiguraciju i to je to. Dakle, nemoguce je garantovati za podesavanje rutera. Pa evo primjer. Podesavanje rutera se naplacuje. imao sam masu korisnika koji su donosili ruter resetovan na fabricko podesavanje. Svi, ali svi su tvrdili kako nista nisu dirali. neki su se i kleli u to. Ja ljudima pokazem, prikopcam ruter, pristupim fabrickom lozinkom, pokazem da nista od konfiguracije nema na ruteru, ali dzaba. "Nisam ja dirao nista".

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 16:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Opet ponavljam da ja ne mogu zivotom da garantujem da kod ovog korisnika nije napravljen previd. Ali sta god bilo za podesavanje nema garancije. To je to.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2009, 23:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
Kako ide otimanje para od naroda?
:)

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2009, 00:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
mangia je napisao:

Generalni problem sa routerima je što se ne mogu voditi neki logovi, da se vidi šta je i kad rađeno :) To što svi nezaštićeni routeri iz okruženja idu preko BLIC-a ne mora značiti ništa. Dosta ljudi je na savjet momaka iz podrške samostalno kupovalo routere. Donesu router kući, upale ga, oho, imamo i wireless. Međutim, zaborave i/ili ne znaju konfigurisati odgovarajuću enkripciju za tip wireless kartice koju posjeduju.

WPA/TKIP se pokazao kao najkompatibilnija enkripcija za većinu kartica, i mislim da upravo ovu enkripciju stavljaju momci iz BLIC-a na routere koje podešavaju po defaultu. Što kaže navajo, a i logično je, da od momenta kada korisnik preuzme router, prestaje garancija podešavanja...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2009, 02:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Pogresna konstatacija kvara tipa router,sto vuce na to da nijedan ne radi savrseno...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2009, 14:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
navajo je napisao:

Evo da i ovdje kazem par rijeci, jer mogu iznositi i licno misljenje a ne samo kao zaposleni u Aneksu.
Budimo malo realni.

Vi ste imali servisne strane na kojim mozete pratiti protok, kao i koji paket imate (to vam stoji i u ugovoru). Takodjer u ugovoru stoji da placate extra saobracaj ako ga prekoracite. Kod svih provajdera je cijena extra saobracaja oko 0.02KM po megabajtu. Nije moguce da Vam je neko govorio da je vas paket flat i da ce biti u buducnosti. Razlog je sto je svakom radniku strogo podvuceno da se takve informacije ne daju dok sve ne bude zvanicno. Pogledajte malo forum i vidjecete koliko sam samo ja bio oprezan pri iznosenju informacija. Do zvanicne objave uslova samo sam najavio da ce biti promjena i nista vise.
I jos nesto. Nije tacno da je samo jedan paket automatski prebacen na flat, a za ostale se potpisuje ugovor, vec upravo suprotno, 2 paketa su automaski poboljsana, a za samo jedan se potpisuje ugovor.

Opet vi isto, neće se ovdje stanje nikada promijeniti.
1.Bio je neki period kada nije bilo moguće pristupiti servisnim stranama, ne znam tačno kada, ali moguće je da nisi u pravu što se toga tiče. Bilo je tema na blic helpdesku gdje ljudi nisu mogli pristupati radi promjene softvera a dobijali su ogromne račune, vjerujem da je sve to pobrisano. Čovjeku što je oštećen savjetujem da provjeri ako je moguće kad je bila ta zamjena softvera i naravno da ne plaća lihvarima.
2.Ti možeš biti 100% siguran da nije bilo moguće da je neko rekao čovjeku da mu je paket flat jer su radnici dobili upozorenje da to ne rade? :lol: :lol: Tvoje izjave na forumu su dokaz nečega? :lol: :lol: Zaista impresivna sigurnost, nema šta. Vjerovatno su u pitanju neke natprirodne moći jer tako nešto bi moglo tvrditi samo neko više biće. Da Blic nije lopovska nego ozbiljna firma djeca koja se javljaju na telefone podrške bi se prvo predstavila pa da čovjek kao što je ovaj oštećeni može da kaže ko mu je nešto tako rekao.
3.Nađi primjer gdje je provajder priznao da nešto nije bilo u redu kod njih i da je napravio neku grešku.
Oštećenima bih savjetovao da se organizuju svi i tuže lihvare i lopove, to je jedini način da se promijeni ta bahatost. I obavezno da se obrate udruženjima potrošača pa onda u medije da se pročuje malo kvalitet tih lidera komunikacija, da drugi ljudi ne postanu žrtve lopova.
I niko ne može da vam zabrani da napravite jednostavne flajere i na njima ispišete vaše priče, onda iskopirate u koliko možete primjera i poubacujete u sandučiće u užim gradskim naseljima.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2009, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
To nije losa ideja, tih flajera mozes kao blata nastampati za 20-30 KM, pa kada krenes malo i razdijelis, nece ih narod milo gledati...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2009, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
@navajo,

ako je sve tako kako kazes sto se tice rutera, toplo preporucujem da bar stavite upozorenje korisnicima na stranu gdje nudite uslugu podesavanja, jer na vasem sajtu
stoji "Ukoliko želite da Vam naši radnici podese router, cijena jednokratnog podešavanja je 21.00 KM + PDV. " tako da naknadna pamet (vase odricanje odgovornosti za propuste) ne pomaze ni vasim korisnicima, a niti vasoj firmi podize rejting.

poz.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2009, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Види бизниса молим те?! Људи, подешавам и ја рутере за 10КМ, (ПДВ урачунат)! Долазим на врата, у договорен термин. :x

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]