ned123 je napisao:
Prije nešto više od godinu dana proglasili ste me paranoikom (
viewtopic.php?f=13&t=25253&st=0&sk=t&sd=a&start=180), kada sam vas upozoravao da ne potpisujete ugovore štetne po vas. Ja sam pričao o tehničkim nedorečenostima, a moji sagovornici su "nasjeli" na marketing. Vidim da ste sad osjetno oprezniji
Što se mene tiče ja sam cijelo vrijeme ostao na "starom" wireless-u i imao skoro konstantnu brzinu od 384/64. Kad novozaposleni klinci u BLIC-u (bez uvrede ikome!) nisu više mogli/htjeli/znali da podešavaju stari servis, a drugi ponudili niže cijene, jednostavno sam se prebacio na Navigo (naravno opet bez ikakvog vezivanja).
Jednostavno, nije normalno potpisivati bilo kakav ugovor o vezivanju na određeno vrijeme sa ISP-om osim SLA ugovora.ajd da malo probamo opravdati vezivanje ugovorom, bar u slučaju BLIC-a, jer sam tamo radio u to vijeme o kojem se govori u linku na koji se pozivaš ...
planovi koje smo imali u firmi u to vrijeme su bili da se Canopy koristi kao prelazno rješenje (2 do 3 godine, dok se ne napravi infrastruktura, odnosno realizuje LLU). Zamisli situaciju da smo omogućili korisniku da kupi opremu (u to vrijeme zbog male količine CPE uređaja i postavljanja baznih stanica, jako skupo), kako bi nas nazivali korisnici da im poslije dve ili tri godine kažemo "to više ne valja, nemamo više uslugu pristupa preko Canopy platforme, kupite novu opremu"? Tu dolazimo do ugovora. Vezivanje ugovorom štiti investiciju u korisnika i osigurava povjerenje od strane investitora da se isplati dalje ulagati. U svijetu velikih operatera na kraju godine je najvažnije da bude ispunjen plan i pozitivan rezultat. Tek poslije toga dolazi zadovoljstvo korisnika, iako svi tvrde da je obrnuto

Kakvi su sadašnji planovi, ideje, vizija, da li ih ima i koliko daleko sežu, to ne mogu odgovoriti, nemam ta saznanja.
Dalje, taj prvobitni ugovor, ne znam koliko je drugačiji sada, davao je potpunu slobodu da se ugovor raskine u slučaju problema. Ono što se dešavalo u toku ljeta sa mrežom BLIC-a je bilo više nego dovoljno da se to uradi. Zašto korisnici nisu to radili, ne znam.