banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 14:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 11:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
korisnik je napisao:
BuDalajLama je napisao:
s obzirom na kvalitet ELTA-kabel instalacija u Banjoj Luci (vazdušni vodovi, pucanje veze pri svakoj promjeni temperature ±15 stepeni, etc) upitam se kakva će veza biti u Prijedoru? Ne znam kako je tamo realizovana infrastruktura, ali zašto mi se čini da će to biti škripavo?? :roll:

U Prijedoru su eltini podzemni kablovi i do svake zgrade su provucene dvije cijevi. Kroz jednu cijev ide kabal za televiziju a druga cijev je prazna. Slika je dobra. Znam da je u Banjaluci skroz losa slika kablovske televizije. U Prijedoru je slika OK.

Kod mene slika dosta oscilira i na pojedinim kanalima jeste loša (Nova), ali sad recimo nije loša. Ali problem su te oscilacije jer će se možda ponovo nešto zabrljati za par dana i kvalitet signala će opasti.
A što se tiče Elte i interneta ostaje da se vidi kako će to funkcionisati. Lijepo od tamošnjih gradskih vlasti što su im dozvolili da urade instalacije kako treba, a ne kao kod nas da radi nekog inata naprave probleme svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 12:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2006, 09:49
korisnik je napisao:
BuDalajLama je napisao:
s obzirom na kvalitet ELTA-kabel instalacija u Banjoj Luci (vazdu�ni vodovi, pucanje veze pri svakoj promjeni temperature ±15 stepeni, etc) upitam se kakva �e veza biti u Prijedoru? Ne znam kako je tamo realizovana infrastruktura, ali za�to mi se �ini da �e to biti �kripavo?? :roll:

U Prijedoru su eltini podzemni kablovi i do svake zgrade su provucene dvije cijevi. Kroz jednu cijev ide kabal za televiziju a druga cijev je prazna. Slika je dobra. Znam da je u Banjaluci skroz losa slika kablovske televizije. U Prijedoru je slika OK.

ma nije tacno evo zivim u zgradi u BL,meni je slika jako odlicna,ne pamtim kad je zadnji put bila losa slika...kada je losa slika odmah zovem servis, oni odmah dodju i poprave i opet odlicna slika. Mislim da su lijeni ljudi koji zive u zgradi da nazovu servis, samo cekaju vrijeme i vrijeme, e to je problem.Gube pare bez potrebe kad imaju servis samo ZVATI!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 12:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mah kvalitet slike varira, a neki im kanali jednostavno izgube signal
sto se tice kablovskog neta, Elta ga nudi samo u centru, tako da ne gajim ama bas nikakve nade povodom toga
uostalom kablovski net ide preko Blica, a oni sami sebi sigurno nece biti konkurencija

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 13:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
BuDalajLama je napisao:
onda OK, to mijenja situaciju... ipaq, ostaje da se vidi kako će to sve fercerati. Nadam se najboljem u svakom slučaju :D

Vidjecemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 13:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Vader je napisao:
korisnik je napisao:
Znam da je u Banjaluci skroz losa slika kablovske televizije.

Stvarno?!
Ja još nisam uveo kablovsku TV ali sam baš ovih dana razmišljao oko toga. Slika loša?!?

Znam da je takva u jednoj zgradi u naselju Sunce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 13:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
korisnik je napisao:
Vader je napisao:
korisnik je napisao:
Znam da je u Banjaluci skroz losa slika kablovske televizije.

Stvarno?!
Ja još nisam uveo kablovsku TV ali sam baš ovih dana razmišljao oko toga. Slika loša?!?

Znam da je takva u jednoj zgradi u naselju Sunce.

Elta u Prijedoru ima dosta polozene optike, sto uveliko dize kvalitet servisa. U Banjaluci nije takav slucaj, ali i u Banjaluci su poceli sa tim.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 20:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Prije desetak dana prikljucio sam blicov kablovski internet.

Prilikom dolaska servisera iz elta kabla, popricao sam sa njima u vezi kablovskog neta u Prijedoru i zasto tako nesto ne urade u Banjaluci. Uglavnom, elta navodno i planira da se nakon testnog perioda u Prijedoru prosiri na Banjaluku, medjutim vjerovatno su vezani sa Blicom nekim ugovorom pa jos ne mogu uvesti tu uslugu ovdje. Serviser mi je rekao da su oni vec nabavili opremu za kablovski net koju planiraju da ugrade ovdje i da trenutno rade na edukaciji osoblja. Daj boze vec jednom da nam skinu ovo ogranicenje po kolicini prenosa i uvedu flat startni paket kao u Prijedoru. Mislimmmm... stvarno vise nema smisla...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 09:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hajd` zivi bili pa vidjeli
mada sam skeptik, nadajmo se da ce se nesto kvalitetno izroditi iz toga

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 20:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Sve te neke neformalne informacije ne treba ozbiljno uzimati. Koliko je prošlo otkad je njihov direktor najavio internet televiziju :lol: :lol: :lol: . Pa onda ovdje je neko provalio da Teol radi wimax od nove godine. Sve se ubiše radeći, od wimaxa a i bilo kakvih promjena ni traga ni glasa.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
BSE je napisao:
...
mada sam skeptik,....

Nema potrebe da budes...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 21:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sta je ovo sa ovim Blicovim kablovskim internetom? Veci dio dana nisam imao signala. Otprilike, koliko sam skontao, u mjesec dana bar tri-cetri dana nemaju signala kablovskog neta. Pa ne mogu se stalno vaditi na elta-kabel. Valjda su ugovorom definisali obaveze jedne i druge strane. A mi,jadni napaceni korisnici, ko poslednji papci ispastamo... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 21:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Nažalost, zvanično:

Citiraj:
[04.03.08.] Saopštenje za korisnike BLIC.CABLE servisa

Poštovani korisnici,

na ovaj način želimo da Vas informišemo o odgovornostima vezanim za nizak nivo kvaliteta kablovske internet usluge. Za realizaciju ove usluge Blic.Net mrežne resurse iznajmljuje od preduzeća Elta Kabel, pri čemu je za kvalitet istih isključivo odgovorna Elta Kabel. Na žalost, nakon naših brojnih intervencija kod firme Elta Kabel nismo uspjeli da izdejstvujemo potrebno poboljsanje mreže. Dakle, kako Blic.Net nije odgovoran za probleme pristupa Internetu putem kablovskog servisa, želimo da Vam ponudimo korištenje/prelazak na novu WADSL uslugu mnogo većih brzina, protoka podataka i znatno boljeg kvaliteta. Korisnici Blic.Cable usluga se oslobađaju pristupne takse prilikom potpisivanja ugovora za WADSL servis, što za ugovor na 12 mjeseci iznosi 90 KM odnosno 30 KM za ugovor na 24 mjeseca. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mail info@blic.net ili pozvati call centar Blic.Net-a na broj 051/240-830.

Vaš BLIC.NET

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 08:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh da da jako vecih brzina :)
kabel je ipak kabel

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
BuDalajLama je napisao:
Nažalost, zvanično:

Citiraj:
[04.03.08.] Saopštenje za korisnike BLIC.CABLE servisa

Poštovani korisnici,

na ovaj način želimo da Vas informišemo o odgovornostima vezanim za nizak nivo kvaliteta kablovske internet usluge. Za realizaciju ove usluge Blic.Net mrežne resurse iznajmljuje od preduzeća Elta Kabel, pri čemu je za kvalitet istih isključivo odgovorna Elta Kabel. Na žalost, nakon naših brojnih intervencija kod firme Elta Kabel nismo uspjeli da izdejstvujemo potrebno poboljsanje mreže. Dakle, kako Blic.Net nije odgovoran za probleme pristupa Internetu putem kablovskog servisa, želimo da Vam ponudimo korištenje/prelazak na novu WADSL uslugu mnogo većih brzina, protoka podataka i znatno boljeg kvaliteta. Korisnici Blic.Cable usluga se oslobađaju pristupne takse prilikom potpisivanja ugovora za WADSL servis, što za ugovor na 12 mjeseci iznosi 90 KM odnosno 30 KM za ugovor na 24 mjeseca. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mail info@blic.net ili pozvati call centar Blic.Net-a na broj 051/240-830.

Vaš BLIC.NET

Ma daj, nosi te fazone!
Kad sam vidjela taj mejl, stvarno sam se iznervirala.
Ako plaćam, ne zanima me do koga je loš kvalitet usluge, ima da se popravi! Zar ne?! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 11:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Nisam bash detaljno upoznat, ali ako sam dobro shvatio, Blic pushta svoj net kroz Eltinu infrastrukturu, i ugovor se potpisuje sa Blicom? Ako je tako, onda se Blic josh vishe blamira sa ovakvim saopstenjima. Ako nisi zadovoljan sa nekim, a i dalje saradjujes sa njim (a nisi monopolisticki ovisan), onda si u najmanju ruku losh koliko i on. Mercedes izbaci novi model, al nesto steka cd player, i oni kazu :"Jebga, te playere za nas pravi tamo neka Matsushita iz Koreje, do njih je, ako vam smeta, njima se obratite, al inache Mercedes je loodlo dobar auto"..Yeah, right..

A te iz Elte nikako ne mogu da shvatim..Imaju infrastrukturu, i zakonske okvire da je dalje proshiruju. I koliko god da uloze, sto kadrovski, sto hardverski, u roku od 3-5 godina mogu zaraditi 500%. Znam dovoljno ljudi koji bi ubili za takvu priliku. Kako bi takvi davno bili pregazeni u iole normalnoj drzavi...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
MuskoBre je napisao:
Nisam bash detaljno upoznat, ali ako sam dobro shvatio

Mislim da si dobro shvatio.
Pod izgovorom da nisu odgovorni za povremene probleme sa kablovskim internetom oni nude opciju prelaska na WADSL da bi se taj problem riješio. Najjeftiniji paket je 39 KM, a najjeftiniji paket kablovskog interneta je 20 KM. Ja ne mogu da plaćam 40 KM i da pređem na WADSL, bez obzira na to što je možda protok bolji i bla bla. Hoću da ovo što sad koristim bude na nivou, ionako plaćamo internet previše.
Ma bezobrazluk!!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 16:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Citiraj:
Hoću da ovo što sad koristim bude na nivou...

Slažem se u potpunosti. Samo, ne može BLIC bičem tjerati nekog na kablovskoj da radi što bi trebalo da se radi :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 20:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Stvar je u tome da ako sa nekom stranom potpises ugovor o saradnji, onda u tom ugovoru postoje klauzule koje moraju da se postuju. U ovom slucaju blic nastavlja da nudi uslugu kablovskog neta preko elte ali "zao nam je sto elta ne ispunjava svoj dio ugovora"... Ma daj, suplja prica...\\

I danas sam veci dio dana bio bez kablovskog neta i naravno zvao sam blic da se zalim, naravno uzalud. Opet ista prica da blic nije odgovoran za eltin kvalitet usluge, i ono o prelasku na wadsl... Ali gospodo, najjeftiniji paket na wadsl-u je 39 KM u odnosu na ovaj od 20 koji trenutno koristim i koji mi je sasvim dovoljan. Nemam bas love za razbacivanje.

Od blica bi u najmanju ruku bilo fer da smanje cijenu osnovnog paketa wadsl-a na 20 KM pa da ispadnu fer i korektni. Ali sto bi to radili pored nas magaraca koje joss mogu jahati.... :evil: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Imajte na umu da su obe kompanije u privatnom vlasnistvu i da se ni jedna ne moze mjeriti sa telekom operaterima kojima moja porodica vec 30-ak godina placa nekoliko pretplata svaki mjesec a ni dan danas nemam svoju paricu i mogu samo da mahnem adsl-u.

Po meni Blic ovde zeli da pridobije korisnike na wadsl jer tu ne moraju placati nista trecim licima samo kome ce onda svaljivati krivicu kad nesto ne radi...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Ja mislim da je ovo sve smisljena akcija da se ljudi koji su na kablu prebace na wl i da se time blic zadrzi korisnike koje bi mogao da izgubi ako elta postane ISP (sto ce uskoro i postati)... Ne bi me cudilo ni da blic namjerno sabotira kablovski net samo da bi se ljudi prebacivali na wadsl koji ne samo da je duplo skuplji nego iste te korisnike obavezuje ugovorom na dvije godine. Uglavnom nije nimalo slucajno da se ovo saopstenje pojavljuje bas kad su sve glasnije najave o samostalnom nastupu elte kao ISP-a u banjaluci, sto naravno povlaci za sobom raskidanje ugovora elte i blica ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]