banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 241 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 04:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
a sto mislis sto je najpovoljniji ?
da mu nece teol mozda biti konkurencija? tztzt

lako je odrzavati neki trend kad nema niko drugi da ti krade musterije ..
zamisli (samo zamisli) da je BLIC provajder u jednoj sloveniji npr, sta mislis koliko bi imao korisnika?
ali posto smo kao i drzava mnogo iza slovenije i ex-yu zemalja ne vredi uporedjvat .. njihov zivotni standard je na mnogo vecem nivou ali im je internet znatno jeftiniji (pa ti vidi kako je sada nama ovde)
iskreno se nadam da ce se stanje popraviti, tj mirko fino govori o tome.... medjutim otom potom :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 06:03 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
XentoniX je napisao:
a sto mislis sto je najpovoljniji ?
da mu nece teol mozda biti konkurencija? tztzt

ovo cemo shvatiti kao kompliment, premda Teol jeste, odnosno, trebao bi biti velika konkurencija.

XentoniX je napisao:

lako je odrzavati neki trend kad nema niko drugi da ti krade musterije ..
zamisli (samo zamisli) da je BLIC provajder u jednoj sloveniji npr, sta mislis koliko bi imao korisnika?
ali posto smo kao i drzava mnogo iza slovenije i ex-yu zemalja ne vredi uporedjvat .. njihov zivotni standard je na mnogo vecem nivou ali im je internet znatno jeftiniji (pa ti vidi kako je sada nama ovde)
iskreno se nadam da ce se stanje popraviti, tj mirko fino govori o tome.... medjutim otom potom :)

vjeruj da bih volio da imamo stanje kao u Sloveniji - mogli bismo svojim korisnicima ponuditi ADSL, ADSL2+, optiku, VDSL, sve sto ti padne na pamet. Kod nas, gdje provajderi imaju 4 do 5 puta vece ulazne troskove nego provajderi u Evropi, ne mozes ocekivati evropske cijene.

Evo da pokušam malo pojasniti ...

Za informaciju, 1 Mbit/s IP saobracaja, kada se kupuje u Beču, na kapacitete 155 Mbit/s i veće, košta od 50EUR pa na dole. Dok to dopremis u Bosnu, cijena poraste i preko 500 EUR. Zasto? Zato što tih 155 do Beča košta kao ne znam šta, čak i nema u zvaničnoj ponudi TS. Ima 34Mbit/s koji koštaju 150 000 KM mjesečno! Izvor: Cjenovnik Telekoma Srpske

A zašto ne uzmemo to isto u Hrvatskoj ili Srbiji? Uzimamo, ali upravo zato što i oni dobro znaju koliko mogu naplatiti, malo spuste cijene i to je to.

Ako kupuješ manje, neće niko ni da radi sa tobom. Tek onda si u problemima. Na manji kapacitet cijena puno raste.

Na kraju, čak i da smogneš snage i sredstava da to nekako dovučeš do granice ili ako si baš sretan, u Banjaluku, kako to distribuirati do korisnika, kada infrastruktura gotovo i ne postoji (osim one koju ima Telekom Srpske i koju ljubomorno čuvaju), a novu ne možeš praviti, jer ne možeš dobiti dozvolu.

U Sloveniji i Hrvatskoj, o ostatku Evrope neću pričati, cijene su takve kakve jesu, jer se tržište deregulisalo, stvorili su se uslovi za investicije, došao je kapital sa strane. Kod nas je deregulacija tek u povoju, i rezultati se mogu očekivati tek za par godina.

Korisnik vidi samo ono što piše na sajtu provajdera i ta cijena ga jedino interesuje. Tako, u principu, i treba biti, ali ipak da vidiš kako to izgleda kad pogledaš sa druge strane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Evo nesto zanimljivo: i teol i blic su iz svoje "ponude" izostavili starcevicu, teol je bio dovoljno dobar da nakaci i mejdan na adsl :)

Sto se tice cijena: svi su oni ista stoka - smanjuju cijene kad moraju, deru kad smanjivati cijene ne moraju: tako je bilo ranije sa dialupom tako je sad sa kablovskim/wl-om i adslom... dok teol ne smanji svoje cijene blic ih sigurno smanjivati nece, sad da li mogu ili ne mogu to je druga prica.... ja mislim da mogu ;)

Toliko :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 15:07 
Urednik
Urednik

epek je napisao:
Evo nesto zanimljivo: i teol i blic su iz svoje "ponude" izostavili starcevicu, teol je bio dovoljno dobar da nakaci i mejdan na adsl :)

mi nismo izostavili ni Starčevicu ni Mejdan - i jedno i drugo naselje su pokriveni wireless uslugom, a dodatni AP-ovi su u realizaciji. Kablovski internet je problem Elte, mi ne možemo pustiti Internet dok nam Elta ne da pristup na mrežu. Tako da ova tvoja izjava "ne pije vode", bar što se tiče nas.

epek je napisao:
Sto se tice cijena: svi su oni ista stoka - smanjuju cijene kad moraju, deru kad smanjivati cijene ne moraju: tako je bilo ranije sa dialupom tako je sad sa kablovskim/wl-om i adslom... dok teol ne smanji svoje cijene blic ih sigurno smanjivati nece, sad da li mogu ili ne mogu to je druga prica.... ja mislim da mogu ;)

Toliko :)

i ovdje griješiš - mi cijene formiramo prema našim troškovima. U jednom od prethodnih postova sam napisao da nam stari ugovori ističu i sa njima i stari troškovi. Sa novim ugovorima (koji su na veći kapacitet) dobijamo i bolje cijene, tako da možemo napraviti sniženje.
Ali, pošto tebi više odgovara teorija zavjere između BLIC.NETa i Telekoma, onda neka bude po tvome.

epek je napisao:
Sto se tice cijena: svi su oni ista stoka -

p.s. za vrijeđanje ovaj put neću reagovati, ali imaš žuti karton za ubuduće

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
ovo cemo shvatiti kao kompliment, premda Teol jeste, odnosno, trebao bi biti velika konkurencija

pa u ovoj drzavi bi svasta nesto trebalo da bude, ali teol konkurencija, hmmm NE (btw, i bio je kompliment)

ono sto je jedino ocigledno je da Teol treba zaobilaziti kako god se moze, jer od njih nema nikakve vajde niti od njih mozemo ocekivat nesto baaaaar do privatizacije (mada sada ne znam kakvo je stanje sa tim)

ono sto mene zanima je od koga Federacija uzima net..
e sad vec sam negde procitao da oni imaju bolju infrastrukturu te da zato u ponudi imaju adsl itd ..
druga stvar, ako blic ne moze da dobije dozvolu da radi infrastkturu ili uzme na koristenje onu od teola zasto onda malo ne pogurati ovaj wireless koji je izgleda jedino rijesenje za nas ...
znaci uzmimo u obzir da se dovuce to nekako do banjaluke, u tom slucaju ostaje wireless kao jedino rijesenje da se to distribuira do korisnika ....
e sad, nisam upucen koliko je tesko odrzavati wireless mrezu, koliko toga ide na radnike itd jer su to sve faktori koje treba uzeti u obzir i koji uticu na cjenu...
sve u svemu, jedino ko ovde moze da mjenja situaciju je blic sto ce se i desiti, bar se nadam :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 22:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Okt 2005, 21:58
Ako se pitate zasto telekom ima losu podrsku i probleme sa adsl-om, jako je jednostavan odgovor, cast izuzetcima ali sve polupismenih ljudi sto znam , radi u telekomu , svi su tamo po kojekakvim vezama, i jake sile gravitacije ih drze na radnim mjestima. Primjera radi , prije mene je grupu od 8 radnika telekom poslao u IT professional , na CCNA Cisco networking academy , i iako im je sve bilo placeno , pogodite koliko ih je dalo zavrsni ispit ? tacno 0. Dalje , do skora jedini covjek koji je to zavrsio , platio je sam sebi i sam polozio, i sad mi prica da ga cuskaju u zapecak i nedaju mu nista da radi . E zato vam telekom nema kvalitetno nista osim monopola. Nema ni napretka ni zelje za napretkom, to je uzas :( a sto se tice Blica, svaka vam cast , samo naprijed , bas nedavno moj drug i ja pricamo kako bi bilo lijep oda nas obraduje kakvim prosirenjem paketica , kad evo... sprema se nesto. Super , , a i samo da kazem da sam imao problem sa wirelessom i pucala mi je konekcija stalno , poslao sam blic podrsci mail , i ljudi su me nazvali u roku od 3 sata , i svojski se ispricali samnom, o mogucim problemima , inaravno sve smo rijesili.Sta mislite za koliko bi vas neko nazvao iz telekoma ? :evil:
Dakle, narode samo naprijed i sto bi rekli zajedno smo skupa :)

P.S. pojavio mi se u trnu neki ap sa ssid trn@satlink zna li neko sta je to ? i ko uz klinac stavili su se na 11 kanal kao i blic , imam osjecaj da pomalo smetaju...... ili je to samo osjecaj :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
al' vazno je da je telekom obljepio sav grad plakatima 'adsl' , i sad prosjecan korisnik pomisli, eto ga , to je to, al ono patka

svaka cast blicu, da njih nije, jos mi bili na modemu. ja razglasujem ljudima da ce wless pojeftini, da ce biti povoljniji paketi, nagovaram ih da uzmu wless, ne dajte samo da ispadnem budala pred njima :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 00:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Sta ce to biti? Teol uradio sta je i najavio. :oops:
Citiraj:
Poštovani korisnici,

TEOL ADSL servis Vam je dostupan na 38 lokacija u Republici Srpskoj. U tabeli možete provjeriti da li se nalazite u zoni dostupnosti servisa i da li ste na odgovarajućoj telefonskoj numeraciji. Ukoliko su oba uslova zadovoljena i želite da postanete korisnik TEOL ADSL servisa možete preuzeti (kliknite na link) zahtjev za zasnivanje pretplatničkog odnosa u elektronskoj formi ili u štampanoj formi u Vama najbližem Kontakt centru Telekoma Srpske. Popunjen obrazac možete predati u Kontakt centru ili u kancelariji Službe za pretplatničke odnose u Vašem mjestu.

Ipak su pokrili skoro svu RS.
http://www.teol.net/cms/view.php/4746.html

Stize konkurencija... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 01:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jun 2006, 11:53
FLASH je napisao:
Sta ce to biti? Teol uradio sta je i najavio. :oops:
Citiraj:
Poštovani korisnici,

TEOL ADSL servis Vam je dostupan na 38 lokacija u Republici Srpskoj. U tabeli možete provjeriti da li se nalazite u zoni dostupnosti servisa i da li ste na odgovarajućoj telefonskoj numeraciji. Ukoliko su oba uslova zadovoljena i želite da postanete korisnik TEOL ADSL servisa možete preuzeti (kliknite na link) zahtjev za zasnivanje pretplatničkog odnosa u elektronskoj formi ili u štampanoj formi u Vama najbližem Kontakt centru Telekoma Srpske. Popunjen obrazac možete predati u Kontakt centru ili u kancelariji Službe za pretplatničke odnose u Vašem mjestu.

Ipak su pokrili skoro svu RS.
http://www.teol.net/cms/view.php/4746.html

Stize konkurencija... :)

Ma nisu pokrili. Oni u Kontakt centrima nemaju pojma o tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 08:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Apr 2004, 06:20
Bice puno otkaza u Telekomu kad se zavrsi privatizacija...

Mirko, zasto Blic ne moze da dobije dozvolu za izgradnju svoje infrastrukture?

Ja koliko znam Telekom je izgubio monopol...

Evo kako to radi Vodatel u susjednoj HR...

http://tripleplay.vodatel.hr/public_htm ... menu_id=60

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 08:34 
Urednik
Urednik

delirium je napisao:
Bice puno otkaza u Telekomu kad se zavrsi privatizacija...

naravno, to je popratna pojava privatizacije i ne može se izbjeći

delirium je napisao:
Mirko, zasto Blic ne moze da dobije dozvolu za izgradnju svoje infrastrukture?

saglasnosti, politika, Telekom ... radi se na tome, ali to traje i traje ...

delirium je napisao:
Ja koliko znam Telekom je izgubio monopol...

ne, samo su ostali dobili dozvole da se bave istim poslom. Gubljenje monopola će se desiti tek kad se svima da pristup paricama, stručno poznato pod imenom LLU, vidi http://en.wikipedia.org/wiki/Local_loop_unbundling

delirium je napisao:
Evo kako to radi Vodatel u susjednoj HR...

http://tripleplay.vodatel.hr/public_htm ... menu_id=60

radi se to svuda, a doci ce i kod nas, samo ce taj proces trajati. Nije se ni u Hrvatskoj desio preko noci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Evo dodje i cetvrtak a jos nema novosti iz blica :) ja sam nestrpljiv, kada ce vec nove tarife....

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 11:47 
Urednik
Urednik

još par dana do novog cjenovnika, čekamo da Elta odradi svoj dio posla, kako bismo mogli formirati cijene na kablovskom.
Plan je bio da se novi cjenovnik objavi danas ili sutra, ali da bude operativan od 1.9, ali će biti objavljen sa par dana zakašnjenja, ali će biti operativan od momenta objave.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ok, hvala za ekspeditivan odgovor. Inace ajde da i ja pohvalim BLIC jer su meni sto se tice provjere tehnickih uslova vjerovali na rijec da su ok i od dana aplikacije sam cekao dva dana do instalacije opreme. Isto tako sam na mail postavljao neka pitanja teh. podrsci sto se tice opreme (dok sam planirao sam da sastavljam sve) i sve odgovore sam dobio dosta brzo...
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirko je napisao:
još par dana do novog cjenovnika, čekamo da Elta odradi svoj dio posla, kako bismo mogli formirati cijene na kablovskom.
Plan je bio da se novi cjenovnik objavi danas ili sutra, ali da bude operativan od 1.9, ali će biti objavljen sa par dana zakašnjenja, ali će biti operativan od momenta objave.

ispravi me ako nisam dobro razumio, a jel to znaci da se mjenjaju cjene samo kablovskog interneta a wireless ostaje isti ?

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 06:05 
Urednik
Urednik

Ispravljam te. Mijenja se kompletan cjenovnik (sve usluge), zato necemo da ga objavljujemo parcijalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 09:39 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 09:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Apr 2004, 06:20
Pa ako nemas dvojnicku ili PCM liniju i kacis se sa modemom
na brzine ~45-50Kbps onda imas uslove za ADSL, ali vjerovatno ces morati cekati 3-4 mjeseca, jer u Telekomu ima samo par ljudi
koji su sposobni da to instaliraju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 09:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2005, 09:57
na tom teol site-u za adsl, ako kliknete na link za pregleda paketa, dobijete ovo

Tra�ena stranica ne postoji na na�em sistemu.

Mo�ete poku�ati da prona�ete �eljenu stranu, konsultuju�i neku od slede�ih adresa...
Naslovna strana
Mapa Web sajta

... ili se mo�ete vratiti na prethodnu stranu i probati neki drugi link.

Ukoliko ste uvereni da ste nai�li na neispravan link, molimo vas da nam to prijavite na: webmaster@eunet.co.yu

i to upravo tako :D

a jesu jadni :)

Nego, hoce li sad biti vise od 128 prikljucaka? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 10:12 
DELETED

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 241 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]