banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 14:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 449 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Sep 2008, 03:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Juliette je napisao:
fantomacane... mozda se znamo. ako si iz Laktasa.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sumnjam, jako bih želio da sam iz Laktaša ali nisu se svi mogli roditi tamo. :lol: Možda se jednom upoznamo.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
corttex je napisao:
Mala zbunjenost je nastala zbog ovoga:
Recimo, koristim ADSL godinu i po i sada želim raskinuti ugovor. Da li to mogu odmah ili moram čekati pune dvije godine jer mi je nakon 12 mjeseci ugovor automatski produžen za još 12 mjeseci.
Kako sam sada shvatio mogu raskinuti ugovor jer sam bio obavezan na minimalni period od prvih 12 mjeseci.

Sve ti piše u ugovoru. Po pravilu ugovor se prećutno produžava na neodređeno vreme. I može se raskinuti uz otkazni rok. E sad svaki ugovor je specifičan, i u njega mogu biti unesena druga pravila jer su zakonska dispozitivna, što znači da se mogu menjati voljom ugovornih strana.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 11:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
lolwtf2 je napisao:
Ping na teolu se sjebao evo od 1.9.Ka njemackoj je bio 60 ka bihnetu cod2 48 a cod4 46(imam vise fps u cod4 nego cod2 pa zato).
A evo sada se usro na 90-110 ka njemackoj(ali je stalan) i 70-80 ka bihnetu.
A evo i trace
Slika
Kao sto vidite na 2 hopu skace sto znaci na njihovoj 1 centrali.Moguce da je ovo samo pojedincima(centar 1) a mozda je i svima,neznam ali neka popravljaju,jer meni brzina netreba ja sam bio zadovoljan i sa onim ali da mi je ping normalan.
I molio bi da se pojedinci sa hvalisanjem Elte ne ubacuju ovdje,jer ovdje razgovaraju samo korisnici teola,eventualno neki drugi koji znaju pomoc ili imaju pitanje.TO hvalisanje nam ne treba i ne zanima nas.Imate svoj topic.

AHAHAHAHAHAHAHAHA
Jao boze. GROHOTOM. GROHOTOM SE SMIJEM.

Internet je bio dial-up prije 10-ak godina. Tada je internet koristio samo onaj kome je on stvarno trebao i oni koji su nesto znali o tome. U glavnom svi su bili rastereceni. Buljili smo u svoje ekrane, pili kafe dok se skine jedna mp3 pjesma, kuckali po mIRC-u i svi su bili sretni. Nije niko bio opterecen sto je veza spora, sto ponekad pukne. Sve je bilo potaman. Sada kada svaka susa ima broadband net. Kada balavi klinci u pelenama sjede za tastaturama i pingaju game servere, sada je gola voda. 90% ovih ljudi koji se sikiraju hoce li ISP povecati paket sa 1Mbps na 2Mbps, nisu ni svjesni koliko su zastranili. Nikome od njih i ne treba ni ova prva brzina, ali gladne oci ne daju mira. 90% ljudi koji s**u kako im je internet potreban za posao samo se*u i nista vise. I ti koji su najglasniji po pravilu najmanje znaju.

Sine moj, imas preljepu rijeku u gradu, idi kupaj se, pecaj, idi na rafting. Ima toliko curica vani, nemoj da se stidis, ti si veliki. Pa jel racunar jedina stvar na koju se zivot sveo, je*** mu misa.

Izvinjavam se sto je post off, ali nisam mogao izdrzati.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 11:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
Bravo majstore, pozdrav od nas iz generacije 70 i neke.Potpisao bi svaku izrečenu riječ.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ima tu istine, ali bilo je situacija kada sam čisto želio, kao što je u Koreji da svaka kuća , svaki dom ima internet po svom.

Internet je sloboda govora i rzamišljanja i niko nema pravo da ikome išta uskraćuje!

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 14:43 
Veteran
Veteran

caesar je napisao:
fantomacan ceka da mile digne svoj isp u BL, tamo ce on biti zadovoljan. :)

Nema potrebe jer su ovi već postojeći kao da ih je on podigao, sve prevaranti i lopovi.

navajo je napisao:
AHAHAHAHAHAHAHAHA

Samo se ti smij. Još jedan što radi u provajderima i koji zna sve odgovore i savjetuje svima da se manu interneta. Sine ti bi i ovakvi odgovori bio sramota za svaki ISP u nekoj normalnoj sredini, ovdje ne naravno, ovdje je uobičajeno da u lopovskim provajderima koji nisu u stanju ispuniti svoje obaveze i pljačkaju korisnike na najbrutalniji i najbezobrazniji način (Blic i potrošnja za jul.) rade likovi kao ti, koji se bave filozofijom, globalnim krizama, svime samo ne svojim poslom. Jer naravno ne mogu ispuniti ono što su se obavezali mušterijama. I onda naravno dođe na red priča o lijepim rijekama i slično. Ja se samo pitam gdje vas nađu takve, po samom tom podaničkom odnosu prema firmama i konstatnom laganju i pravdanju sve neodgovornosti i nesposobnosti ISPa, vidi se da ne vrijedite ni kao ljudi. Ostavićemo svi kompove i prepustiti samo vama "odabranima" kojima to stvarno treba da se bave internetom, možda onda neće veza biti bezveze zagušena. Daj samo nam objasni te kriterijume "odabranih" kojima zaista treba net, je li to nešto po nacionalnoj, rasnoj, profesionalnoj orijentaciji?
Razumijem vašu ogorčenost, trebali bi svi više cijeniti što jadni lopovi iz provajdera "bace" u narod i to malo broadbanda, u južnoj Americi i šire nemaju ni to, a u sjevernoj su veliki problemi sa internetom.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.zdnet.com.au/broadband/results.htm?show=all&result=540

Evo mog rezultata u poređenju sa drugim državama, obratite pažnju na najmanje brzine iz nekih evropskih država.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.sk.rs/2006/10/skin02.html

Pročitajte i ovo , govori o tome kada se ADSL pojavio i prvi put bio dostupan širim narodnim masama u Srbiji!

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
filozofe postoji i edit dugme na forumu (ako ti to imalo znaci)

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala na objašnjenju! :fist:

Ali ne mogu u jedan post gurati dvije nepovezane stvari stvari!

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 11:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
caesar je napisao:
fantomacan ceka da mile digne svoj isp u BL, tamo ce on biti zadovoljan. :)

Nema potrebe jer su ovi već postojeći kao da ih je on podigao, sve prevaranti i lopovi.

navajo je napisao:
AHAHAHAHAHAHAHAHA

Samo se ti smij. Još jedan što radi u provajderima i koji zna sve odgovore i savjetuje svima da se manu interneta. Sine ti bi i ovakvi odgovori bio sramota za svaki ISP u nekoj normalnoj sredini, ovdje ne naravno, ovdje je uobičajeno da u lopovskim provajderima koji nisu u stanju ispuniti svoje obaveze i pljačkaju korisnike na najbrutalniji i najbezobrazniji način (Blic i potrošnja za jul.) rade likovi kao ti, koji se bave filozofijom, globalnim krizama, svime samo ne svojim poslom. Jer naravno ne mogu ispuniti ono što su se obavezali mušterijama. I onda naravno dođe na red priča o lijepim rijekama i slično. Ja se samo pitam gdje vas nađu takve, po samom tom podaničkom odnosu prema firmama i konstatnom laganju i pravdanju sve neodgovornosti i nesposobnosti ISPa, vidi se da ne vrijedite ni kao ljudi. Ostavićemo svi kompove i prepustiti samo vama "odabranima" kojima to stvarno treba da se bave internetom, možda onda neće veza biti bezveze zagušena. Daj samo nam objasni te kriterijume "odabranih" kojima zaista treba net, je li to nešto po nacionalnoj, rasnoj, profesionalnoj orijentaciji?
Razumijem vašu ogorčenost, trebali bi svi više cijeniti što jadni lopovi iz provajdera "bace" u narod i to malo broadbanda, u južnoj Americi i šire nemaju ni to, a u sjevernoj su veliki problemi sa internetom.

Tacno je da kod nas stvari ne stoje kao u Japanu, Americi pa cak ni blizu kao u Sloveniji. Tacno je da ISP-ovi imaju probleme. Ali nije tacno da se ne trude da te probleme ne prevazidju. Ja sam samo iskomentarisao post jednog od puno njih kojima je zivot sveo na racunar i glavna preokupacija je hoce li ping biti 10ms bolji ili losiji. Ma daaaaaaj. I da, grohotom se smijem takvim ljudima. Ja sam uvjek bio spreman da pomognem bilo kome ko ima realne zahtjeve, probleme, bilo sta. Ali ovo danas, ovo je van svake pameti.
Postoje stvari koje trenutno nije moguce obezbjediti kod nas. Ne mozemo se porediti sa Slovenijom, Amerikom, pa ni sa Srbijom. Doci ce vrijeme, bice i ovdje tako, ali ljudi kada cete skontati neke stvari, PUNO TOGA NE ZAVISI OD ISP-a. Da je kako treba, svi provajderi bi mogli raditi adsl, ali nije (monopol telekoma). Da je kako treba, ISP-ovi bi imali ogromne vanjske linkove po normalnim cjenama, ali nije (samim tim i paketi za korisnike su skupi), i jos dosta, dosta toga.
Stvari ce se rjesavati postepeno, ali sporije nego u npr. Srbiji. Svatite da je to namanje do ISP-ova. Ja samo ne razumijem cemu ovolika frustracija i opterecenost kod ljudi.
ne savjetujem nikom da se mane interneta, meni prvom treba i poslovno i za skolu, ali covjece, necu da dozvolim sebi da gubim zivce i pisem milion postova po forumima kako je kod nas lose, a tamo negdje bolje i kako bi mi se zivotna zelja ispunila kada bi imao 1Mb vecu brzinu, ma daaaaj.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 11:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali je to naše demokratsko pravo da kritikujemo sve ono što ne valja.

Malim korisnicma je dogorilo do nokata.

Nema dalje!

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 12:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ali je to naše demokratsko pravo da kritikujemo sve ono što ne valja.

Malim korisnicma je dogorilo do nokata.

Nema dalje!

Naravno da svako ima pravo, nisam ni rekao nista drugacije...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 12:48 
Veteran
Veteran

navajo je napisao:

Tacno je da kod nas stvari ne stoje kao u Japanu, Americi pa cak ni blizu kao u Sloveniji. Tacno je da ISP-ovi imaju probleme. Ali nije tacno da se ne trude da te probleme ne prevazidju. Ja sam samo iskomentarisao post jednog od puno njih kojima je zivot sveo na racunar i glavna preokupacija je hoce li ping biti 10ms bolji ili losiji. Ma daaaaaaj. I da, grohotom se smijem takvim ljudima. Ja sam uvjek bio spreman da pomognem bilo kome ko ima realne zahtjeve, probleme, bilo sta. Ali ovo danas, ovo je van svake pameti.
Postoje stvari koje trenutno nije moguce obezbjediti kod nas. Ne mozemo se porediti sa Slovenijom, Amerikom, pa ni sa Srbijom. Doci ce vrijeme, bice i ovdje tako, ali ljudi kada cete skontati neke stvari, PUNO TOGA NE ZAVISI OD ISP-a. Da je kako treba, svi provajderi bi mogli raditi adsl, ali nije (monopol telekoma). Da je kako treba, ISP-ovi bi imali ogromne vanjske linkove po normalnim cjenama, ali nije (samim tim i paketi za korisnike su skupi), i jos dosta, dosta toga.
Stvari ce se rjesavati postepeno, ali sporije nego u npr. Srbiji. Svatite da je to namanje do ISP-ova. Ja samo ne razumijem cemu ovolika frustracija i opterecenost kod ljudi.
ne savjetujem nikom da se mane interneta, meni prvom treba i poslovno i za skolu, ali covjece, necu da dozvolim sebi da gubim zivce i pisem milion postova po forumima kako je kod nas lose, a tamo negdje bolje i kako bi mi se zivotna zelja ispunila kada bi imao 1Mb vecu brzinu, ma daaaaj.

Nije vaše da se bavite, kao što si se ti pozabavio, kome treba ili ne treba net, da li mu je dobar ping, kako je bilo nekad. Ti nisi neko univerzalno mjerilo kako se treba bilo šta konzumirati, pa su zato glupe opaske na koji način svi treba da se nečim bave. Zar ne bi od sljedeće godine, znači za manje od 4 mjeseca, trebalo da bude moguće da svi provajderi imaju pristup Telekom infrastrukturi? Baš me zanima šta će onda biti izgovor, ponovo će početi fluktuacije napona?
A frustracije će biti uvijek dok se na tehničkoj podršci javljaju balavci i na pitanje zašto se skupo plaćeni paket vuče kao dial up, čak uošte ne radi petneastak dana, odgovaraju sa "Znate imamo mi WADSL ponudu, jeste li čuli za to?", da ne govorim o ovoj otimačini sa potrošnjom za jul. Ili se javljaju mudraci pa objašnjavaju kako oni sumnjaju da u južnoj Americi uopšte imaju neki broadband, a u sjevernoj su veliki problemi sa netom, valjda kao objašnjenje da trebamo biti zahvalni što imamo bilo šta što se kao smatra nekim broadbandom.
Kad se riješite takvih ljudi i uopšte takvog ponašanja da se korisnici prave budalama, za nešto što su jako skupo platili a usluga nije odgovarajuća, onda možete očekivati manje frustracije.
I nikad neću shvatiti motivaciju pojedinih zaposlenih u provajderima da dolaze ovdje na neki potpuno neoficijelni forum i pričaju kojekakve gluposti, obmanjuju korisnike, brane provajdere u slučajevima evidentne nesposobnosti/krivice/odgovornosti provajdera za loše funkcionisanje plaćenog paketa. Ne vjerujem da im tako nešto može narediti šef, jer nije ovo zvanični forum nekog provajdera, a njihovu ličnu odanost poslodavcu po cijenu obmanjivanja i širenja laži mogu tumačiti jedino specifičnim podaničkim mentalitetom koji je jako vidljiv u mnogim drugim oblastima.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 15:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Cijena sirokopojasnog interneta na Kosovu.

http://www.ipko.com/sr/home-users/bundles/

PAKET 2
1 Mbps / NEOGRANIČEN PRENOS / 14,95 evra

PAKET 3
2 Mbps / NEOGRANIČEN PRENOS / 19,95 evra

Cijena sirokopojasnog interneta u Crnoj Gori.

http://www.telekom.me/Press.aspx?akcija=488&id=1489

do 1Mbps Flat 19.99 €

do 2Mbps Flat 24.99 €

do 6Mbps Flat 44.99 €

http://biz.on.net.mk/mk//node/527

10Mbps -100 gb promet oko 30 km.

http://62.162.58.41/index.php?option=co ... view&id=50

flat rate ide vec od 18 km.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 15:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Zanimljivo je napomenuti da dva od gorenavedehih provajdera koristi Canopy opremu :D

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
corttex je napisao:
Šta je agregacija?
Uprošteno agregacija je standardni metod po kome se korisnicima dodjeljuje manja realna propusna moć nego što su korisnici zbirno zakupili. Kako su linkovi provajdera ka svijetu ograničenog kapaciteta, broj korisnika Interneta se iz minuta u minut povećava, linkovi provajdera ne mogu da se proširuju istom brzinom kao što raste broj korisnika.
Prevazilaženje ovog problema je riješeno tako što u svim masovnim broadband tehnologijama koriste agregaciju kako bi se korisnicima obezbjedio pristup Internetu, bez garancije da će u svakom trenutku moći da ostvare zakupljenu brzinu.
Obično ADSL ima nivoe agregacije od 30:1, 20:1, 10:1. To znači, ukoliko korisnik izabere nivo agregacije 10:1, propusna moć će biti deseti deo ukupne propusnosti svih korisnika ovog nivoa agregacije.
Osim tih nivoa, standardni nivoi agregacije su 50:1, 40:1, u zavisnosti od ISP kompanije.
Koliko je kod TEOLa i da li se uopšte primjenjuje - ne znam.
Vezano za brzinu - uvijek sa kod ADSLa oduzme 15% od teorijske odnosno brzine koju ste zakupili kod provajdera da bi se dobila realna brzina, tako da je recimo 435 kbps sasvim normalno i realno za teorijskih 512 kbps.

Agregacija je termin za LAN/WAN mrežu kojim se opisuje korišćenje više Ethernet mrežnih porotova (isključivo sa istog switch-a) u paraleli, čime se povećava brzina linka iznad brzine bilo kojeg porta. Također, agregacijom se povećava redundancija. Oni koji su učili CIsco akademiju, ovo znaju pod imenom EtherChannel, što je isto. A to što ti pišeš je izvučeno iz konteksta ko zna čega?!?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 18:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam Damire otkud tebi to, ali evo šta još onaj link kaže što sam ga gode postavio!

Citiraj:
U borbi za korisnike ponekad se ne biraju sredstva. Pojedini provajderi iskrivili su čak i samo značenje skraćenice ADSL kako bi svoju ponudu pošto-poto izdvojili u odnosu na ostale (otprilike kao kada biste rekli da JAT znači „Joke About Time”, duhovito ali ne i korektno). Takođe, koliko je autoru ovog teksta poznato, nijedan domaći Internet provajder (izuzev EUneta) nije obelodanio svoj contention ratio (ili stepen agregacije, jedan od najznačajnijih tehničkih parametara kvaliteta ADSL-a), iako je to u svetu uobičajena praksa.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Damir se malo zbunio. Agregacija u ISP sistemima znači upravo to - "guranje" više korisnika na link određene propusnosti. Kad provajder pretjera sa agregacijom, ostane bez korisnika i pukne bruka. Onda svi trče na novog provajdera kod kojih radi teta sa velikim sikama na novom šalteru. Kasnije se ovaj prvo dozove pameti i kupi još linka pa dođe do novog kontigenta korisnika...

I tako u krug... Od dial-upa do optike...

Upravo zbog toga imate klauzule tipa "Fer upotreba" ili "Best effort" (Što 99% naroda ne zna ni prevesti na naš jezik),

Obratite pažnju na "prefikse" DO ispred basnoslovnih brzina. (Npr "do 1Mbit/s, do 10Mbit/s itd). Upravo ovo DO govori da nećete stalno imati navedenu brzinu.

Odoh sad ispiti kaficu pa nazad na posao...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 19:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
filozof sa vrbasa je napisao:
Ne znam Damire otkud tebi to,

http://www.ieee802.org/3/ad/index.html

Ne osporavam ja da 'tu nesto postoji', samo proucavam.
Pozz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 449 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]