banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 08:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 27 Nov 2014, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Dobro kaže Rizi, prije 7 dana imao sam ping 9 ms a sad je cca 40 ms. Jedino što smo sa IP 109.xx.xxx.xxx i 46.6x.xxx.xxx bili blokirani na par stranica u svijetu dok s ovom 89.xx.xxx.xxx nismo ali PING je divljački.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 19:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Nov 2012, 12:47
CopyLeft je napisao:
Dobro kaže Rizi, prije 7 dana imao sam ping 9 ms a sad je cca 40 ms. Jedino što smo sa IP 109.xx.xxx.xxx i 46.6x.xxx.xxx bili blokirani na par stranica u svijetu dok s ovom 89.xx.xxx.xxx nismo ali PING je divljački.
Koji paket imas? meni je open trio..

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Open Duo - fiksni + internet.

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2014, 18:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Dec 2014, 17:54
Ljudiii,imam MTEL Adsl internet 5120/448 i download i upload je veci nego sto treba da bude na speedtestu,ali ping mi u zadnja nekoliko dana se povecao u igricama(cs 1.6)
Znaci bio mi je 9-10ms kada igram na premium serverima iz srbije.Sada mi je 26-29 vec nekoliko dana,to mi se i pre desavalo dok sam imao onaj stari paket 3560/320 dok nisu ovo skoro povecali,pre sam to resevao kada se poveca udjem u podesavanje modema i restartujem ga i ping se vrati u normalu.Sada kad su mi ovo povecali brzine ovo vise ne radi.I prvi nekoliko dana dok su ovo povecali ping bio 9-10 pa mi se onda povecao na 26-30 i to jedan dan sledeci se vratio ali sada evo nekoliko dana i ne vraca se.Do juce svaki dana kada sam merio na speedtestu ping 75,u igrici 26-29.Danas na speedtestu ping 35(Sto je normalno tako treba da mi bude uvek) ali u igrici mi je ostao 26-29 i nece da se smanji.Uradio sam sistem pre neki dan znaci nije do mog racunara jer nema nista na njemu samo google chrome,filmovi,muzika,steam(cs),i jos poneki programcic.Ja naucio igrati sa 10 pingom sada ne mogu ovako da se naviknem jer ne ide glatko!

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2014, 18:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Hehe, dobro je to tebi radilo, za adsl i ovu zemlju to je bilo odlicno, ali plasim se da ces morati da se naviknes da ne ide "glatko" jer mtel vec neko vrijeme trudi se da sve podesi da ide malo sporije i sa malo vise problema!
Mislim da je doslo vrijeme da ulazu u novu opremu, a to znaci punoooo love iz njihove kase, a to ne ide bas tako GLATKO :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2014, 18:32 
Početnik
Početnik

Sad citam ove gore postove i vidim i vama.Najgore ja im na email napisem i oni odgovore da ih nazovem umesto da mi kazu sta je,ja kad nazovem pocnem pricat o cemu se radi oni meni nesto levo deseto pricaju.
Da li postoji intervalentni protokol u mtel da se moze iskljuciti i da li smanjuje ping jer sam procitao da u nekom hrvatskom provajderu to ima i iskljucivanjem se smanjuje ping a taj protokol sluzi za MAX TV.Ja nemam nista ni telefon fiksni ni tv samo internet.
I da pitam koji je zadnji modem u M:tel sto dele,meni je sad Jet Speed IAD 2 i da li da ih zovem da promene ako imaju noviji i bolji?
Usput da pitam da li neki bolji modemi mogu smanjiti ping malo?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 00:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Ja sam na dvije lokacije od njih dobio dva razlicita huawei modema i takodje dva kineska adsl splitera, sve to sam zamjenio sa kvalitetnijim thomson uredjajima i sa puno kvalitetnijim spliterima jer sam na jednoj od lokacija imao i probleme sa kvalitetom signala (stara mreza, a udaljen vise od 1km od centrale) i sve je to super radilo do ovih poslednjih mtel promjena koje su dovele do uzasnog stanja u njihovoj mrezi...i ne samo to, poslije tih promjena sada ti thomson uredjaji nece da rade u njihovoj mrezi tj. radi internet, ali IPTV nece pa nece, pocne da radi, ali radi uzasno sporo, pa iskoci neka greska i tako u krug, sva moguca podesavanja sam iscrpio, ali nema sanse, morao sam da vratim kineske modeme...naravno, pisao sam i njima o tome, ali NIKAKAV ODGOVOR NISAM DOBIO, molio sam ih da mi kazu koja je to promjena, kako trebam da podesim, ali nista...

Moguce je da bude i do tvog uredjaja, ali posto znam sta su uradili sa mrezom u poslednje vrijeme, ipak mislim da je to problem kod njih...

Ja ne znam sta u Hrvatskoj oni imaju, ali znam da ovdje mtel nema nikakve opcije za doplatu pa da se dobije bolji kvalitet, mozes samo dobiti vecu brzinu, neke dodatne usluge i to je...MOZDA bi imao bolji ping u biznis paketima, ali to je toliko skupo da je to uzas tako da vjerujem da o tome ne razmisljas...

Ostaje nam samo da cekamo sta ce i da li ce nesto napraviti sa optikom i da li ce to biti za obicne korisnike ili samo za neke koji ne pitaju za cijenu...ali ni optika nece nesto puno pomoci ako ostanu problemi koje su napravili sa poslednjim promjenama...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 00:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Ja planiram sa elte preci na mtel zbog pinga..... Ajde ako mozes molim te pogledaj kakav ti je ping sa frankfurtom i amsterdamom na speedtestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 00:54 
Početnik
Početnik

Evo moj test za amsterdam i frankfurt mtel:
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 18:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Ništa ti to ne znači, testiraj ti vezu ka mtel-u, da vidiš kolike imaš gubitke unutar same mreže

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Nova brzina :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 19:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
ajde? je napisao:
Slika
Slika

Hvala :) , evo mojih rezultata
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Sad su mi kao pingovi ok osim blica....i izgleda da se elta vratila na mtel, ali cim sam na EU West serverima u igrama ping zakucan 80....a evo sta mi se zna desavati bez razloga:
Spoiler:
Slika

Mislim da cu preci na mtel optima+ pa na optiku kad dozvole.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 19:36 
Početnik
Početnik

icobh je napisao:
Ništa ti to ne znači, testiraj ti vezu ka mtel-u, da vidiš kolike imaš gubitke unutar same mreže

Kako da testriram vezu kad mtel?
Minjon je napisao:
ajde? je napisao:
Slika
Slika

Hvala :) , evo mojih rezultata
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Sad su mi kao pingovi ok osim blica....i izgleda da se elta vratila na mtel, ali cim sam na EU West serverima u igrama ping zakucan 80....a evo sta mi se zna desavati bez razloga:
Spoiler:
Slika

Mislim da cu preci na mtel optima+ pa na optiku kad dozvole.

Meni sve normalno sada samo sto ping u cs-u nije ispod 26 a pre bio 9-10 :( na njemackim serverim i nasim skoro isti ping nidje veze

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 21:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Nov 2012, 12:47
da imas kod hrvata opciju da ti iskljuce taj neki interliving i cim se to iskljuci ping dodje na svoje njih jedno 20 mi je tako reklo ali sta je tu je ocigledno kod nas nema :) http://www.speedtest.net/my-result/3954984678 , http://www.speedtest.net/my-result/3955002795 ovi sto imaju mtel obicne pakete bez ovog iptv ovo njima je manji za 20-30 ping ne znam zasto ali eto ...btw imam open trio paket..

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
evo i mog:
Slika

je li previsok ping?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 23:34 
Početnik
Početnik

Ja sve do sada merio na lokaciju blizu mene a ne na "sjediste" m:tel-a :D evo sad rezultat i nije mi jasno zasto je u igrici veliki a svagde drugo kad izmerim mali i koliki i treba da bude?
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 01:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]