konfig je napisao:
To sam i ja rekao, nije problem na optici da ponudis i puno vece brzine od onih koje nudi elta, ali sta kada se nakaci stotine korisnika, a ako bi se to bas popularisalo na nivou koji mtel ima sa adsl-om to znaci i hiljade korisnika i kada se pusti download/upload torrent-a i svasta nesto drugo, da li mtel, elta ili bilo ko drugi ovdje u RS moze to da progura dalje prema svijetu, a da to naravno radi!!??
Oni vec mjesecima imaju probleme i sa ovim trenutnim brzinama koje nude korisnicima, a vjerujem da trenutni prosjek maksimalne brzine njihovih korisnika ne prelazi 2mbps/128kbps...
Pa ljudi moji, kao sto sam vec rekao, bukvalno se moze reci u LOKALNOJ MREZI, mtel-elta ili mtel-blic-elta (ako elta sada ide samo preko blica, a koliko ja znam po zakonu su obavezni da idu preko najmanje dva nadprovajdera) meni skype radi kao da koristim 56k modem, pa da li je to normalno?
@Minjon
mtel je meni radio skoro pa savrseno, ali ljudi su nesto fino odradili i evo sada se moze reci da mjesecima to ne radi ni blizu onako kako je prije radilo i po svemu sudeci nece uskoro da radi bolje...
Takodje, elta nudi svasta i mogu oni da nude dok imaju ispod 100 tih korisnika optike koje naravno uslovljavaju da tu optiku koriste kao da imaju dial-up, oni jednostavno nemaju kvalitet i opremu i ljude da te pakete prodaju stotinama korisnika i da to radi, posebno da radi u vecernjim casovima kada se svi nakace ili vikendom, znam kako im je kablovska radila i naravno kada ih nazovem da prijavim problem, ako uopste uspijem da dobijem nekoga iz tehnicke podrske, problem je kod mene, moj router pravi probleme!
@Rizi
izgleda da nisi jedini koji ne prestaje da ih zove, primjecujem da su u poslednje vrijeme puno vise nervozni, imam osjecaj da bi mi rado zalupili slusalicu samo da smiju, ali dzaba je njih zvati, to su ljudi koji su sa prosjecnim znanjem, vecinom jedva da mogu pomoci da se podesi modem, da ti pomognu da restartujes modem, da podese novu lozinku i da prijave kvar-smetnju...i to je to, od njih ne zavisi da li ce neko da rijesi ove nase probleme, a ti od kojih zavisi znaju kako da rijese ove probleme, a jedini nacin je veliki minus u njihovoj kasi jer treba da se plati nova oprema i ljudi koji znaju da to podese-optimizuju, a oni izgleda ne zure da to urade, nekako mi se cini da cekaju kraj ove godine pa da onda ulazu jer treba da se prikazu rezultati poslovanja, a od toga zavise direktorske i mnoge druge fotelje...
Ma ne znam stvarno prijavi opet kvar ide tamo u cmd nesto mi govori da kucam odradim i to gleda ping prema tom domeni sta vec i prijavi kvar i sad uopste i ne zovu haahha a smijesno al jos gore je to sto svaki put pred povecanje brzina i tokom to je sjebano..