fler_tb je napisao:
Na jugu je ova tvoja "bajka" istinita...
Već dvije godine nemam nikakvih problema sa Eltinim netom. Ako bih kritikovao išta, to bi bilo eventualno televizija (neki kanali budu kodirani ili ih nema).
Počeo sam sa 512kbs, pa prešao na loyality bonus, a odnedavno sam na 2048/192 i sa prosječnim pingom cirka 40 u svako doba dana i noći sam zadovoljan. Sve ovo što ste naveli za "Eltu" bih osuo na MTel.
Prije par godina kada sam sa "wireless" opreme odlučio da pređem na "kabal", podnio sam zahtjev za ADSL i čekao i čekao...Kada je prošlo nekih 5-6 mjeseci sam saznao da Elta počela sa netom i ovdje i nazvao sam ih jedno veče i došli su odmah ujutru i za manje od pola sata sve postavili. Par mjeseci poslije toga sam dobio poziv od MTel-a u vezi ADSL-a i tako sam im svašta napričao. Ironija je da mi balkon gleda u Telekom, znači u istoj smo ulici, a morao sam 9 mjeseci da čekam da se oni smiluju. Ima li to smisla?!
I da se vratim na Eltu...
Ovdje nisu još mijenjali ništa što se pppoe tiče. Eventualno (najavljeni) radovi se i odvijaju preko noći i to vrlo rijetko (par puta godišnje), tako da je sve u svemu ok i internet (a i usluga). Primjer zovnem servisera i kroz par sati mi se nacrta u stanu...eto šta više da kažem.
Pozdrav iz Trebinja
Vidi ovako ...
Trebinje je grad koji mi se stvarno sviđa, ali to je grad koji svoju net kablovsku strukturu pokrije sa dva cmts-a , problem nastaje u bl. gdje je mnogo korisnika i mreža opterećena.
Da u bl i dalje ima problema pokazuje i ovo :
Evil_Dead je napisao:
У последњих неколико дана ми се појавили следећи проблеми:
Откако су прије пар дана са ПППоЕ пребацили на ДХЦП - у Windows-у (седмица) CPU ми је стално на 100% и тек кад онеспособим ЛАН ради нормално. То ми је мање битно јер користим Linux за интернет, али...
Сваког дана (задњих 3-4 дана) између 11 и 16 сати немам конекцију. Лампице на модему "трепћу" и ашикују са мном...и никако да саставе да сам on-line. Да ли само је имам тај проблем или и други? Мејдан је у питању.
Иначе конекцију прије 11h и послије 16-17h имам сасвим нормално. Значи, хардвер је ОК... Или гријешим?
i ovo :
shakal je napisao:
Evil_Dead je napisao:
У последњих неколико дана ми се појавили следећи проблеми:
Откако су прије пар дана са ПППоЕ пребацили на ДХЦП - у Windows-у (седмица) CPU ми је стално на 100% и тек кад онеспособим ЛАН ради нормално. То ми је мање битно јер користим Linux за интернет, али...
Сваког дана (задњих 3-4 дана) између 11 и 16 сати немам конекцију. Лампице на модему "трепћу" и ашикују са мном...и никако да саставе да сам on-line. Да ли само је имам тај проблем или и други? Мејдан је у питању.
Иначе конекцију прије 11h и послије 16-17h имам сасвим нормално. Значи, хардвер је ОК... Или гријешим?
Isti slucaj i kod mene na Starcevici, nije bas svaki dan al' jako cesto oko 2-3 popodne rikne konekcija iako sve izgleda uredno.
pa ovo :
BSE je napisao:
meni se to desava vec duze vrijeme i nije ograniceno na doba dana. jednostavno konektovan sam, ali nema nikakvog protoka. tek kad jednom ili dvaputa ugasim modem na jedno 5 minuta i ponovo ga aktiviram onda dobijem protok.
Zaključak: nakon mnogo godina rada sa internetom, firma koju braniš nije dorasla zadatku, a internet je u nekim firmama danas postao osnovno sredstvo rada.
Dok televizija je poseban problem.
PS: Trenutno postujem sa blicove mreže jer sam preštekan već 10 dana.