banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 09:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Maj 2011, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Ima već dva dana užasno usporio internet, jedva sam forum učitao...

Zna li neko šta se dešava i kada se očekuje otklanjanje kvarova?

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2011, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
BrankoP je napisao:
Ima već dva dana užasno usporio internet, jedva sam forum učitao...

1) Zna li neko šta se dešava i
2) kada se očekuje otklanjanje kvarova?

1) Niko.
2) Nikad.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2011, 13:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2007, 23:41
Isti problem i kod mene........stavio sam ruter na DHCP client mode, medjutim nije to problem, makar ne za sad! Meni ne dodijeli adresu na DHCP client, samo pise "searching".
Trazio sam da li ima neko obavjestenje na sajtu da prelaze sa PPPoE na DHCP ali nisam nasao!

Internet danas popodne OK....... Na PPPoE sam........Ne znam sta su radili ali sad radi! Upload bi mogao malo veci biti, ne prelazi 180
Paket koji koristim je Elta L 2048/256
A test mozete vidjeti ovdje:
Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2011, 16:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Требало је бити мало упоран да би се дошло до техничке подршке, али су макар зато ријешили све у рекордном року. Сада све опет ради перфектно...

И да, и код мене је још увијек ПППоЕ код куће, а на послу су пребацили на ДХЦП...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2011, 00:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Daj odgovorite i meni svega vam?!
Prije sam kacio oba racunara na net bez problema samo prebacivanjem mreznog kabla iz kartice u karticu!Sad je samo jedan u mogucnosti da se konektuje a ovaj drugi samo vrti ona dva monitora u desnom donjem uglu i u konekciji mu negdje na properties ili options stoji invalid adres,acouring adres ili tako nesto. Jel i meni treba ruter da bi imao net na oba racunara?I ako moze preporuka za neki sa normalnom cijenom!

Sranje pa prije samo kablic prebacim i sve u redu a sad opet sranje.....

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2011, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Trebaće ti ruter ako želiš više računara spajati.

Kupi neki najjeftiniji (TP Link 340G recimo)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 01:50 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2010, 03:27
Već godinu dana, nepuca mi veza, već godinu dana imam konstantan up/down protok bez smanjivanja - trzanja . Na vezu / brzinu / ping neutiču vremenske prilike/neprilike kiša, vjetar, gromovi, snijeg, temperatura preko 30 stepeni. Već godinu dana nije se pojebao DNS server, a nadprovajder ti je uredno najavljivao sve redovne servisne radove, koji su pazi bogati bili odrađivani u kasnim noćnim satima. Već godinu i po dana svoje servisne radove obavljao si takođe u kasnim noćnim satima. Već godinu dana niko nije kopao po gradu i pokidao koaksijalu/nedaj bože optički kabal. GLASILA BI BAJKA O ELTINOM INTERNETU !!!
Elem sinoć opet problemi, taman čovjek pomisli, evo preseljavaju se , nabavljaju novu opremu (ako je nabavljaju ), biće sve dobro, a ono zbog idiota opet sinoć nema neta od 20.30 do jutros 08.20. Sreća alternativa je uvijek M tel , ili Blic , pa se premostim.
Zaključak: možeš sagraditi i milion zgrada sa milion spratova ( i to od para korisnika - i ako znamo da se većina sredstava odlijeva u doboj/tuzlu pa onda u slo. ) , ali ako si neprofesionalan u srži, takav ćeš sigurno i ostati.
Lokacija mreže: kino Kozara.

Na jugu je ova tvoja "bajka" istinita...;)
Već dvije godine nemam nikakvih problema sa Eltinim netom. Ako bih kritikovao išta, to bi bilo eventualno televizija (neki kanali budu kodirani ili ih nema).

Počeo sam sa 512kbs, pa prešao na loyality bonus, a odnedavno sam na 2048/192 i sa prosječnim pingom cirka 40 u svako doba dana i noći sam zadovoljan. Sve ovo što ste naveli za "Eltu" bih osuo na MTel.
Prije par godina kada sam sa "wireless" opreme odlučio da pređem na "kabal", podnio sam zahtjev za ADSL i čekao i čekao...Kada je prošlo nekih 5-6 mjeseci sam saznao da Elta počela sa netom i ovdje i nazvao sam ih jedno veče i došli su odmah ujutru i za manje od pola sata sve postavili. Par mjeseci poslije toga sam dobio poziv od MTel-a u vezi ADSL-a i tako sam im svašta napričao. Ironija je da mi balkon gleda u Telekom, znači u istoj smo ulici, a morao sam 9 mjeseci da čekam da se oni smiluju. Ima li to smisla?!

I da se vratim na Eltu...
Ovdje nisu još mijenjali ništa što se pppoe tiče. Eventualno (najavljeni) radovi se i odvijaju preko noći i to vrlo rijetko (par puta godišnje), tako da je sve u svemu ok i internet (a i usluga). Primjer zovnem servisera i kroz par sati mi se nacrta u stanu...eto šta više da kažem.
Pozdrav iz Trebinja

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, svakako.

Inače, ja sam juče morao prebaciti na Dynamic IP.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 13:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ako moze neko da na brzinu objasni ili da okaci neki link na nasem jeziku kako da povezem ovo sranje
http://www.digital-le.com/index.php?pag ... &Itemid=80
Naime zelim da sa eltinog modema motorola dovedem internet vezu na dva racunara!Nadam se da nisam kupio pogresnu stvar!Ne treba mi bezicna veza,kablovima cu da spojim!U tom slucaju da li trebam dodavati lozinku za zastitu signala,to jest hoce li on emitovati bezicni signal iako je povezan kablovima?
Nadam se da ce neko skontati sta zelim i sta pitam!

Poz

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 13:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Mreznim kablom povezes modem sa WAN portom routera. Racunare spajas na 4 slobodna LAN porta na routeru. Router ce odasiljati signal, tako da ga zastitis, recimo sa WPA2-PSK.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ruter je unaprijed prepodešen za DHCP i samo ti ostaje da poštimaš wireless. Zaštitu obavezno uključiti...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
У последњих неколико дана ми се појавили следећи проблеми:
Откако су прије пар дана са ПППоЕ пребацили на ДХЦП - у Windows-у (седмица) CPU ми је стално на 100% и тек кад онеспособим ЛАН ради нормално. То ми је мање битно јер користим Linux за интернет, али...
Сваког дана (задњих 3-4 дана) између 11 и 16 сати немам конекцију. Лампице на модему "трепћу" и ашикују са мном...и никако да саставе да сам on-line. Да ли само је имам тај проблем или и други? Мејдан је у питању.
Иначе конекцију прије 11h и послије 16-17h имам сасвим нормално. Значи, хардвер је ОК... Или гријешим?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Evil_Dead je napisao:
Откако су прије пар дана са ПППоЕ пребацили на ДХЦП - у Windows-у (седмица) CPU ми је стално на 100% и тек кад онеспособим ЛАН ради нормално. То ми је мање битно јер користим Linux за интернет, али...
Сваког дана (задњих 3-4 дана) између 11 и 16 сати немам конекцију. Лампице на модему "трепћу" и ашикују са мном...и никако да саставе да сам on-line. Да ли само је имам тај проблем или и други? Мејдан је у питању.
Иначе конекцију прије 11h и послије 16-17h имам сасвим нормално. Значи, хардвер је ОК... Или гријешим?

Isti slucaj i kod mene na Starcevici, nije bas svaki dan al' jako cesto oko 2-3 popodne rikne konekcija iako sve izgleda uredno.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 23:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
meni se to desava vec duze vrijeme i nije ograniceno na doba dana. jednostavno konektovan sam, ali nema nikakvog protoka. tek kad jednom ili dvaputa ugasim modem na jedno 5 minuta i ponovo ga aktiviram onda dobijem protok.

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Princo gdje si kupio taj ruter i koliko si ga platio? Ja vec neko vrijeme trazim neki najjeftiniji moguci:D

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 00:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ona zgrada kod dvorane gdje bio Bozic,cini mi se da je ta radnja gdje su oni bili ,novootvoreno nesto,komp oprema i to!
38.50 km i 12 mjeseci garancije!Ja svoj jos nisam isprobao :(

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
meni se to desava vec duze vrijeme i nije ograniceno na doba dana. jednostavno konektovan sam, ali nema nikakvog protoka. tek kad jednom ili dvaputa ugasim modem na jedno 5 minuta i ponovo ga aktiviram onda dobijem protok.

I meni redovno prekine, ali je dovoljno da restartujem modem i router (na istom su produžnom) i proradi. Ne vjerujem da moraš ostavljati 5 min, dovoljno je 10 sek (čak piše u uputstvu routera).

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011, 10:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
fler_tb je napisao:

Na jugu je ova tvoja "bajka" istinita...;)
Već dvije godine nemam nikakvih problema sa Eltinim netom. Ako bih kritikovao išta, to bi bilo eventualno televizija (neki kanali budu kodirani ili ih nema).

Počeo sam sa 512kbs, pa prešao na loyality bonus, a odnedavno sam na 2048/192 i sa prosječnim pingom cirka 40 u svako doba dana i noći sam zadovoljan. Sve ovo što ste naveli za "Eltu" bih osuo na MTel.
Prije par godina kada sam sa "wireless" opreme odlučio da pređem na "kabal", podnio sam zahtjev za ADSL i čekao i čekao...Kada je prošlo nekih 5-6 mjeseci sam saznao da Elta počela sa netom i ovdje i nazvao sam ih jedno veče i došli su odmah ujutru i za manje od pola sata sve postavili. Par mjeseci poslije toga sam dobio poziv od MTel-a u vezi ADSL-a i tako sam im svašta napričao. Ironija je da mi balkon gleda u Telekom, znači u istoj smo ulici, a morao sam 9 mjeseci da čekam da se oni smiluju. Ima li to smisla?!

I da se vratim na Eltu...
Ovdje nisu još mijenjali ništa što se pppoe tiče. Eventualno (najavljeni) radovi se i odvijaju preko noći i to vrlo rijetko (par puta godišnje), tako da je sve u svemu ok i internet (a i usluga). Primjer zovnem servisera i kroz par sati mi se nacrta u stanu...eto šta više da kažem.
Pozdrav iz Trebinja

Vidi ovako ...
Trebinje je grad koji mi se stvarno sviđa, ali to je grad koji svoju net kablovsku strukturu pokrije sa dva cmts-a , problem nastaje u bl. gdje je mnogo korisnika i mreža opterećena.
Da u bl i dalje ima problema pokazuje i ovo :
Evil_Dead je napisao:

i ovo :
shakal je napisao:
Evil_Dead je napisao:

Isti slucaj i kod mene na Starcevici, nije bas svaki dan al' jako cesto oko 2-3 popodne rikne konekcija iako sve izgleda uredno.

pa ovo :
BSE je napisao:

Zaključak: nakon mnogo godina rada sa internetom, firma koju braniš nije dorasla zadatku, a internet je u nekim firmama danas postao osnovno sredstvo rada.
Dok televizija je poseban problem.
PS: Trenutno postujem sa blicove mreže jer sam preštekan već 10 dana.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2011, 10:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Mreznim kablom povezes modem sa WAN portom routera. Racunare spajas na 4 slobodna LAN porta na routeru. Router ce odasiljati signal, tako da ga zastitis, recimo sa WPA2-PSK.

Ponovo

Prvo sam spojio kompjuter koji se mogao nakaciti na net,preko setapa na cd-u,dao sam mu tamo ime mreze i pasword za wireles i sve je proslo u redu!Drugi komp me mucio dok nisam upalio u servisima DHCP client(mislim da se tako zove) i bez ikakvog podesavanja se nakacio na net!Na njemu sam setup gledao preko browsera i sve je u redu!Znaci uspio sam :D
Jos samo pitanje da li u tom setapu mogu iskljuciti bezicni signal?Dao sam mu pasword od 40 slova i brojeva ali ipak bi ja njega ukino kad mi ne treba!
Jel to sad u redu kod mene? :D
Poz

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 13:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
sad su poceli da zovu one koji nisu vezani ugovorom
kad sam rekao djevojci da ne bih potpisivao ugovor jer nisam zadovoljan njihovom uslugom krenula je sa nekom defanzivnom spikom, spomenuvsi da samo jedan momak radi na internetu i ne moze da se javlja u isto vrijeme na fixni i mobilni.
jednom rijecju cura je bure smijeha

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]