banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 05:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 11 Jan 2010, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Al su se stisli sa uploadom.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
trebali su uduplati brzine

al dobro opet
samo nek se krece
:)

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Ovo su normalne brzine...Sve ispod megabita je sad sporo.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Verovatno su ostavili najniži paket isti kako bi primorali ljude da se prebace na ovaj sledeći koji je ionako 6 KM skuplji.
Katastrofa.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 19:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Dce/02 je napisao:
Verovatno su ostavili najniži paket isti kako bi primorali ljude da se prebace na ovaj sledeći koji je ionako 6 KM skuplji.
Katastrofa.

Ne, već da bi spriječili korisnike skupljih paketa da prelaze na najjeftiniji paket koji bi u slučaju povećanja brzine mnogim dosadašnjim korisnicima skupljih paketa bio sasvim dovoljan.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
80% korisnika uzima najjeftiniji paket bez obzira na brzinu...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 13:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
To sto su uradili ono sto su u Srbiji uradili prije godinu dana, govori o tome koliko ih konkurencija "pritisce"... znaci, prosto nevjerovatno da u 2010 na evropskom kontinentu neko jos ima (prakticni) monopol na terenu. Konkurencije i nema, nego samo muljatori i improvizatori koji polako ali sigurno pjevaju svoju labudovu pjesmu...

Sam' ni telekomu kao najobicnijem trgovcu (hah, menadzeri - a tih je najvise - kod njih se vjerovatno i danas loze da nesto stvarno rade) nece dovijeka cvjetati ruze. Kao sto je prije 5 godina bilo cudno da neko ima optiku, tako ce i za 5 biti cudno sto ju neko nema. I visoke marze, deranje naroda - odlaze u vlazne snove tada vec bivsih "organa" rukovodecih, a telekom tamo gdje je i bio - recimo prije rata. Jednu ispodprosjecnu firmicu, u koju se samo propalitet trpao. Enivej, zivi bili pa vidjeli. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 14:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2009, 17:21
Ma gle, vazno je da se napreduje, koliko toliko...Ne mozemo mi ovdje ni ocekivati da cvatu ruze kad 30% stanovnistva nema posten krov nad glavom i nema sta posteno da jede...Vazno je da se ide prema gore, gledam bas blic.net oni nisu povisili brzine od kad imaju wadsl, onaj 1.5 mbps stoji i dan danas, i jos se svi zale i na tu sirotinju.Teol je malo ne fer sa brzinama, jer svi znamo da ima ogromne linkove i da bi mogao pustiti sivima nama 20mbps i da opet ne steka, ali kako god...nek se ide samo gore ;).
Ali jedina steta je ovdje sto nemamo drugih adsl operatera.
Pogledajte u Srbiji i Hrvatskoj kako se utrkuju jedini za drugima da uzmu korisnike, ovdje...nista.U federaciji eto bar imaju 3 operatera i dosta ovih kablovskih.Ali oni su gori i od nas :D.Sve dok ovdje ne dodje neki ozbiljni ADSL operater mi cemo se ovako svake godine vuc koji mbps gore.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 17:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2009, 17:21
Bravo za tabelu :wink:
Samo me cudi da elta 3 paketa isti upload :S (256) :S

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Zašto je upload i dalje bijedan čak i nakon ovog povećanja? To bi još bilo u redu, kad bi on i približno postizao deklarisanu brzinu.
Misle li ikad riješiti taj problem?

Kod nekoliko ljudi koji koriste adsl, mjerio sam brzinu na speed testu, stvarni upload je 0,03 mbit/s! To stvara velike probleme pri korišćenju interneta, džaba download i da je 3 mbit/s!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 09:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2008, 17:19
Zanima me sljedeće, pa ako neko zna neka mi odgovori.
Naime, korisnik sam paketa optima a želio bih preći na novi paket optima+.
Da li već mogu to uraditi pa da od 01.02. imam 2048/192 ili moram čekati prvi februar pa tek onda preći na novi paket a novu, veću brzinu bi u tom slučaju imao tek od 01.03.
Pitam ovo jer paket optima plus je novi paket i do sada nije ni bio u ponudi.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 16:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
warezoid je napisao:
Zanima me sljedeće, pa ako neko zna neka mi odgovori.
Naime, korisnik sam paketa optima a želio bih preći na novi paket optima+.
Da li već mogu to uraditi pa da od 01.02. imam 2048/192 ili moram čekati prvi februar pa tek onda preći na novi paket a novu, veću brzinu bi u tom slučaju imao tek od 01.03.
Pitam ovo jer paket optima plus je novi paket i do sada nije ni bio u ponudi.
Pozdrav.

Mislim da ćeš morati čekati 1. (jer tada starta ta ponuda), pa tek onda poslije 1.2. zatražiti novi paket, tako da od 1.3. ćeš imati taj paket.

Ali, najbolje je da odeš do nekog od njihovih centara ili nazoveš onaj info broj (mislim da je esplatan) i da pitaš.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 04:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 22:32
Dobro je ovo da su stvarne brzine kao deklarisane, od ovih 3072 kbps dobiću 2610 kbps, jer 15% se gubi ...što je najgore to važi i za upload pa ovih 256 dođe 220 ... ali dobro, oblikovali su pakete i cijene po ugledu na srbijanskom telekomu, čak su paketi do 3 mbps jeftiniji, i ovaj 6mbps ima isti upload kao kod njih, ali je znatno skuplji, preko te brzine nisu htjeli, a i konkurencija nije neka pa nemaju potrebu. No, u iduće vrijeme ove godine (nećemo biti milioneri :) ) imaćemo mislim umjesto 3 - 6, umjesto 6 - 12 pa možda i za trećinu veći ovaj crni upload :) . Ja bih ipak zahvalio mtel-u, jer šta radi bhtelekom i eronet onim u federaciji ne bih nikom poželio :D narod je uvijek nezadovoljan i samo ono DAJ, DAJ, DAJ, e pa ne može, nismo Austrija (a u Austriji vjerovatno hoće net kao u Kini).

PS - Bojim se pucanja veza, usporenja i ostalih propratnih zezancija od februara :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 13:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Citiraj:
narod je uvijek nezadovoljan i samo ono DAJ, DAJ, DAJ, e pa ne može, nismo Austrija (a u Austriji vjerovatno hoće net kao u Kini).

Jedan "ojro" vrijedi u Austriji isto k'o i kod nas... 'bemu misa, nije normalno da neko trgujuci uzima marze od xy posto, treba valjda neka mjera... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
VAK je napisao:
jer 15% se gubi

Znači paket od 6 Mbps će imati 5.1 Mbps. Gubi se skoro 1 Mbps. Strašno. Trebali bi pakete prikazivati po realnoj brzini a ne ovoj lažnoj deklarisanoj.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 14:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
Tzv. "overhead" ,mada neki kažu da se plaća i stabilnost veze, a ja mislim da bi ona trebala da se podrazumijeva.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 14:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
ziggy je napisao:
Citiraj:
narod je uvijek nezadovoljan i samo ono DAJ, DAJ, DAJ, e pa ne može, nismo Austrija (a u Austriji vjerovatno hoće net kao u Kini).

Jedan "ojro" vrijedi u Austriji isto k'o i kod nas... 'bemu misa, nije normalno da neko trgujuci uzima marze od xy posto, treba valjda neka mjera... :iconbiggrin:

Slažem se, ali mislim da je i cijena "garantovanog" Mb dobro niža.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 19:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Da li jos neko ima problema sa teolom u zadnje vrijeme? Meni jednostavno kao da je odziv veci, sporije sve radi. Cak koristim google dns ali ne pomaze.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Meni je sve boze sacuvaj. Prije oko 2 mjeseca sve je fino radilo, pustis neki video na YT on sve ocitava bez zastajkivanja, ping ne bude los u igrama, a sad bilo koji video na YT obavezno moram stisnuti pauzu da ocita pola videa pa onda play pustim, ping ubitacan. Paket 768/64.
Mislio sam preci sad na 2048 paket i najvjerovatnije ce tako biti.
Isao sam do mtela juce da pitam koji su uslovi za prelazak i da li mogu odmah od 1.2 da predjem na taj paket optima +, medjutim tete koje tamo rade ladno pojma nemaju, i njihov odgovor je bio da jos nisu dobili nikakvu obavjest, da to jos nije proslo kroz protokol i bla bla bla... Mislim stvarno... :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]