dtb_pro je napisao:
Na računaru koji ti je služio za sharing konekcije moraš da isključiš share PPPoE konekcije, a zatim da tu konekciju izbrišeš sa tog računara. Taj računar sad internet konekciju dobije direktno od Eltinog modema (ili čega već), a mrežna kartica dobija adresu putem DHCP servisa preko istog tog uređaja.
Ovo mi je jasno, i to je odrađeno odmah.
dtb_pro je napisao:
Da bi provjerio da li je ovo tačno , najednostavnije je da ovaj "osnovni računar" ištekaš iz potpunosti iz te priče pa onda probaš sa druga dva kompa.
Kao što rekoh to sam već probala i nije prošlo. Danas sam pokušala nešto izmjenjen slučaj. Iskopčala modem iz utičnice, ukopčala ga ponovo i povezala sa latopom i dobila vezu na laptopu. Dakle može na isti način na svakom od računara da se dobije veza nakon što se modem resetuje ili šta već odradi.
dtb_pro je napisao:
Ovo naravno podrazumijeva da si ti to pravilno umrežio, što ja baš ne mogu da vidim iz tvog posta.
Svi uređaji moraju da budu direktno kablom povezani u switch. Znači i modem i svi računari pojedinačno. Ovo napominjem jer si ti možda u staroj varijanti na prvom kompu imao dvije kartice pa si njega direktno spajao s modemom preko prve kartice, a preko druge kartice kroz switch je bio povezan sa ostalim računarima. Ako je ova varijanta u pitanju, onda nije ni čudo što ne radi.
Ne, nije do mreže, mreža je ok. Jedan računar - jedna kartica.
Postaje mi jasno da bez router-a neću riješiti problem. Ipak ako nekom padne na pamet još kakav prijedlog, neka kaže, volim ja egzotiku