Druze koje koristi od intervencije kada to nije do mene,do njih do njihovih ACCESS POINTA.Prezaguseni su zbog ljudi koji stalno stalno stalno koriste p2p.Nebi toga toliko ni bilo da nije kod nas staticna IP.Nego fino da se svakom rekonekcijom dobije novi IP tada bi carovao rapid,megaupload...I nebi bilo problema sa zagusenoscu.Zona gusi p2p kada je to potrebno.A da je do apa dao sam dokaz da kada pingamo AP daje pingove ko da neko sa normalnim netom pinga njemacku.Nebi bio tooliki problem da je npr NEKADA stalno veliki ping npr stalno svugdje 90-91-88-90...Ili da je 110-115...A ne boga ti 50-500-60-999,o tome ja govorim.Ali sto bi oni to i popravljali?Lemaju pare na najskupljem netu u evropi(omjer:cjena/brzina-negledam evo ni kvalitet).
Ali kazem sta je tu je,izguracemo i mi naivci koji smo povjerovali da je wadsl super i bicemo sretni.
Ali samo nesto zelim napisati koje sam probleme sa wadsl imao u 1(citaj JEDNOJ) godini(I MOLIM DA SE OVO NE BRISE):
1)Kada sam uvodio wadsl(poslije sranja kako je to naj net ovo ono,kako ste vi jako blizu AP imacete sjajan ping,stalnu brzinu mah...).Zamolio sam ljude da mi stave net na 2 kompa(nezanimame kako ali neka to urade).
Eh,doju ljudi(monteri) i kazu da oni to neznaju.Ja sav ljut krenem da spajam kompove(jos letao po gradu za kablovima,lan kartama,a ljeto bilo udrilo 50 stepeni).Ok spajam ja to nekako proved kroz kucu kablove sve to i radi.
2)
Crkla antena sama od sebe.Neta mi nema 4 dana(u petak otislo,subota i nedelja neradni,u pon mi nisu dosli nego tek u uto).I ok zamjene oni sve korektno proradi net
3)
Ode brzina.Odjednom palo na dial up brzinu.Cekam tu nekoliko dana da dodju,i dodju oni proradi opet normalno.
4)
Stalno pucanje veze koje je trajalo blagih mjesec dana.
5)
Eh evo nas na pingu.Poceli su problemi sa pingom pocetkom 3 mj 08 godine.
Prvo nije nikada bio dobar
6) PIng je bio los stalno nakon 7 sati
7) onda vise nije bilo do 7 nego cak od 3 je znalo otici do vraga

INTERNET JE RADIO MJESEC DANA ODLICNO.Ti mjesec dana sam bio najsretniji u zivotu
9)Evo nas kod struje,Pucanje veze pa stalno nemoguce spojenja....
10)Prosli problemi sa strujom opet ping nakon 7 sati neradi kako spada.
To be continued

I SAMO NESTO DA RAZJASNIM:
JA NE GOVORIM OVO RADNICIMA U BLICU(ONI NISU NISTA KRIVI).NEGO DIREKTORIMA I OSTALIM ODGOVORNIMA ZA RAD BLICA!