Ne znam kako je u BL, ali ja bih svima preporucio Eltu Kabel u Prijedoru. Za sada je skroz OK. Nema vecih problema. Bio je problem sa velikim pingom par dana ali izgleda da je on rijesen. Vidjecemo kako ce biti u buducnosti i kad se desi neki veci kvar, koliko ce im trebati da ga poprave.
Kakav je Blic, to ne znam, ali znam da wireless na 2.4 GHZ ne bih nikom preporucio,jer bez obzira koliko se ti momci iz provajdera trudili da ga naprave stabilnim, on jednostavno ne moze biti stabilan i dobar jer je 2.4 ghz je napravljen za kucne uslove i podlozan je ometanju.
Svidja mi se i sto u Elti daju normalne modeme Motorola SB-5101, za razliku npr. od telekoma srpske, koji ce dijeliti Huawei modeme ili rutere. A evo kakva su iskustva ljudi sa njima. A BH Telekom dijeli jos neke gore modeme koji izgledaju kao da su napravljeni prije 50 godina.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=166226 06.06.2008., 14:51 #1
acikus
acikus's Avatar
HUAWEI HG520i
Danas sam od TELEKOM-a dobio ovaj ISDN ADSL WiFi Modem Ruter.
Vise informacija i detalja u vecernjim satima kad ga detaljnije probam.
Bas me lepo i prijatno obradovao TELEKOM, zar je i to moguce

''''''''''
acikus
Newcomer
acikus's Avatar
Za sada sam primetio jedan problem na ovom ruteru, naime kada se resetuje ruter, ili pri paljenju istoga, desava se, ne svaki put, da laptop preko Wireless veze nece da uspostavi PPOE konekciju dok bezicna veza postoji ( FULL bezicni signal ) !
Jedino resenje koje sam za sada nasao je da pristupim podesavanju rutera preko drugog racunara ili preko pomenutog sa UTP kablom
( LAN 1 ili LAN4 ) i promenim mu KANAL za bezicni pristup ili postavim na AUTOCONFIGURE CHANEL a zatim pritisnem dugme SUBMIT.
Posle toga pristupam bezicno preko PPOE konekcije bez problema.
Ima li neko da zna pametnije resenje, da se ne smaram sa pristupom opcijama rutera i promenom kanala za pristup