A.J.V.A.R. je napisao:
Juliette je napisao:
mito prolazi. neko je na temi vec pisao da je dobro doci u drugu smjenu, a to je, cini mi se, poslije pola 2

ja sam par puta nazvala i rekla da ne mogu dolaziti, da imam malu bebu koju nema ko cuvati (sto je i istina), i cak sam i rekla stvarnu cijenu artikla, ali sam nesto smuljala kao da sam imala neki popust od 30%, pa kao to je za rodjendan, blablabla... i proslo je bez carine. jednom sam isla i dala 20KM "na kafu", bila sam narucila 2 parfema (sveukupno 120KM kostali).
Hvala Juliette

. Bila sam juce, prosla sam bez carine. Stuzila sam se i izbrbljala neku pricu i proslo

.
super

drago mi je da je dobro proslo

Frisky_Dingo je napisao:
da li neko ima iskustva sa prodajom na ebayu? znači ne kupovinom, to smo svi prošli, već prodajom? zanima me kolika je poštarina kad se artikli šalju u ameriku, da li postoje problemi pri naplati preko paypala i slično?
ja sam stavljala listinge, ali nisam nista prodala

kad objavljujes artikal, imas milion opcija, sto detaljniji budes u opisu artikla, to ti vise naplati objavu. imas i opcije da kad objavis artikal, da ti to nista ne naplate. ali na konacnu cijenu, kada prodas artikal, ebay uzima proviziju, miki je spomenuo, oko 10-12%. cini mi se da i paypal uzima proviziju pri traksakciji. a ako si nov prodavac, novac sa paypala ti neko vrijeme (mozda mjesec dana) bude na pending balance, pa tek onda prelazi na available balance.. dakle, nacekas se dok mognes podici novac s paypala.
sto se tice shippinga, to moras vidjeti na stranicama nase poste.
znam da je laksi paketic za UK oko 20KM.