banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 04:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 13 Sep 2013, 18:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
just.looking je napisao:
A zna li neko šta bi moglo biti sa mojim slučajem?Prodavac mi poslao pošiljku sa TRACKING NUMBEROM koji nije tačan izgleda odnosno ne pokazuje ništa kada pokušavam da ga lociram preko sajta za praćenje.Iz Kine je inače.Pitao sam prodavca u čemu je štos,ali ne odgovara.

Imaju li oni običaj dati lažni broj da se dodatno osiguraju ili nešto slično?Inače je pouzdan prodavac a pošiljka nije naročito vrijedna pa kontam da ipak ne pokušava da me izlevati.

Sajt za praćenje su ti već napisali, ali ne mora da znači da ćeš odma po dobijanju broja na sajtu dobiti bilo kakvu povratnu informaciju. Zna se desiti da tek nakon par dana bude dostupna informacija da je pošiljka primljena, spremljena za slanje i slično.

Većina pošiljki mi stiže sa brojem za praćenje, i sve i jedan broj je bio ispravan, uredno evidentirana pošiljka kada dođe u Sarajevo, i iz Sarajeva bude proslijeđena za BL. Zna se jedino desiti da za više kupljenih stvari udare jedan broj za praćenje, iako stvari ne idu u jednoj koverti.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 18:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2013, 12:45
Zaboravio sam napisati da je pošiljka poslata prije 8-9 dana,što i nije tako kratko vrijeme da se pojavi u evidenciji.A dosad sam par puta uredno pratio i dobio pošiljku sa brojem za prećenje.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 19:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
Probaj povremeno da provjeiš i preko sajta BH Pošte http://posta.ba/track/1/0/36.html Ako nešto takvo uđe u BiH mora biti evidentirano.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2013, 08:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Meni je gospodja iz Engleske poslala 2 paketa istovremeno u hrvatsku.Prvi je stigao za 5 dana a drugi tek nakon 15 dana.Negdje je lutao i isplivao.Sa postama se nikad ne zna.U pitanju su bile posiljke bez pracenja.Tesco clothing od skoro salje i u BiH i u Hr a postarina je 10 funti fiksno po narudzbi bez obzira na tezinu paketa.trebalo bi nas vise da salje mejlove sajtu george.com da ih molimo da pocnu slati za bih i hr,imaju odlicnu garderobu po pristupacnoj cijeni.ja narucujem sa george.com na jednu zenu u UK pa onda ona meni proslijedi.pogotovu imaju finu odjecu za djecu.Volio bi da ostali forumasi prokomentarisu http://www.george.com i http://www.clothingattesco.com
Ovaj drugi najvise ima odjecu F&F koja je odlicna.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2013, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
ko ti je ta zena iz uk? neko "tvoj" ili si nasao na forumu ili tako negdje? i ja bih narucila neke stvari u uk pa da mi posalju.
koliko ti naplati svoju uslugu, a koliko postarinu? moze i na pm ako ne mozes pisati ovdje ;-)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2013, 14:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
To je zena od koje sam nesto prethodno kupio,kasnije smo ostali u kontaktu.Ne naplati mi nista osim postarine tacno po Royal mail cjenovniku.Postoji firma u UK koja obavlja proslijedjivanje paketa https://www.forward2me.com/
Njihova usluga je 12 funti po paketu.Nude uglavnom skupe kurire,ja sam se jednom s njima dogovorio da mi posalju Royal mailom i to su i ucinili tako da me postarina izasla jeftino.Nude i uslugu da oni kupe umjesto tebe,u slucaju da sajt ne prihvata strane kupce kao sto je
http://www.very.co.uk/
Za tu uslugu naplate dodatnih 12 funti. Kad su mi to saopstili,nakon kupovine,ja sam im poslao poruku i rekao da je to previse da platim 12+12 funti oni su se sazalili pa su mi oprostili tih dodatnih 12 funti. Posaljes im link koji vodi do datog proizvoda,napises im broj npr. odjevnog predmeta i boju ,oni ti posalju racun,platis PayPal-om i onda oni kupe za tebe,na kraju ti posalju jos jedan racun za postarinu i njihovu uslugu i to je to.Taj servis sam koristio prije nego sto sam upoznao tu zenu :)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2013, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Joj, kako vam se da? Ne bih ja imao zivaca traziti odjecu po netu nema sanse. Prepakivati, moliti da posalju, placati da posalju, cekati da stigne. Ma zajebi to. Dzaba sto ono super izgleda dok ja to ne vidim na sebi, neka je jeftinije.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2013, 17:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

just.looking je napisao:
A zna li neko šta bi moglo biti sa mojim slučajem?Prodavac mi poslao pošiljku sa TRACKING NUMBEROM koji nije tačan izgleda odnosno ne pokazuje ništa kada pokušavam da ga lociram preko sajta za praćenje.Iz Kine je inače.Pitao sam prodavca u čemu je štos,ali ne odgovara.

Imaju li oni običaj dati lažni broj da se dodatno osiguraju ili nešto slično?Inače je pouzdan prodavac a pošiljka nije naročito vrijedna pa kontam da ipak ne pokušava da me izlevati.
just.looking je napisao:
Zaboravio sam napisati da je pošiljka poslata prije 8-9 dana,što i nije tako kratko vrijeme da se pojavi u evidenciji.A dosad sam par puta uredno pratio i dobio pošiljku sa brojem za prećenje.

Evo samo da javim da sam ga tek danas locirao preko traking broja,nalazi se u Pekingu u fazi 'collecting',valjda skupljaju pošiljke pa kad se nakupi dovoljno onda se šalje.A prodavac je izgleda tek sad predao u poštu iako je prije desetak dana označio kao poslano,ne znam šta bi drugo moglo biti. Iako je na moje pitanje da li robu ima na stanju i nože li odma poslati odgovorio potvrdno. :) Zato i ne odgovara na pitanja šta je sa traking brojem,nego se pravi mutav da dobije na vremenu.Al nema veze,ne žuri mi se naročito.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2013, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
A mozda se paket zaglavio na procesiranju i bar-code tvog paketa je skeniran tek nakon 10 dana...
Jer inace tracking tako radi, kad se skenira bar-code od paketa...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2013, 19:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

A ne znam,može biti i to,ne mora biti da je prodavac kriv.....

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2013, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Koji je najpovoljniji sajt za prosledjivanje posiljki iz USA ( virtual adress )
Trebam sa Zapposa kupiti djevojci neku torbu a oni samo salju po Americi.

Ja znam za shipito.com ?

Ako neko ima nalog na nekom od sajtova za prosledjivanje posiljki nek se javi.
Placam za uslugu.

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2013, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Pozdrav,nisam nikad uzimao preko ebay nista pa rekoh da probam,ali ne znam kako.Citao sam ovu temu malo od pocetka mada s obzirom da je otvorena 2007 vjerovatno da se od tada mnogo toga promjenilo.
Registrovao sam se na ebay,e sad da bi kupovao vidim moram imati karticu i naravno para na njoj ili paypal nalog.
Inace imam od razvojne onu master card sad samo ne znam da li je sigurno da dajem svoj broj racuna jer imam nekih para na njoj,a i plata ide preko tog racuna ili da otvorim neki drugi racun u nekoj drugoj banci ili....moze mala pomoc

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2013, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ја користим Мастеркард Рајфајзенов са мало већим лимитом већ скоро деценију, за куповање по нету, никад нисам имао проблема, што опет не значи да је варијанта са посебном картицом за нет непотребна. Иначе, одеш на сајт Пејпала, отвориш налог, повежеш своју картицу са својим Пејпал налогом и никад више немаш потребе да на Ибеју дајеш податке са картице. И на већини других сајтова можеш да платиш Пејпалом или евентуално Вебманијем (Webmoney) тако да ће ти подаци са картице ријетко кад затребати за куповину.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2013, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Registrovao sam se na paypal ali nisam dao podatke o svojoj kartici jos,a necu ni dati posta sam procitao da ima u razvojnoj internet kartica,nju cu uzeti sutra,jer cu samo kupovati.Ona je na principu pripejda dopunim je kad hocu nesto da platim i to je to.Mnogo bolja opcija nego da koristim ovu primarnu karticu

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2013, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovako kupio sam neku masku od par dolara za telefon da cisto vidim kako ide.Dostava je besplatna.
Sad sledeca procedura je cekam vjerovatno jedno mjesec dana da mi postar donese na kucnu adresu paket.Jel trebam ja placati postarinu nekakvu ovdje za naseg postara ili je sve to uracunato ili me oni obavjeste,a ja idem dole u onu postu na autobusku da dignem paket.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2013, 14:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Donese ti poštar masku upakovanu u zaštitnu kovertu. Eventualnih troškova može biti 3.20KM za carinski pregled.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2013, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aha znaci kad je postarina placena od strane prodavca,meni je besplatno do kuce bila to obicna maska ili bio npr. laptop.
Mogu mi naplatiti samo 3,20KM ako budu pregledali paket-koverat.

Sve do 50KM ne podlijeze carni i troskovi za predmete koje kupim do tog iznosa su maximalno 3,20 KM ako pregledaju i ako je postarina placena od strane prodavca,jesam to dobro razumio?

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2013, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Да. С тим да ти често ствари и преко 50 КофолМарака стигну без царине. Често, али не сваки пут. ;)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2013, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

super,zna li se kolike su carinske tarife,tj.ako bi na primjer kupio neki tablet od 100 dolara,koliko bi me izasla carina ako bi ne daj Boze pregledali.

Drugo pitanje se odnosi na to kako da pokrenem dispute ako mi neko ne posalje nesto dogovoreno,znam poslati email ovom kupcu i opomenuti ga ali gdje ima ta opcija dispute vidim ima onaj na ebay-u resolution centar jel to to ili ... i kad primim posiljku skontao sam gdje treba ostaviti dojam (leave feedback) , prodavac je meni vec ostavio dojam cim sam kupio.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2013, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Carinske tarife ti na kraju izadju oko 30% cijene koju si platio, paypal je uvjek na strani kupca tako da ce ti refundirati pare ako nesto nije uredu, kinezi imaju program koji automatski ostavlja dobar feedback :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]