banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 01:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 09 Sep 2013, 21:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Jun 2010, 20:14
Juliette je napisao:
mandarina_ je napisao:
...
Čula sam da su haljine 90% iste kao na slici. Neke su mi cure predlagale da dam adresu nekog ako imam u inostranstvu pa da tamo stigne.

na ciju adresu? njemacka? engleska? i tu ces platiti carinu jer su haljine iz kine, a ne eu ;)
inace, potpisujem mikija u svemu. narucivala i ja, sebi i prijateljici, vjencanicu i haljinu, kvalitet odlican, sve 5 ;)
preko dhl-a ili neke druge kurirske sluzbe MORA ici, da bi moglo stici za 45 dana, carina se ne moze izbjeci, eventualno mozes poslati manji racun nego sto je.

Ma i kad sve platim mislim da bi trebalo izaći jeftinije nego kad ovdje iznajmim i još mi ostane haljina ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2013, 08:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Moj buraz se ženio skoro, snaha sašila vjenčanicu u kod sebe u Prnjavoru i izašla je oko 200 KM.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2013, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Pouzdan sajt za kupovinu parfema? Po mogucnosti sto jeftiniji :D

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2013, 17:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2013, 12:45
cheapsmells tačka kom.

Imaju dobar izbor i neke akcije s vremena na vrijeme,pa se može dobro proći.....

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2013, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
cheapsmells vise ne salje parfeme u BIH.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2013, 07:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Primjetih da "kosooki" počeli mudrovati... evo šta mi se desilo... Naručim OTG USB kablić, naravno nađem onaj koji je najjeftiniji, to jest 0,99 $ (ima ih i po 2, 3 $), zatim da je "Top-rated seller", da ima preko 99% "Positive feedback" da ima više hiljada transakcija, da ima dostavu za BiH, da je free shipping...bla bla...obavim narudžbu, platim i to je to... sutradan dobijem poruku od prodavca u fazonu, parafraziram: kao u zadnje vrijeme ne mogu isporučivati u BiH, pa im se kupci žale te kao bilo bi dobro da otkažemo transakciju i oni će izvršiti refundaciju...mislim se??? reko ajd dobro, prihvatim ja refundaciju, vrate oni lovu, zatvorimo slučaj, i pošto su oni odmah meni lupili pozitivan feedback, lupim i ja njima... ponovo potraga za istim artiklom, samo ovaj put ganjam da prodavac nije iz Hong Konga, ovaj prvi je bio pa reko ajd da eliminišem Hong Kong... nađem ponovo sa cijenom 0,99 $ i sa svim drugim pratećim uslovima, samo ovaj put prodavac je iz Kine... međutim opet ista poruka od prodavca, nije baš od riječi do riječi ali svodi se na isti izgovor za otkazivanje transakcije... OK, neću dizati prašinu zbog pišljivog dolara, ali i ranije sam naručivao neke sitnice za manje od dolara i sve bilo OK...vrate mi i ovaj put lovu, oni meni pozitivan feedback, ja ih iskuliram, i ponovo u potragu... ovaj put nađem umjesto kablića ovo znači dva komada za 1,99$... pazi sad, "nema problema sa slanjem u BiH", odmah poslano.... znači za narudžbe od dolar i manje vrdaće da ne šalju...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2013, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Paket iz Kine mi nije stigao na adresu (postar nije ostavio obavjestenje a ovi iz poste nakon 5 dana stajanja u posti vratili nazad za Sarajevo pa za Kinu).
Ima broj za pracenje i vracen je nazad prodavcu u Kinu ( putuje jos ).

Posto je proslo 40 dana otvorio sam Dispute na paypalu, pa kad je proslo jos 15-ak dana Escalate to claim.

Stupim u kontakt sa prodavcem i on potvrdi da se paket vraca njemu posto nisam ja primio.

Posto meni treba ta posiljka ja mu kazem da mi ponovo posalje i da cu platiti troskove dostave (5-6 dolara je rekao ).
Medjutim, prodavac me moli da zatvorim case na paypalu jer ako mi refundira novac nece moci ponovo da mi posalje paket ... Tu me je malo zbunio jer mi je nelogicno a svakako mi treba u paket dodati jos jedan artikal dodatno.

Da li da idem na povjerenje ili da se drzim paypala ?

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2013, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Samo se drzi paypala.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Da, drzi se ti paypala nek ti oni vrate pare, pa ponovo naruci.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Neka on tebi lijepo vrati pa ti opet kupi kod njega. Nema sa njima na obraz nista.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 07:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Mar 2013, 10:35
miki321oc je napisao:
Paket iz Kine mi nije stigao na adresu (postar nije ostavio obavjestenje a ovi iz poste nakon 5 dana stajanja u posti vratili nazad za Sarajevo pa za Kinu).
Ima broj za pracenje i vracen je nazad prodavcu u Kinu ( putuje jos ).

Posto je proslo 40 dana otvorio sam Dispute na paypalu, pa kad je proslo jos 15-ak dana Escalate to claim.

Stupim u kontakt sa prodavcem i on potvrdi da se paket vraca njemu posto nisam ja primio.

Posto meni treba ta posiljka ja mu kazem da mi ponovo posalje i da cu platiti troskove dostave (5-6 dolara je rekao ).
Medjutim, prodavac me moli da zatvorim case na paypalu jer ako mi refundira novac nece moci ponovo da mi posalje paket ... Tu me je malo zbunio jer mi je nelogicno a svakako mi treba u paket dodati jos jedan artikal dodatno.

Da li da idem na povjerenje ili da se drzim paypala ?

Slobodno na povjerenje. Ja nikad ne ostavljam negativne ocjene i uvijek ostavim maksimalno pozitivan fidbek. Shvati, on to salje sa drugog kraja svijeta i to za veoma male pare. Posebno, u tvom slucaju je posiljka stigla i on nema veze sa ovim propustom. Zatezanje oko fidbeka ce samo vremenom BiH poslati na crnu listu. Do sad sam imao jako puno raznih dogovora sa Kinezima i nikad nije bilo nikakvih problema. To sto mi u 100 posiljki fale 2-3 od par dolara nije smak svijeta. Kladim se da ni to nije do njih.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 11:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

A zna li neko šta bi moglo biti sa mojim slučajem?Prodavac mi poslao pošiljku sa TRACKING NUMBEROM koji nije tačan izgleda odnosno ne pokazuje ništa kada pokušavam da ga lociram preko sajta za praćenje.Iz Kine je inače.Pitao sam prodavca u čemu je štos,ali ne odgovara.

Imaju li oni običaj dati lažni broj da se dodatno osiguraju ili nešto slično?Inače je pouzdan prodavac a pošiljka nije naročito vrijedna pa kontam da ipak ne pokušava da me izlevati.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Probaj preko ovog sajta pratiti http://www.17track.net/

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 12:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
E, ovako ide stvar. Vec 3 godine narucujem razne vitamine, minerale i slicne dodatke ishrani i nikada nije bilo problema sa tim. Prije dva dana mi stigla dva paketa na carinu u BL, svaki vrijednosti 90 km. Uglavnom, cimet, riblje ulje, vitamini, minerali. I uredno mi dosao poziv sa carine da dostavim dokaz o placanju, sto sam i uradio. Medjutim, dva dana mi vec ne dolazi na kucnu adresu. NAzovem, i dobijem nekog nadobudnog carinika: "Morate imati nekakvu dozvolu za uvoz, ja da sam tu bio kada je to stiglo, odmah bih vratio"

Kakav problem imaju ti ljudi ? :angry4: I u kojem zakonu pise da se ne smiju uvoziti dodaci ishrani za licnu upotrebu. Sta je najbolje da radim u tom slucaju ?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 12:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

miki321oc je napisao:
Probaj preko ovog sajta pratiti http://www.17track.net/
Ista stvar.....
darko13 je napisao:
E, ovako ide stvar. Vec 3 godine narucujem razne vitamine, minerale i slicne dodatke ishrani i nikada nije bilo problema sa tim. Prije dva dana mi stigla dva paketa na carinu u BL, svaki vrijednosti 90 km. Uglavnom, cimet, riblje ulje, vitamini, minerali. I uredno mi dosao poziv sa carine da dostavim dokaz o placanju, sto sam i uradio. Medjutim, dva dana mi vec ne dolazi na kucnu adresu. NAzovem, i dobijem nekog nadobudnog carinika: "Morate imati nekakvu dozvolu za uvoz, ja da sam tu bio kada je to stiglo, odmah bih vratio"

Kakav problem imaju ti ljudi ? :angry4: I u kojem zakonu pise da se ne smiju uvoziti dodaci ishrani za licnu upotrebu. Sta je najbolje da radim u tom slucaju ?
Da si u Banjaluci a vidim da nisi,onda bi to mogao 'srediti' lično.Ovako jedino možeš da odbiješ pa da pakete vrate prodavcu koji će ti vjerovatno vratiti pare ali možda ti se odbije neki dio za poštarinu ili tako nešto.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 12:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
Citiraj:
Da si u Banjaluci a vidim da nisi,onda bi to mogao 'srediti' lično.Ovako jedino možeš da odbiješ pa da pakete vrate prodavcu koji će ti vjerovatno vratiti pare ali možda ti se odbije neki dio za poštarinu ili tako nešto.

Znam da je lako kada se ode tamo..... :evil3: Ali, mislim da nemaju pravo to da rade. Jer 3 godine vec narucujem i to u vrijednosti od 300 km sam znao, i uredno ocarine, sve regularno. A sada hoce da mi vrate potpuno legalnu posiljku ??? WTF ? Ima li neko kakav zakon o tome, da vidim na sta se oni pozivaju !!!
A idem sutra u BL, tamo studiram. Pa cu morati licno da rijesim to. Ali zivce mi iskidase bespotrebno.....

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 14:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Feb 2009, 01:28
Meni se desilo da me pozovu zbog razlicitih paketa ali ih tretiraju zajedno kao kolicinu. Dakle, nije bitno sto su odvojeni paketi i naruceni u razmaku od mjesec i po jer jedan nije dosao pa ja narucih opet a ono dodjose isti dan. Koja slucajnost!

Objasnila sam im i prilozila izvod, nije bilo problema, ali mi nije bilo ni prijatno.
Znam da rade svoj posao i ne zelim bilo kakve probleme oko nepotrebnih stvari, ali na moja pitanja nisam dobila odgovore tako da ni sada ne znam ni gdje mogu provjeriti koliko i sta se uopste smatra dozvoljenim.

Poslednji put menjao Katarina Velika dana 13 Sep 2013, 14:46, izmenjena 4 puta

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 14:35 
Početnik
Početnik

just.looking je napisao:
A zna li neko šta bi moglo biti sa mojim slučajem?Prodavac mi poslao pošiljku sa TRACKING NUMBEROM koji nije tačan izgleda odnosno ne pokazuje ništa kada pokušavam da ga lociram preko sajta za praćenje.Iz Kine je inače.Pitao sam prodavca u čemu je štos,ali ne odgovara.

Imaju li oni običaj dati lažni broj da se dodatno osiguraju ili nešto slično?Inače je pouzdan prodavac a pošiljka nije naročito vrijedna pa kontam da ipak ne pokušava da me izlevati.

Ne vjerujem da je lazni broj, vec su u njihovim postama velike guzve i zna se desiti da paket i po 7 dana stoji jer ne dodje na red pa samim tim i nema dostupnih informacija preko TN. Samo strpljenje!

Znalo mi se desavati da mi paket luta po Kini 40 dana, npr. Peking - Sangaj - Peking, pa ga tek tad posalju, ali to su rijetke situacije. :)
Zadnji put mi je pisalo da je otpremljen za Boliviju, kad ono za 5 dana meni paket dodje na vrata :D

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 14:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala Katarina,ako je i kod mene takav slučaj onda nema problema.Samo sačekati.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2013, 15:31 
Početnik
Početnik

Sigurno jeste, ne brini.

Kada i bude pisalo da je otpremljen, takodje 7-10 dana ponovo ne bude informacija, da ne brines, pa se pojavi da je u Frankfurtu, pa onda 5 dana poslije je ovdje.
Ovako je najcesce, nekada to bude brze, a nekada malo sporije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]