banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 446 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2008, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
lolwtf je napisao:
Evo sta se dogadaj sa netom navece poslije 7(zna to i po danu da bude).
http://rapidshare.com/files/117094105/V ... 5.mp4.html
I sta bi vi ucinili na mom mjestu(bavite se pro online gamingom).

Razbio komp i vratio se klikerima :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
lolwtf je napisao:
I sta bi vi ucinili na mom mjestu(bavite se pro online gamingom).

Prestali se baviti online gamingom :)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 22:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Mar 2008, 00:03
Da prestanem zbog najgoreg isp na svjetu?neeeee pa mozda mi kidaju zivce ali imam ja vise zivaca nego sto oni meni mogu iscupati ^^!.AKo treba uvescu si kablovski i fino igrat,i traziti raskid ugovora(jer ionako se zna desiti da se nemogu po sat vremena spojiti).A ako nece ok,necu ni ja placat i kvit :)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 22:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Get a life :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 23:11 
Pripravnik
Pripravnik

not interesting xD

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 02:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Otiđi na pecanje, ili šetnju prirodom. Gledaj ovako, ako želiš PRO uslugu moraš biti spreman da je pro i platiš.

Recimo, ja sam ti dugo vremena imao najobičnijeg idiota za fotoaparat. Međutim, htjedoh da pravim pro fotkice... i pravim ih... no, za makinu koja ih pravi sam mogao kupiti polovan auto, i to dobro očuvan! Tako bato i ti... pro se uvijek plaća... odnosno da preformulišem; da se ti baviš pro igranjem, imao bi sponzora koji bi tebi plaćao leased line :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 08:53 
Pripravnik
Pripravnik

Ha gledaj da smo mi neka svjetska zemlja(kao amerika,njemacka,UK...) ok.Ali kako smo mi sta smo mozes zaboraviti bilo kakve sponzore.Ali gledam evo npr. najblize nam zemlje srbija i hr.Oni ti placaju net manje od nas,imaju uvjek istu brzinu(CAK I KOD WIFI).Ping je uvjek ok(sem ako imaju wifi pa puse jak vjetar a oni daleko od ap onda zna maaaalo da skoci-za 20-30 ali sve ok-).A da ne pricam njemacka i francuska.Ajmeee oni imaju na americkim serverima 90 ms ping.Na nasim bh srv. 50(toliko ni ja nemam lol).Ali se i dalje nadam da ce opet biti kao prije nego sto je krenulo sa pucanjem(jedno 20 dana mi je net bio savrsen,sve super ping xtra,brzina xtra...sve.i ofc to je kratko trajalo -.-).

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro ti covjek rece ako hoces pro uslugu moras "pro" i da je platis ;)
Citam jedan od tvojih prethodnih postova i ne mogu a da se ne upitam sta je to "pro online gaming" aj definisi tu sintagmu molim te.... igras igrice i za to dobijas platu? :-?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 12:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
Jesi li ti to citao neki turisticki vodic za Sr. i Hr. ili licno testirao danima na vise isp-ova u obe drzave?
Recimo imam kolegu u centru Zg. koji je na t-com adsl-u i net mu nekada radi gore nego dial up. To je u centru Zagreba, a da ne spominjem sta je u Splitu, Zadru i sl.
Sr. ista stvar. Koji god grad odaberes ideale nema, prema tome volio bih stvarno da mi kazes tacno u kojoj to Srbiji i kojoj Hrvatskoj je tako bajno i sjajno, posto ja ne znam.

Dalje sto se tice Amerike i njihovog interneta. Jesi li stvarno testirao njihov net ili tetkina strina ima komsinicu ciji je mali Vlado otisao kod svog skolskog kolege na odmor pa malo surfao u nekom internet kafeu?

Pitam iz razloga sto u Americi ne cvjetaju ruze bas sto se tice interneta. Pod Amerika mislim na USA, a ne na Guatamalu, Boliviju, Cile ili Meksiko. Mada cisto sumnjam da je kod njih moguce da je situacija daleko bolja.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 12:14 
Pripravnik
Pripravnik

epek je napisao:
igras igrice i za to dobijas platu? :-?

Igra igrice i onda ako bude dobar za nagradu mu mama napravi cokolino za dorucak.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 12:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
caesar je napisao:
epek je napisao:
igras igrice i za to dobijas platu? :-?

Igra igrice i onda ako bude dobar za nagradu mu mama napravi cokolino za dorucak.

legendo... uljepšao si mi dan... na poslu sam, sinusi me bole, hvata me temperatura... ali ovo je bolje od Rinaseka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 12:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
caesar je napisao:
Pitam iz razloga sto u Americi ne cvjetaju ruze bas sto se tice interneta. Pod Amerika mislim na USA, a ne na Guatamalu, Boliviju, Cile ili Meksiko. Mada cisto sumnjam da je kod njih moguce da je situacija daleko bolja.

Ma da, evo u Americi sada plaču i stavljaju skrinšote Elta ISPa i WADSLa, njihove megabitne konekcije su nula naspram tog kvaliteta jednog WADSLa ili Elta ISPa. A prosto je nemoguće da u toj Boliviji, Čileu ili šta ti ja znam tim zemljama neko ima pamet jednog bosanskog instalatera koji još radi za Elta ISP. Ili uopšte da ima kvalitet jednog bosanskog ISPa. Vaš bezobrazluk i bahatost prelazi sve granice, još je dobro ko ima ugovor koji može odmah prekinuti. Lolwtf se prevario pa je potpisao loš ugovor sa lihvarima iz Blica, ja mu savjetujem da počupa tu antenu i ode u Blic i nabije im znate već gdje. Nije vam dosta što ste ga prevarili za uslugu što masno plaća, sad ga još ovdje zajebavate. :fist: :fist: :fist: :fist:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik

Sefe niko nije rekao da je ovdje ideala (cak je i daleko od idealnog), ali isto tako ni tamo nije sve divno i bajno kao sto se prica. Kad dodjes do te spoznaje bice ti lakse u zivotu.

PS
Generalno me tvoji postovi podsjecaju na jedan slogan sto sam vidio na blogu.

"Sam svoj majstor - kako biti i ostati isfrustriran"

A evo ti i jedna slika iz Hr. Covjek ima paket 8M/512k.
Slika

Ako se javis SZK u T-Com i kazes da nemas brzinu paketa, ljubazna teta iz T-Coma ce ti reci kako je tvoja brzina DO 8mbit. I da je to sasvim u redu. Mogu ti dati mail od covjeka pa i njemu napisi kako je ostecen i uskracen i da su ga prevarili i da treba da se zali.

EDIT.

Zaboravio sam ti ostaviti i ovaj link pa malo "prostudiraj", sta gdje kako i zasto.

Kod:
http://www.broadbandreports.com/forum/r20276904-The-cost-of-nonshaped-connections-is-triple

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 13:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
caesar je napisao:
A evo ti i jedna slika iz Hr. Covjek ima paket 8M/512k.
Slika

Ako se javis SZK u T-Com i kazes da nemas brzinu paketa, ljubazna teta iz T-Coma ce ti reci kako je tvoja brzina DO 8mbit. I da je to sasvim u redu. Mogu ti dati mail od covjeka pa i njemu napisi kako je ostecen i uskracen i da su ga prevarili i da treba da se zali.

EDIT.

Oni imaju mogućnost megabitnog interneta, što je za nas na nivou zvjezdanih staza, a čovjek se očigledno žalio. Ako mu kaže da je brzina do 8M vjerovatno je tako navedeno u ugovoru. U Elta ugovoru ne spominje se nikakav "best effort" tako da sam ja u pravu svaki put kada mi je brzina manja od 384/128. Blic je već druga priča, njihov ugovor je totalno diskriminatorski i oni koji su ga potpisali su ispali sasvim naivni. Bilo je ljudi koji su upozoravali da će oni to zloupotrebljavati, ja to nisam vjerovao, sad vidim da su bili sasvim u pravu.
Samo nastavite tako da se ponašate i vi i Blic, pričate o lošem naponu, iznajmljenim linijama, spywareima, firewallima, antivirusima, UPSovima, samo nemojte nikada prihvatati vlastitu odgovornost. Na ovom podforumu ionako ima više vas iz ISPova nego korisnika, vjerovatno razmjenjujete podatke o strujnim udarima i fluktuacijama napona gradske strujne mreže. :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 13:39 
Pripravnik
Pripravnik

@ caesar
sam sam se uvjero kada sam bio i u zg i u bg zasto nemaju onu brzinu koju plate:Zato sto su daleko od centrale a parnice iz ex yu su zaista slabe i nemogu podnijeti toliko velike brzine.Dok vidi ovo,blic radi na sistemu wirllesa,znaci ako si blizu to bi trebalo da net leti kao ptica(ja zivim jako blizu ali mi net leti ko golub sa slomljenim krilima).A,meni iskreno brzina nije vazna smanjite vi nju ali mi dajte prokleti ping.A best effort dali od toga da se svugdje koristi(uzecu za primjer francusku,imam prijatelja tamo koji se bavi isto onlien gamingom ko i ja,on je otisao u njegov isp(francuski telekom) i zamolio ih da za jako male pare(2,3 eura) podignu nivo usluge na neki bolji lvl(neznam kako se zove,ali sluzi za stabilizaciju veze i smanjenje latencije na minimum).Ja znam i koji je problem interneta(to je preopterecenost).Dodjite ujutro u 4-5 sati pa da vidite kako net leti.
Na kraju krajeva,uzecu za primjer mog prijatelja iz skole koji ovde ima net ELTA(ovaj novi kablovski).Lik znaci ima stalno dobar ping(kada kazem stalno dobar to je: 40-45-40-42-38-45-50-42-39... a ne 50-500-60-777-38-999...).
Nemam vise ni snage raspavljati se(sjedim ovde ko budala imam jos temperaturu i prepirem se sa ljudima koji ne zele priznati svoju krivicu).
Samo zelim ponoviti: Blic neka vam je na cast,a ja brojim dane jos 1 god kada cu vas se rijesiti.
Ali stvarno nerazumijem kako vas u blicu niej sramota spominjati leased line za online gaming.Ljudi najnromalnije imaju adsl(ok brze ali nema to veze).Vi ovdje nemozete odrzati jedan dan ukupno normalan ping.Pogledate malo onaj vide pa onda nesto recite.
Sramota!!

Poslednji put menjao lolwtf dana 24 Maj 2008, 18:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2008, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ne vidim smisao ove teme i njenog razvlacenja na 100 strana...

ELTA: info @ eltakabel.net
BLIC: http://helpdesk.blic.net
NSC/BLW info @ navigosc.net ili pomoc @ blwireless.net (Napomena NSC = BLW)
Teol: support @ teol.net
Inecco: office @ inecco.net
Zona: 055 / 25 13 13
B2Tel: http://b2tel.net

Ko je imao neko negativno iskustvo neka ga iznese i to je to. Po meni lock...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 06:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa najlakse je lock... za moderatore ;)
Treba ostaviti temu, nek ljudi ostavljaju zalbe i komentare i to zbog potencijalnih korisnika, da ljudi znaju sta ih ceka a moderatori nek rade svoj posao i brisu bezvezne postove i to je to...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tema će svakako ostati otvorena jer nam je lijepo pomogla sad kad je bilo problema a ko zna šta nas čeka :)

Nego, koji faktori utiču na ping, i koji su potrebni tehnički koraci da se ping smanji, i koliko je to izvedivo?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa da... sto vise galamimo na ove iz Blitz-a to ce i oni nastojati da se poprave - nema druge ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 14:31 
Pripravnik
Pripravnik

Faktori koje ti mozes uciniti da smanjis ping je da ne downloadujes ili uploadujes ista,da nemas ukljucen msn,yahoo..., da nemas virusa i da imas NORMALAN isp.
Znaci sve do kvalitete ispa.I ofc na wirllesu nesmije biti prenapunjeni AP sto je kod nas ocito slucaj.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 446 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]