banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jun 2008, 15:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2003, 18:24
epek je napisao:
Pa dje si simke bivsi kralju URC-a i dzabnog neta u gradu banjaluci :) Kad god tebe vidim sjetim se urca i zablista mi suza radosnica u krajicku oka :D

Hehe, pozdrav! Da, to je bilo vrijeme besplatnog flat-rate dial-upa koje je jako kratko trajalo. Mislim da je i jasno zasto je kratko trajalo. ;)

epek je napisao:
Tcp/ip su namjestili momci koji su dosli da instalisu modem tako da se nisam usudio da diram ista u podesavanju konekcije osim onoga sto su mi oni rekli a to je da ako se pojavi IP konflikt jednostavno lupim drugu adresu i gotovo, mada sam primjetio kad sam instalisao RASPPPoE da, to sto ti kazes, uopste nije omogucen TCP/IP za vezu mrezna - modem... a sve radi savrseno :-?

Oni su to podesili u toku instalacije kako bi mogli pristupiti Web interfejsu kablovskog modema radi podesavanja upstream kanala, nakon toga je TCP/IP na tom interfejsu nepotreban. U svakom trenutku mozes na http://192.168.100.1/ vidjeti status svog cable modema, naravno tada je TCP/IP na interfejsu potreban sa IP adresom iz tog /24 opsega. Dakle, a da ne ulazimo u to sta je pravi razlog zasto se ti konflikti javljaju, rjesenje je ukloniti sve one kvacice pored protokola ili kako to vec M$ zove. ;)

Ako malo razmislis, vidjeces sta takodje stoji kao potencijalna mana ovakvog setup-a (odnosno skrivena prednost za korisnike), ali necu da to kazem pa da me bez razloga zamrze ljudi iz Elta-a. ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 08:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Gimli je napisao:
Neznam sto se zalite na to unaprijed placanje, i na blw se placa mjesec unaprijed... Jucer sam narucio da mi dodju, sad da vidim koliko ce im trebati...

Ev dodjose nakon 6 dana, iako su rekli 5, al oprosteno im je, ipak je jucer bila nedjelja :lol: Za sada sve frcera, vidjet cemo nakon par dana rada...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Desilo se prvo pucanja veze, al jos sam zadovoljan...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 10:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Gimli je napisao:
Desilo se prvo pucanja veze, al jos sam zadovoljan...

pucanje na nekoliko minuta ili sati ? i u koje je vrijeme je bilo to ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

negdje u 10:20 jutros, na 5,6 minuta je pukla...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 12:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
posto vidim citav dan ekipu da se mota po naselju mozda nesto rade ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 14:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sa Eltinog site-a

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 03:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
zvao ljude dali mi mobilni broj internet operatera,koji je bio negdje na terenu
covjek mi je bas strpljivo objasnio kako da promijenim broj na mreznoj karti i nema vise konflikta
i kaze da to ne ometa vezu uopste al eto nervira narod hehe
RADI EXTRA
vrucine su pocele nema prrekida za razliku od prosle god kad sam bio POCASNI clan blic.grupe
kad nestane veze po citavu noc pa i dan a oni samo kazu pregriju se uredjaji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 09:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Meni ponekad stane protok pa ga nema nekih 10min, ail dok god ne čekam pola dana da se uspostavi, super!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 12:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
Veza puca vjerovatno jer je doslo do nestanka struje na nekom od pojacala u gradu ili su u toku neki radovi, posto se svaki dan izvode radovi na mrezi. Inace prekidi nikad ne bi trebali dugo da traju i zato je potrebno prijaviti kvar ukoliko nemate interneta na duzi period ( par sati ).

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja ponizno molim nekog elektro inžinjera da se javni na eltin konkurs za posao. Evo već drugu noć ne puštaju filmove za odrasle. Ne mogu to više izdržati!

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 15:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Elta internet. Paket 384/128 kbps

Slika

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 18:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ej lot2 što ne pređeš na eltu evo oni nude mali ping :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 19:10 
Veteran
Veteran

Ping je dobar kao i internet.

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 20:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2008, 22:22
ehhh rado bi ja eltu(svi mi prijatelji na njoj) ali u mojoj prokletoj zgadi nema ni kabl tv a kamoli interneta :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:
Ja na speed testu imam ping ka becu u najboljem mogucem vremenu 55-60 a inace 90-999.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2008, 00:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
E DRUZE DA RIJESIMO TVOJ PROBLEM
koliko sam upucen a znam iz svog iskustva jer sam bio na blicu ako nisi zadovoljan uslugom imas pravo da raskines ugovor nebitno na koliko si ga potpisao objasni svoje nedace i raskini ugovor
znaci to sto tebi treba oni ne mogu ispuniti tako da nema razloga da ti ne odobre raskid kao sto je bio slucaj i sa menom

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 11:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Jul 2008, 10:54
Slučajno sam naletio na google-u na ovu temu o elti pa da se i ja ubacim pošto sam iz doboja, kod nas je tek prije mjesec dana proradio kako treba internet jer su se povezali sa telekomom i vuku od njih nekih 50mbps link tako da nam je bolje od ADSL-a manji ping i to :) i uključili su nam 512/128kbps za 25km ili 20km ne znam koliko je sad, rekli su da je samo za jun mjesec( ali još fercera:) ) taj paket pa da vraćaju na 384/128 što je opet dobro za 20km, ali preko dana je bio loš ping pošto ih neki ruteri zezaju pa mi gamer-i koji se stalno žalimo na ping zvali ih i objasnili nam da treba u modemu podesit Upstream Channel ID na 1 a kažu da sve korisnike kad se konektuju prebaci na treći kanal i onda se zaguši, tako da je extra ping na nekim malo dalje serverima je bolji ping duplo nego na ADSL-u vjerovatno zbog manjih gubitaka tako da smo zasad zadovoljni...

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 12:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Maj 2008, 14:51
A...

Poslednji put menjao ambis dana 07 Jul 2008, 14:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 13:26 
Veteran
Veteran

ambis je napisao:
Ja stanujem u Boriku, vjerovatno neću nikada koristiti njihove usluge i nisam ni do sada, ali prošle sedmice su prekopali pola naselja i postavili nove optičke kablove između zgrada. Dakle, nestaće oni ružni viseći vodovi. Svaka im čast, to dosta košta, ali su skontali da im treba i budućnost, pa nema druge nego ulagati.
Ako nastave ovako i širem BL zbilja će pokazati da misle na korisnike, profesionaliziju se.

Ne znam da li su u Prijedoru opticki kablovi, ali je Elta bila citav grad uvezala podzmenom mrezom.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2008, 13:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
ambis je napisao:
Ja stanujem u Boriku, vjerovatno neću nikada koristiti njihove usluge i nisam ni do sada, ali prošle sedmice su prekopali pola naselja i postavili nove optičke kablove između zgrada. Dakle, nestaće oni ružni viseći vodovi. Svaka im čast, to dosta košta, ali su skontali da im treba i budućnost, pa nema druge nego ulagati.
Ako nastave ovako i širem BL zbilja će pokazati da misle na korisnike, profesionaliziju se.

Nema se tu sta "kontati" Plan za optiku je bio od starta, ali gradska uprava nije dozvoljavala kopanje po gradu.Tek kad se gradska uprava smilovala i dala dozvolu onda se krenulo sa postavljanjem optike kroz cijeli grad. Inace jeftinije bi bilo da se odmah u startu radilo tako, ali kad zakon kaze drukcije nema se sta mnogo pametovati i pricati nego postovati zakon.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]