epek je napisao:
Pa dje si simke bivsi kralju URC-a i dzabnog neta u gradu banjaluci

Kad god tebe vidim sjetim se urca i zablista mi suza radosnica u krajicku oka

Hehe, pozdrav! Da, to je bilo vrijeme besplatnog flat-rate dial-upa koje je jako kratko trajalo. Mislim da je i jasno zasto je kratko trajalo.

epek je napisao:
Tcp/ip su namjestili momci koji su dosli da instalisu modem tako da se nisam usudio da diram ista u podesavanju konekcije osim onoga sto su mi oni rekli a to je da ako se pojavi IP konflikt jednostavno lupim drugu adresu i gotovo, mada sam primjetio kad sam instalisao RASPPPoE da, to sto ti kazes, uopste nije omogucen TCP/IP za vezu mrezna - modem... a sve radi savrseno

Oni su to podesili u toku instalacije kako bi mogli pristupiti Web interfejsu kablovskog modema radi podesavanja upstream kanala, nakon toga je TCP/IP na tom interfejsu nepotreban. U svakom trenutku mozes na
http://192.168.100.1/ vidjeti status svog cable modema, naravno tada je TCP/IP na interfejsu potreban sa IP adresom iz tog /24 opsega. Dakle, a da ne ulazimo u to sta je pravi razlog zasto se ti konflikti javljaju, rjesenje je ukloniti sve one kvacice pored protokola ili kako to vec M$ zove.
Ako malo razmislis, vidjeces sta takodje stoji kao potencijalna mana ovakvog setup-a (odnosno skrivena prednost za korisnike), ali necu da to kazem pa da me bez razloga zamrze ljudi iz Elta-a.