banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 26 Jun 2013, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Džontra je napisao:
'vako...Imamo (Maca i ja) onu NLB internet karticu....i sad nešto smo naručili to nije došlo, i mi zatražimo refund, koji nam biva odobren...i paypal nas obavjesti da je refund uspješan....u međuvremenu ono što nije došlo, je došlo, i mi želimo biti fini i dobri i platiti ono što smo dobili...I kad smo to uradili dobijemo msaž da nema dovoljno novca na računu i da se ista transakija ne može izvršiti...
I zaista provjerim ja kad ono nema onog novca koji je trebao biti refundiran...

Elem ima li i jedna mudra glava da nam pojasni gdje je završio naš refund?

Треба до 5 радних дана некад да паре "легну" на картицу тј. да се појаве "на стању".

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
eric_cartman je napisao:
Posto sve sto dolazi u RS sa ebay-a prvo ide u Sarajevo...kontam da je ebay tako povezan - da znaju da je doslo do vas, da su oni prije vas ucinili dobro djelo koje ste vi kontali, tj da su uzeli seb' pare sa racuna :)

Kako će znati da je paket došao bilo gdje kad nema ni tracking number ni ništa...A druga stvar kakve veze ima PayPal s transakciom koja se nakon povrata trebala zasnivati na dobroj volji mene i prodavca...Ebay i PP su zatvorili slučaj i nema nikakve veze s njima to više...I treće, ne može ti niko bez tvoje dozvole skinuti pare s računa...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2013, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ako nema tracking broja, a ti otvoris dispute ebay je uvjek na strani kupca i prodavac ce morati ili povrat novca uraditi ili poslati ponovo, to da ti skinu pare sa racuna sto kaze Dzontra ne mogu jer se to kategorise kao prevara bez tvog dopustenja.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2013, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
@djesburaz, imas programcic 12voip sa kojim imas prvi poziv besplatan, pa ga downloaduj i nazovi ;)

druga stvar koja mi je pala na pamet je da ti je novac vracen na ebay u vidu kupona. meni je tako jednom vraceno. znaci da taj novac mozes iskoristiti za placanje nekog drugog artikla na ebayu. pa provjeri poruke na ebayu da li ti je slucajno dosla neka poruka sa kuponom. a trece, mislim da ebay u slucajevima kad otvoris case nakon nekog vremena poruku da ispunis anketu da li si zadovoljan nacinom na koji su rijesili taj case. jesi li dobio takvu poruku?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2013, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
eric_cartman je napisao:
Posto sve sto dolazi u RS sa ebay-a prvo ide u Sarajevo...kontam da je ebay tako povezan - da znaju da je doslo do vas, da su oni prije vas ucinili dobro djelo koje ste vi kontali, tj da su uzeli seb' pare sa racuna :)

Kako će znati da je paket došao bilo gdje kad nema ni tracking number ni ništa...A druga stvar kakve veze ima PayPal s transakciom koja se nakon povrata trebala zasnivati na dobroj volji mene i prodavca...Ebay i PP su zatvorili slučaj i nema nikakve veze s njima to više...I treće, ne može ti niko bez tvoje dozvole skinuti pare s računa...

prije koliko dana je bio taj refund?
ako je transakcija vidljiva na paypalu, tj.taj refund, onda bi trebalo bit na kartici, uglavnom za 2-3 radna dana. ako je vidljivo a nije leglo, onda je do banke.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2013, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

samo da jos napisem, i ja imam jedan case na ebayu. isla na opciju da kontaktiram sellera i da kazem da nisam dobila item koji sam narucila, tj.dobila sam pogresan item, i ono otvorilo case :-? nesto su mijenjali u tim opcija kontaktiranja sellera.. uglavnom, posto seller nije ponudio nikakvo rjesenje, ja sam case eskalirala i sad cu bas da vidim kako ce to ebay rijesiti.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2013, 13:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ја сам задње имао случај са 64 гиге стиком, купио сам два од двојице, један је све ок) цијене су ту око 30 зелених папира, значи и то је ок, други, ем ми је нешто сумњиво изгледао (Сандиск) ем ја тако кренем да копирам бнешто велико и кад укључим на други рачунар понуди ми поправак фајлова, тамо -вамо потјерам ја неки програм за тестирање. Није то 64 гиге видјело ни у ромингу. Јавим се лику (а купио сам преко лАмеричке адресе што прослеђује овамо), преко "Item not as described", каже лик нијне проблем, де врати стик у пошиљци са бројем за праћење... :)
Објасним ја њему ситуацију, и каже ништа онда вратићу ти паре. Морао сам једном да га напоменем, али је вратио на крају.
Неки дан раставим стик, видим који је контролер, нађем неки кинески програм, и послије пар сати цимања преформатирам стик на 8 гига, колики му је стварни капацитет.
Најинтересантније од свега је да је продавац релативно нов али није имао ни једну једину негативну трансакцију, а видио сам позитивне за те исте стикове, тако да... Ником није вјеровати. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2013, 01:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Juliette je napisao:
Džontra je napisao:
eric_cartman je napisao:

prije koliko dana je bio taj refund?
ako je transakcija vidljiva na paypalu, tj.taj refund, onda bi trebalo bit na kartici, uglavnom za 2-3 radna dana. ako je vidljivo a nije leglo, onda je do banke.

Došlo nam je i to što smo naručili, i legao refund tako kako ste i rekli za nekoliko dana.
Platila sam ponovo liku i gotovo.

Sad ponovo imam slučaj, prijateljica preko moje kartice htjela da kupi kartu na Deutsche Bahn,
došao mi sms da je obavljena transakcija, ali ona nije dobila pdf sa podacima koje je trebalo da dobije.
Slijedila je sve korake za kupovinu i na samom kraju kaže da je došlo do greške. A pare skinute.
Poslala im je mail, ali dobija automatski odgovor. Ima li neko iskustva s ovim?

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2013, 05:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne znam tacno kako funkcionise, ali trebala je odmah dobiti mail sa linkom prema steanici gdje link za pdf. I trebala joj se otvoriti stranica sa linkom prema pdf-u.

Najvjerovatnije je moguce samo jednom kliknuti na link za pdf.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2013, 10:03 
Veteran
Veteran

Vratili su novac, ali njoj nije trebao novac već karta. Problem je bio u tome što na zadnjem koraku jave da uplata nije moguća,
link se i ne pojavi. Hajd nek nešto i kod švaba ne funkcioniše :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2013, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jel cemu?

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2013, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
:lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2013, 02:07 
Veteran
Veteran

Nije.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2013, 22:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:54
Nije bas ebay, ali je usko povezano.
Jel narucivo neko starke sa eba-a i sl. sajtova? Ne ulazim u to da li su original ili ne... Zanima me kako ovi nasi carinici i postari to klasifikuju?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Ja tre'am naruciti par stvari sa ebay, al' nemam karticu [do sad sam to radio preko burazove].
Koja je procedura da mogu sam naruciti, tj koja mi kartica treba etc? :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Било која којом можеш да плаћаш преко интернета. Значи Маестро НЕ МОЖЕ. Неке верзије Виза Електрон картице НЕ МОГУ, провјери са банком која их издаје. Може увијек Мастеркард и класична Виза.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 08:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Blagodarim! :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Само да додам, ако узмеш Визу, било класичну било електрон (која може на нет), моћи ћеш и да примаш паре на Пејпал, што са Мастеркардом не можеш. Наравно, пошто су Пејпал и Ибеј "два ока у глави" треба да отвориш Пејпал налог и закачиш ту картицу што узмеш на Пејпал да би могао да купујеш на Ибеју, ал то већ знаш. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa, koju onda duzmem? :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 09:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Види 'вако:

1. ону коју можеш.
2. ако нећеш да примаш паре на Пејпал, онда је небитно.
3. ако можеш да бираш иди на Визу.

:)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]